Fejléckép

Sziasztok,

Hogyan kell eltávolítani azt a parancsot, ami a fejlécképet úgymond “önmagába záródó” képként kezeli? Tehát az ide beszúrt css kódban a header_bg3.jpg csak egy vékonyka sáv eredetileg, valami parancs viszont folyamatos sávvá alakítja, ami kitölti az egész fejlécet, illetve bármilyen képpel cserélem le, ennek megfelelően a honlapomon a képnek se eleje, se vége, mert a kép végével kezdődik, mivel a parancs az elejéhez zárja a kört. Húúú, nem tudom, sikerült elmagyaráznom? :slight_smile:body { background: #ffffff url(images/header_bg3.jpg) top center repeat-x;

color: #000000;

font-size: 11px; font-family: Verdana, Helvetica, Arial, Sans-Serif;

margin: 0px 0px 0px 0px; }

a, a:visited{ color: #0066cc; text-decoration: none; }

a:hover{ text-decoration: underline; }

#container { width: 960px; text-align: left; margin: 0 auto; }

#header { height: 133px; padding: 28px 0px 0px 25px; }

#header img { border: 0px solid;}

#header h2 { color: #ffffff; font-size: 30px; font-family: Georgia, Times New Roman, Sans-Serif;

font-weight: bold; margin: 0px; }

#header h2 a { color: #ffffff; text-decoration: none; }

#header h2 a:hover { color: #ffffff; text-decoration: underline; }

#header h3 { color: #cccccc; font-size: 20px; font-family: Georgia, Times New Roman, Sans-Serif;

font-weight: bold; text-transform: uppercase; text-indent: 10px; margin: 0px; }Köszi!!!

Szerintem itt van a kutya elhantolva, ha jól értem:body { background: #ffffff url(images/header_bg3.jpg) top center repeat-x;Ez x irányba repeteli a képet addig, míg határnak nem ütközik.

próba:

Töröld ki ezt és nézd meg mi történik.

Aztán ha nem tévedek összesen 960 pixel széles képet illeszthetsz be helyette.

Szia, köszi, de sajnos nem hozott eredményt.

Ha a repeat-x parancsot kitörlöm, akkor a fejlécképet végig bemásolja az oldalamba backgroundba, egymás alatt sorakoznak a háttérben, keresztül a bejegyzéseken is :frowning:Van valami más ötlet? Megpróbálkoztam még az “auto” kitörlésével a container sorában, de azzal csak azt értem el, hogy az eredetileg középre behangolt oldalam a bal szélre csúszott, vissza is állítottam.Nagyon megköszönném, mert így kicsit gagyi, hogy a fejlécképnek se eleje, se vége. (Meg lehet nézni a problémát a belinkelt oldalamon)

Köszönöm!

Hát, amikor nem határozod meg, hogy mi, hogyan ismétlődjék egy background kép esetén, akkor a default az, hogy ismétlődik, amíg bír… és helyet talál.no-repeat <== ez köll neked!

Köszi moshu,akkor ha jól értelmezem, a repeat-x helyett kell a no-repeat

le is tesztelem gyorsan :slight_smile:SIKERÜLTKöszi!

CSS problémák megoldására (de HTML, XHTML-re is) igen tudom ajánlani a

http://www.w3schools.com oldalt - egyszerű, többnyire példákkal ábrázolt szabál leírások.

Spéci a háttérképekről: http://www.w3schools.com/css/pr_background-repeat.asp

Nekem is lenne egy kérdésem.

Van egy keretes oldalam, amin a felső keret alatt van a Word press. A fejlécen lévő kép és a felső keret/menü között van egy kis fehér rész, magyarul a wordpress-es kép felett. Kutakodtam a kódban, de nem találtam meg, miért van üres sor a kép felett. Tudna valaki segíteni, hol keressem a kódot?

margin-top, padding-top-ot keress

vagy margin: Ypx zpx zpx zpx; padding: Ypx zpx zpx zpx;

Y értékeket figyeld. :slight_smile:

Na de melyikben keressem? Mert az indexben és a header-ben nincs. Egyedül az egyik css-ben van. Azt próbálgatom, de nem sok eredménnyel kecsegtetett eddig.


'BoGár wrote:

Van egy keretes oldalam' date=' amin a felső keret alatt van a Word press. [/quote']

Ne legyen (keretes) - az a megoldás. Láttam az oldalt (meg ha titkolod is) és azzal frame-mel úgy rusnya, ahogy van. N.B. Minden frames oldal rusnya... ha ez megnyugtat.

