Felhasználónév módosult magától

Sziasztok!

A tegnapi nap folyamán több oldalamnál is tapasztaltam, hogy az admin felhasználónevemet módosította fr-re. Ezt a php myadminban tudtam módosítani, de nem tudom hova rakni ezt a változást. Mitől lehet? Esetleg valamelyik bővítmény/ frissítés okozhatta vagy hackelésről van szó? Más is tapasztalta ezt?

Köszi a segítséget!

Nem igazán tapasztaltam. A szolgáltatónál kérdeznék rá, hogy ott nem alkottak-e valami csodát… Nekem az a gyanús.

A második esetről lesz szó inkább…

http://www.exploit-db.com/search/?action=search&filter_page=1&filter_description=wordpress&filter_exploit_text=&filter_author=&filter_platform=0&filter_type=0&filter_lang_id=0&filter_port=&filter_osvdb=&filter_cve=

Ezek közül használsz valamit?

Teljesen újonnan telepített oldal esetén is megcsinálta. Ezeket a bővítményeket használom:

BulletProof Security

Contact Form 7

Contact Form Plugin

fbLikeButton

Meta Keywords & Description

Google XML Sitemaps v3 for qTranslate

Shareaholic | email, bookmark, share buttons

StatPress

Ultimate TinyMCE

Ezek közül valamelyik gyanús lehet?

A security-s nem lehet, hogy lecserélte, biztonsági okokból?

Van/volt nekünk egy kedves barátunk a Fórumon (talán most is olvasgat bennünket), Moshu, akitől azt tanultam, hogy véletlenek márpedig nincsenek, a történésekbe így, vagy úgy, de az User keze mindig belelóg.

Olyan nincs, hogy akaratunk ellenére ukk-mukk-fukk átíródjon a domain; vagy mi csináltunk valami balfékséget (és a masinánk hűségesen végrehajtotta), vagy az ellenség keze betette a lábát az oldalra (megviccelt a szerkesztőtársad, vagy a hibádat kihasználva feltörték az oldaladat.

Nálam is ez volt pár napja, az admin user átíródott fr-re két webhelyen is, ugyanannál a szolgáltatónál, két különböző előfizetéshez tartozó oldalak esetén. Az egyik előfizetésnél a public_html mappán kívül más éles oldalak is vannak, azoknál nem módosult.

'Zolikens' wrote:

Sziasztok!

A tegnapi nap folyamán több oldalamnál is tapasztaltam, hogy az admin felhasználónevemet módosította fr-re. Ezt a php myadminban tudtam módosítani, de nem tudom hova rakni ezt a változást. Mitől lehet? Esetleg valamelyik bővítmény/ frissítés okozhatta vagy hackelésről van szó? Más is tapasztalta ezt?

Köszi a segítséget!

Na most vagy minden oldalnál szivatnak a többi felhasználók, akiknek nincs admin hozzáférésük, és nem férnek hozzá a phpmyadminhoz, csak bejegyzéseket tudnak az oldalra felrakni, vagy valami nem oké. :smiley: Lényeg, hogy csak és kizárólag az admin felhasználónevét módosítja fr-re, semmi mást. Van olyan, amelyik teljesen új oldal, csak admin felhasználó van, security bővítmény sincs, mégis megtette. Nem lehet, hogy wp verzió frissítés során állt be ez?

Mára kiderült a hiba, pár oldalamnál: hacked by Hmei7

Nem minden oldalamat hackelte meg, csak párat, ezért nem értem a logikáját, bár valószínűleg saját maga szórakoztatása céljából csinálta ezt. A felhasználónevet adminra módosítva jutott be az oldalra. Az oldal adatbázisa ahogy látom sértetlen, a feltöltött fájlok továbbra is elérhetőek.

Mit javasoltok, mi a teendő?

Csak hogy lássátok, mekkora volt a zűrzavar: Hekker támadás