Fejléckép - wphu.hu

Sziasztok!Először is szeretnék én is gratulálni a megújult magyar wordpress közösség honlapjához.

Másodszor pedig szeretném megkérdezni, hogy ha én is ilyen fejlécképet szeretnék az én kis honlapom élére, az megoldható e bővítménnyel? Konkrétan arra gondolok, hogy a képek váltakozása nekem nagyon tetszik, de eddig nem sikerült megoldanom (kivéve a widget-ként beszúrható diavetítést). Bár az is igaz, hogy még nem mélyedtem el nagyon a témában. De mint élő példát, hál isten nem kell magyaráznom, hogy mire is gondolok :).Üdv előre is

z

http://www.google.hu/search?hl=hu&client=firefox-a&hs=S00&rls=org.mozilla%3Ahu-HU%3Aofficial&q=wordpress+carousel&oq=wordpress+carousel&aq=f&aqi=g2&aql=&gs_sm=e&gs_upl=4659l6138l0l6286l10l7l0l0l0l1l185l688l4.3l7l0

Köszi a választ.Megnéztem ezt a WP Carosuel bővítményt. Valószínűleg tényleg erre lehet szükségem, de hát a fejléc szerkesztéséhez ez is egy generált kódot kíván. Sajnos :).

Nézegettem is, sőt próbaként be is szúrtam egy helyre, amit úgy véltem hogy jó lesz. Ki is jött (mondjuk a fejléc kép alá :)). De nem az igazi :). Gondolom úgy működik, hogy a fejléc képét ki kell iktatnom és helyette látható.

Nem tudtok erre egy okos szájbarágós leírást esetleg? :slight_smile: Keresgélem én a google-n, de eddig nem találtam ilyet :slight_smile:

Ötlet? Tapasztalat?Üdv és nagyon köszi az eddigi segítséget is

z

1 percbe telt mire rajottem, hogy a wphu.hu az helyesen wphu.org akart lenni :slight_smile: na de hogy a temahoz is szoljak, jobb lenne ha illusztralnad mit szeretnel, vagy legalabb az oldalt adnad meg, ahol a valtoztatast szeretned csinalni, mert igy altalanossagban kissebb a valoszinusege hogy valaki tollat ragadjon ill. bepotyogtesse neked…

Szevasz!Semmi különös elképzelésem nincs. Ha meg tudom oldani, hogy nekem is olyan fejléckép megoldásom legyen, mint a wphu.org esetében, akkor az nekem tökélesen megfelelne. Vagyis, hogy egy adott oldalon a fejléckép folyamatosan cserélődjön, mint az említett példában. Erre jött hgrg ötlete, vagyis a WP Carousel . Ami tetszik is, de mint sok helyen, persze itt is elakadtam :(. Próbaként azért beszúrtam az általam helyesnek vélt helyre. De mint a vaktában elkövetett dolgoknál szokás, itt is mellé lőttem, mert a meglévő fejléckép alá szúrt be még egyet. Na én nem arra gondoltam :).

Amúgy egy ingyenes sablont szerkesztgetek (YOKO). Több kevesebb sikerrel. Ez a sablon egyébként képes a fejléckép cseréje, de csak úgy, hogy ha elhagyom az adott oldalt, vagyis mindig akkor amikor belépek valamelyik lapra. Nekem meg olyan kéne mint amilyent a wphu.org használ, vagyis dinamikusat.

Ilyet szeretnel? U4.huegyszeruen megoldhato a Flashfader Pluginnal.

felraktam az altalad hasznalt sablont hogy biztos legyen.

Igen erre gondolok :slight_smile:

Ha jól értelmezem akkor a kapott kódot a sidebar.php-be kell raknom?

Üdv és nagyon köszi a segítséget :slight_smile:

z

Illetve közben rájöttem, hogy nem a sidebar.php-be. De akkor hova? A header.php-ba talán?

És ha igen, akkor ott merre?

Üdv:

z

Ha a főoldalra szeretnénk csak valamit, akkor az esetek többségébe azt az index.php vagy home.php fájlba kell tenni. Abban az esetben kell máshova ha péládul oldal sablon van beállítva olvasásra az olvasási beállításoknál. Header.php fájlba teszed, akkor minden egyes oldalnál látszodni fog az adott slider. A sidebar.php az oldalsávért felelős fájl.

Köszi az infót :slight_smile:Végül is hasonlóra következtettem én is (ha sokára is :)).

Most már nagyon úgy tűnik, hogy az én megoldásom valahol a header.php-ben keresendő.

Amit viszont nem sikerül megoldanom, hogy a jelenlegi fejlécképeim hogyan tudom Nero (és/vagy hgrg) által említett bővítmény segítségével lecserélni.

Nero megoldása gyakorlatilag nekem tökéletes lenne, de sajnos csak sötétben tapogatózom, hogy az adott oldalon belül hova rakjam a kapott kódot. hogy működjön is, és talán jól is nézzen ki.Kód: [/size][/font][/color][/indent]

Érdekes egyébként, hogy ha Nero megoldására jobb egérgombbal kattintok mert szeretném megnézni az elemet, akkor nem jön ki a szokásos nézet. Helyette egészen más (flash player) szöveg ugrik elő.Üdv és köszi előre is a segítséget

z


Érdekes egyébként, hogy ha Nero megoldására jobb egérgombbal kattintok mert szeretném megnézni az elemet, akkor nem jön ki a szokásos nézet. Helyette egészen más (flash player) szöveg ugrik elő.

