Felhasználói jogosultság módosítása

Üdv,

Adva van egy hirdetés kezelő modul.

Amit el szeretnénk érni, hogy aki feladja a hirdetést, annak a post-ja automatikusas “Pending” legyen, admin jóváhagyással.

De pillanatnyilag, aki most hirdetést felad,annak automatikusan online lesz a hirdetése.

De ha egy “Admin” adja fel a hirdetést , ott a post “Pending” lesz.

Pont fordítva működik most :slight_smile:

User jog módosító pluginben, mint pl ez a plugin, mit kell ahhoz átállítani, hogy a kívánt user ne tudjon azonnal publikálni?

G.

Melyik hirdetéskezelő bővítményről vagy sablonról beszélünk? Szerintem az nincs jól beállítva.

Én pl. használom a ClassiPress sablont az INGYENES INGATLANHIRDETÉS oldalon, de ott csak akkor jelenik meg a hirdetés, ha engedélyezi az admin (vagy, akkor is, ha használnám a fizetős részt, és bejön a pénz).

Szia,

Bocsánat, rosszul írtam. Nem hirdetéskezelő modul. Hanem maga a téma a “TF”-ről egy hirdetéskezelő sablon.

Kedves kis fejleszte persze ezt a “user role” módosítást csak jópénzért végezné el. Most mit mondjak erre…

Mennyivel egyszerűbb lenne az élet, ha a WP alapból tudná legalább ezt a “pending” funkciót ki/be pipálva minden user role-hoz.

Próbáltam az általam említett user role pluginnel mókolni, de nem jártam sikerrel.

Ötlet esetleg, hogy mit/hol kellene állítani hogy “pending” legyen egy feladott hirdetés?

Szia!

Bár nagyban függ a sablonodtól, de a közzétételt vissza tudod vonni az egyes felhasználói szerepköröktől.

Az is valószínű, hogy külön user role van létrehozva a regisztrált hirdetőknek a sablon által.

Ha így van, és ennek a nevét megtaláltad, akkor a sablon functions.php fájljában megadva:

```
$role = get_role( 'RANG NEVE' );
$role->remove_cap( 'publish_posts' ); ```
https://codex.wordpress.org/Function_Reference/get_role

https://codex.wordpress.org/Function_Reference/remove_cap

Példa:

"Szerző" felhasználó ne publikálhasson egyből:

```
$role = get_role( 'author' );
$role->remove_cap( 'publish_posts' ); ```

Szia,

Köszi, megpróbálom így.

Igen, egy a fejlesztő által dekralált saját User típus van megadva aki a hirdetést feladhatja, és nem egy a WP default User típusai közül.

Szia,

Megpróbáltam, de valami nem kerek.

Nem rakja “pending”-be a post-ot.

Biztos jól adtad meg a kódban a szerepkör nevét?

Bővítmény (WPFront User Role Editor - Role name oszlop) segítségével is lekérheted a szerepkörök neveit.

Nem a megjelenített nevet (Display name) kell megadni.

Látatlanban ennyit tudtam segíteni, egy alap WordPress oldalon, alap beállításokkal a kódrészlet működőképes, valószínűleg a sablonod beállításai felülírják ezt.

Elvileg jól adtam meg.

Egy másik bővítményből szedtem ki a user nevét.

És ebben a bővétményben ha bármit “bepipálok”, akkor látszólag elmenti, de egy oldal újra betöltésnél eltűnik a pipa.

Valamilyen file-nak írási jogot kellene adni?

Valószínűleg a fejlesztő jól levédte, hogy mindenért pénzt tudjon beszedni a későbbiekben.

Melyik sablonról beszélünk? Nem akarom elhinni, hogy nincs beállítás benne, hogy mikor menjen ki egy hirdetés. Azt lehet engedélyezni, hogy automatikusan megjelenjen, de akkor azt is lehet, hogy ne jelenjen meg automatikusan.

Amit próbálgattok állítani, az a felhasználói szabályok, itt pedig - ha jól értelmezem a gondot - nem biztos, hogy az kell.