Felhasználói szintek és hozzáférések

Üdv!

A következőt szeretném megoldani. Van egy Gforms-os űrlapom és egy másik. Mindkettővel bejegyzést lehet beküldeni. Egyiknél vázlat lesz, másik élesbe megy ki. Regisztrálnak tagok. Sima regisztrált tag csak a vázlatnak beküldős formot használhassa.

Egyes embereket idővel átraknék egy csoportba, akik már az azonnal publikálós űrlapot használják. (de a sima ne tudja, csak a vázlatosat)

Ezt miként tudnám kivitelezni?

• Miért Gforms és 2 űrlap, az alap szerkesztő helyett? Már több száz post van, melyeknél a tartalom java egyedi mezőkben van tárolva. Ezeket a felhasználók nem bírnák kezelni, nekik elég bonyolult így is az űrlap kitöltése.

• Sima php-san miért nem megy? Mivel a Gforms BBC-oddal szúrja be magát, php meghívását nem ismerem.

Próbáltam már többet is, de nem megy, egyik sem tudja azt amit szeretnék, hogy jogosultsági szinthez kösse például a megjelenítést. (Tehát Level_0-nak(vendég): regisztrálj, Lvl_1(simareggelt): Ellenőrzésre küld be, Lvl_2: Publikáld egyből.)

Ami még megoldás, hogy külön lapba szúrom be azt az űrlapot ami egyből publikál és erre a lapra jelszót teszek. Azonban a jelszó kikerülhetne és nem szeretném ha hirtelen többen bombáznák a wordpress-es site-om.

Gforms alatt ugye a Gravity Forms-ot érted ?

Igen. 1.6-ost.

Hát még csak a napokban kezdtem el ismerkedni a php-val, ezért ha tévedek, javítsatok ki. Szerintem ezt meg lehetne oldani a page template-el.

Valami hasonló kóddal szerintem működnie kéne:

Code:

Regisztrálj

//ide jön az egyből publikálós formnak az id-je

//ide pedig a vázlatos formnak az id-je

Mint mondtam, nem vagyok annyira jártas a php-ban, épp csak próbálkozom egyelőre, szóval ne kövezzetek meg, ha marhaságokat írtam.

A kapcsolódó linkeket persze elfelejtettem

Ezen a linken találod, hogy milyen változókat tudsz használni A Gforms-os kódnál.

Itt pedig a user role-okról találsz olvasnivalót. Remélem tudtam segíteni.

A fenti kódrészletet megtaláltam, köszönöm. Ezt a fránya Gforms Embed részt nem találtam sehol. :slight_smile:

Végül sikerült megoldani az User Acces Manager bővítménnyel.