Üdv és köszi előre is a segítséget


z

Ahogy nezem az angol nem az erosseged, vagy egyszeruen elsiklottal a leiras felett :frowning: ha az elso az meg orvosolhato, ha a masodik az mar kevesbe bocsanatos :wink:

De mielott valaki megszolna, tessek leforditom…Hogy hasznald a Flashfadert:

  [*]Csomagold ki es masold bele a fileokat a plugins konyvtarba! Ne masba!!.

  [*]Install Flashfader.

  [*]Go to bejegyzes > Flashfader. Ilyesmit latsz majd:
  [*]Itt beallithatod hogyan mukodjon a flashfader:

   [*]Width/Height: szelesseg/magassag - a megjeleno kep merete.

   [*]Background color: a hatter szine mielott betoltodik az elso kep.

   [*]Fade Order: a megjelenes sorrendje. 1- elore definialt, 2- veletlenszeruen

   [*]Image display time: meddig lathato a kep

   [*]Imag2image fade time: milyen gyors legyen az atmenet.

   [*]XHTML-valid flash embed: beallithatod, hogy valid xhtml kodot kersz e.

   [/list]

   [*]menstd el a beallitasokat.

   [*]Tolsd fel a megjeleniteni kivant kepeket.
   [*]Ha a 3. pontnal veletlenszerut allitottal, akkor nem kell aggodni a sorrenden. Ha sajat sorrendet akarsz akkor rakd oket olyan sorrendbe amit szeretnel.

   [*]Menstd el!.

   [/list]   Illeszd be a flashfader megjelenito kodot a:


   header.php megfelelo reszebe.

Hmmm…

Igazad van. Mármint abban, hogy az angol nem az erősségem, sajnos :frowning:

De, nekem nem ez a gondom (legalábbis ebben az esetben), mert idáig én is eljutottam. Én ott akadtam el, hogy a kódot hova kell beszúrnom, ha azt szeretném, hogy úgy nézzen ki az oldalam ahogy a te minta oldalad?

Mert a megoldásod nagyon tetszik, de a kivitelezésnél elakadtam.

Tehát ha a kóddal megvagyok, akkor hova szúrjam be?

Hol az a megfelelő rész a header.php-én belül?

Te például hova szúrtad be? Hisz te is a YOKO-t használtad példaként, tehát gyakorlatilag nekem is oda kell beszúrnom (gondolom :slight_smile: ) ahova te szúrtad azt a fránya kódot :).Üdv és köszi a türelmességedet :slight_smile:

z


a hgroup utan levo reszt egeszen a clear div-ig toroltem, es oda tettem be a megjelenitot... remelem igy mar sikerul.

ha nem szolj, megcsinalom.


a hgroup utan levo reszt egeszen a clear div-ig toroltem, es oda tettem be a megjelenitot... remelem igy mar sikerul.


ha nem szolj, megcsinalom.

Hmmm…

Aszthiszem most tényleg elakadtam :frowning: :frowning:

Ugyanis mindent úgy csináltam, ahogy mondtad, illetve ahogy te is csináltad (szerintem).

A kinézet úgy is lett. Csak éppen a kép nem jelenik meg. S ha jobb egérgombbal megnézem, akkor a következő üzenetet kapom:[attachment=541:flashfader.jpg](“Movie not loaded…”)Szóval elakadtam.

Van ötleted, hogy mi az ami belezavarhat? Mintha nem tudna a kép betöltődni.Üdv és tényleg nagyon köszi a türelmedet.

z

És nem tudom, hogy van e összefüggés, de a legördülő menü se működik helyesen:

A menü azon része, ami a kép fölé érne nem jelenik meg[attachment=561:flashfader_2.jpg]Persze az is lehet, ha a kép beolvasását meg tudom oldani, akkor ez a hibajelenség is megszűnik.

Nem tom :frowning: . Viszont elkeserítő, hogy mindent úgy csináltam, ahogy írtad, és mégse működik a dolog. Nem szeretek egy problémát hátrahagyni, már csak ezért is érdekelne, nekem vajon mért nem működik.Üdv és köszi a kitartást (hozzám :slight_smile: )z

a legjobb lenne egy skype konzultacio mert igy eleg hosszadalmas lesz…

vagy adsz elerest, leirod mit karsz es megcsinalom.

Lehet hogy az elérhetőség egyszerűbb (és nem azért hogy más csinálja meg).

Viszont ahhoz fel kell töltenem a jelenlegi anyagot. Pici türelmet és jelzem ha elkészültem vele. Meg kérnék egy elérhetőséget, ahova elküldhetném a belépési adataimat.Üdv és nagyon köszi a segítséget

z

Na sikerült feltennem a módosításokkal. http://kishalom.site11.comTudsz adni elérhetőséget?Üdv:

z

mire gondolsz? a profilban levokon kivul mas kene?amugy neztem nalam nem latszik a kep valamiert, meg mindig nem jo valami.

A megoldásod (http://u4.hu/) jónak tűnik.Alapvetően az elképzelésem onnét indult, hogy szeretnék egy olyan oldalt, ahol a fejlécben lévő kép interaktív, mint mondjuk a wphu.org -nál (az nagyon bejönne, mert látszólag sima kép -vagyis nem igényel A. A. Flash Player-t). De a te megoldásod is tetszik. Végül is kinézetre hasonló mindkettő.Tehát nem a képeimmel van gond, csak éppen szeretném, hogy interaktív kép legyen a fejlécben. Próbáltam a módszeredet követni. De csupán arra jutottam, hogy az eredeti kép eltűnt és még ráadásul a menü egy része is elérhetetlen, mintha a nem látszó kép előtte lenne.http://kishalom.site11.comPróbálkoztam hgrg ötletével is (WP Carousel), de ugyanaz a gondom mint a tiéddel, hogy valahogy nem sikerül előcsalogatnom a képeket :frowning:Szóval itt tartok jelenleg.z