felhasználói jogok

sziasztok,ha jól láttam, akkor a képfeltöltést csak admin jogokkal rendelkezők tudnak. Mivel azt szeretném, hogy egy közös blogban többen is tudjanak - nem csak irni - hanem feltölteni is, hol tudom állitani az egyes felhasználói csoportok jogosultságát (szerző, szerkesztő…) ? vagy ez kőbe van vésve és nem lehet rajta módositani ?nem szeretnék minden szerzőnek admin jogokat adni.

A “Felhasználók” menüpontban lehet admin joggal átállítani a többi felhasználó jogait.

a képfeltöltéshez admin jog kell, vagyis egy közösségnek szánt blogon nem tudom megoldani, hogy bárki tölthessen fel, mert 10-20 embernek nem szerencsés 100%-os hozzáférést biztositó admin jogot adni. ez a gondom.

probald ki az imagemanagert

http://www.soderlind.no/archives/2006/01/03/imagemanager-20/ezzel nalam akinek van joga az irasra mindenki tud kepet felolteni

Üdv hello.

Nem akartam új topicot meg szerintem eléggé ide is vág a gondom.

Még pedig azt szeretném megtudni, hogy ha regisztrál egy felhasználó akkor milyen joggal tud commenteket írni amik egyből meg is jelennek és nem nekem kell engedélyeznem öket?

Admin/Beállítások/Interakció

Mielőtt egy megjegyzés megjelenik:


  • Egy adminisztrátornak el kell fogadnia a megjegyzést
  • A megjegyzés írójának meg kell adnia a nevét és email címét
  • A megjegyzés írójának kell lennie korábban elfogadott megjegyzésének    az utolsó olyan mint egy spamszűrő, csak a legelsőt kell jóváhagynod, de ha nem akarsz ezel sem bajlódni, akkor jelöld be a másodikat

Nem tudtok plugint, vagy megoldást arra, hogy a szerepköröket hogyan lehetne testreszabni? Mondjuk a prváttá nyílvánított oldalt egy szerző is tudja olvasni.

A “privát” azért privát mert csak a szerzője tudja olvasni.Amúgy a Role Manager c. plugin szabja testre a szerepköröket:

http://redalt.com/Resources/Plugins/Role+Manager

köszi :slight_smile:


moshu wrote:

A "privát" azért privát mert csak a szerzője tudja olvasni.

Amúgy a Role Manager c. plugin szabja testre a szerepköröket:


http://redalt.com/Resources/Plugins/Role+Manager

Ennek mi értelme? Berakja piszkozatba.

Nekem olyan megoldás kéne,hogy már a regisztráláskor mindenkit szerzői jogokkal látná el. Ne kelljen kézileg beállítanom mindenkinél ezt. Ezt hogy oldhatnám meg?

Admin - Beállítások - Általános fül - felülről a hetedik: új felhasználók szerepköre

Valahogy csak nem szúrta ki a szemem. De mostmár oké.

Márcsak egy dolgot nem értek. Itt van pl a szerzői jog. A vezérlőpultban ő is lát olyan funkciókat,amit nem kellene. Olyan dolgokra gondolok,mint pl a “Megjegyzések” résznél az “Elfogad”,“Spamnek minősít”, “Nem fogad el”. Vagy ugyanitt a “Moderációra várakozók” és a “Jóváhagyott” résznél. Ezekre semmi szükség,ha nincs jogosultsága.Valamint a bejegyzés írásnál az “Új kategória létrehozása” funkció. Ehhez sincs jogosultsága. És még lehetnek ilyen dolgok,amikre a válasz “nincs jogosultság hozzá”. Ezeket a funkciókat nem lehetne eltüntetni előlük? Nem engem zavar a dolog,hanem azokat,akik szerzői jogokkal van ellátva. Szerintem ez nagy hiba,hogy olyan opciokat jelenít meg,amihez nincs hozzáférése.

Ezen én is fennakadtam; aztán beregisztráltam, mint gyalogkakukk, különböző jogokat adtam a gyalogkakukknak, és rájöttem, hogy látszik, de nem működik az a funkció, aminek nem szabad működnie.Ennyivel megelégedtem.Törekedjen rá, hogy magasabb rangot kapjon, nem ? smile.gif

Inkább örüljön,hogy kapott. Még neki állna reklamálni.:slight_smile:

Remélem a következő nagyobb frissítésekbe belerakják.

A Role+Manager meg nem müködött. Nyílvánvalóan még nem készült el az újabb verzióhoz.