A "fehérséged" az általad választott theme-ből jön, a spring-flavour.css- ben van:

#container {


padding-top:0;


border-top:30px solid white;


background:white url(images/spring_flavour/container_bg.gif) 500px 0px repeat-y;


}

30px solid white!

Nem akartam én titkolni, aki ért hozzá, és meg akarja nézni, úgyis megnézi. Tudom, hogy a frame-es gáz valamennyire, de mivel már bejáratott oldal, nem tudok mást csinálni mint egy másik szolgáltatóhoz feltenni a wordpress-t, mivel eme szolgáltatónál nem működik a WP. Vagy kénytelen lennék a másik szolgáltatóhoz átvinni az egész lapot, de amíg ki van fizetve a domain, marad.

Te tudod… (de a domain regisztráció és tárhelyszolgáltatás az két külön állatfajta: egyiket költöztetheted úgy, hogy a másikhoz nem nyúlsz; csak a pontosság kedvéért).

OFF

Nem akarok nagyon vitázni, de ha tárhely is és a domain is a freewebnél van, (hogy nevén nevezzük a dolgokat,) akkor hiába vinném el az egész oldalt, és tölteném fel máshova, ha a domain is náluk van, nekik lett fizetve. Nem hiszem, hogy ha átregisztrálnám, akkor nem kellene újra kifizetnem a fenntartást.

ONViszont még mindig nem tudom, mit csináljak a fenti bejegyzésben szereplő parancsokkal, mivel hiába törlöm, írom át, a helyzet nem változik.

Kedves BoGár!Pedig elhiheted Moshunak (is), hogy két különböző állatfajtáról van szó. :slight_smile:A domain-ért fizettél a FreeWeb-nek regisztrációs (és egy naptári év fenntartási díjat), továbbá van egy ingyenes tárhelyed, amit szintén a FreeWeb biztosít.

Az ingyenes tárhelyek - mondhatjuk úgy - általában nem biztosítják azt a fajta szabadságot, amit egy matatós kedvű emberke igényelne, sőt, sokszor azt sem, amit joggal elvárna. Ilyenkor van az, hogy az ember vagy keres egy normális, megfizethető áru, fizetős tárhelyszolgáltatót (lásd pl. a Tárhely menüpontnál.).Fogja a korábbi tárhelyén lévő blogját, és lementi (nem elfeledkezik az SQL lementéséről sem!), és a kiválasztott szolgáltatónál feltölti.

Ekkor éppen 2 példányban lesz ugyan a blogja, de erről az internetezők mit sem tudnak, hiszen csak a domain által mutatottat érik el, látják.Ekkor el lehet dönteni, hogy mi történjen:a.) marad a domain kezelőnél a hóbelevanc, és a domaint ráirányítod, ráirányítják az új tárhelyszolgáltató által megadott címre, vagy

b.) kéred a domain átregisztrálását

Nos, általában, ez az átregisztrálás ingyenes szokott lenni, ha fizetős tárhelyre mész (amolyan bónusz), és amikor lejár a korábbiakban kifizetett időszak, akkor már az új szolgáltatódnak kell fizetni a domain fenntartási díjat (ami, könnyedén lehetséges, hogy olcsóbb, mint a jelenlegi díj).

Az a.) megoldás nekem aránylag mindig egyszerűbb: veszek egy domaint a godaddy-nél vagy a name.com-nál, mert ők az olcsók… utána meg a bloghotel.com-nál vagy veszek egy újabb hosztingot (=tárhely) vagy hozzáadom a domaint egy már létező tárhely-számlához (? = account), amelyiken sok-sok domaint lehet tárolni, és a godaddynél belépek és a DNS (domain name server) adatokat megváltoztatom, hogy a bloghotelnél megadott szerverre mutassanak. Ennyi.

Azt hittem világos, amit írtam, hogy a

30px solid white;

sor okozza a fehérséget. TÖRÖLD!

Győző és moshu, oké, értem hogy különböző, tudom is, nem ez az egyetlen honlap amit fenntartok, és tudom hogy megy. Viszont nem gondoltam arra, hogy átregisztrálás esetén nem kell a másik szolgáltatónál újra fizetni. Nem hiszem, hogy a freeweb hozzájárulna ahhoz, illetve megoldaná nekem, hogy másik szolgáltatóra mutasson a domain.


moshu wrote:

Azt hittem világos, amit írtam, hogy a


30px solid white;


sor okozza a fehérséget. TÖRÖLD!
Köszi a választ. Így már oké. Bár nem töröltem, végül kisebbre vettem.