Felhasználói adatok átvitele új oldalra.

Sziasztok,



A segítésetek szeretném kérni, mert nem vagyok nagy wordpress guru.



A problémám az, hogy van egy kb. 1,5 éve működő WP oldal ami helyett egy teljesen új oldalt készítettem. Az előző oldal tele van számomra felesleges bővítménnyel, sem a szerkezete, sem a tartalomfelépítése szóval semmi sem felel meg. Sőt még néhány helyen bele is túrtak amiről nincs semmi leírás, az előző “fejlesztőt” sem lehet nagyon elérni.



Csináltam egy új oldalt (témával, struktúrával, stb.), de szeretném úgy megoldani az váltást, hogy a régi oldalhoz ne kelljen már hozzá nyúlni.



A régi oldalból nekem csak a felhasználók és egy oldalhoz (vendégkönyv) tartozó hozzászólásokra van szükségem.



A kérdésem az lenne lehet-e ilyet csinálni és ha igen hogyan.



Amit láttam, hogy

a WP_USERS tartalmazza a felhasználók adatai

a WP_USERMETA is talán kell hozzá (nem egészen értem ebben a táblában mi található)a WP_POST ban van az oldal (vendégkönyv)

és van egy WP_POSTMETA (ez sem tudom pontosan kell-e)



Ha van tapasztalatotok, vagy ötletetek segítsetek.

Üdv G.

Szia!



A WP_USERMETA a felhasználók extra adatait, saját beállításait tartalmazzák.

A WP_POSTMETA pedig a bejegyzések extra adatait tartalmazzák. Általában pluginek, vagy speciálisabb sablonok használják. Esetleg ha te adsz a bejegyzésekhez saját mezőket, akkor azok is itt tárolódnak.



Hogy mennyire lehet átköltöztetni az oldalt egy uj WP alá, az sok mindentől függ.

Alap esetben nem gond, frissítéskor a WP az adatbázist is átalakítja ha kell.



Ha pluginek is felelnek a tartalomért, akkor már bonyolultabb a helyzet. Utána kell nézni, hogy a plugineknek van-e frissítése a legújabb WP-hez. Ha nincs, mennyire kompatibilis még vele. Ezt az adott plugin support oldalán általában meg lehet tudni.



Ha annyira speciális az oldal, hogy egyedi kód is van hozzá írva, akkor mindenképp szükséges, hogy valaki olyan végezze a frissítést aki átlátja és érti a kódot. Ekkor megeshet, hogy átkonvertálást is kell végezni, vagy átírni a kód bizonyos részeit, hogy az új WP alatt is működjön.



Egyébként egy kísérletet megér a dolog, azzal nem vesztesz semmit:

Mentsd le az oldalad fájlait, illetve az adatbázist

Tedd fel őket egy másik helyre.



Itt nyugodtan nyomj egy frissítést a WP-re és meglátod hogy viseli a rendszer. Ha nem jól, akkor sem történt baj :slight_smile: