Fejléckép méretének módosítása a TwentyTen sablonban

Üdv Mindenkinek!(1) Új fejlécképet töltenék fel a TwentyTen sablonba, ám a WordPress mindenképpen ragaszkodik a 940 × 198 pixeles képmérethez.

Én viszont - illetve akinek az oldal készül - egy 898x297 pixeles képet képet szeretnék a headerben látni.

Sajnos nem találom, hogy hol tudom ezt átállítani.(2) A feltett fejléckép (gif) bal felső sarka lekerekített. Szeretném a kép doboz (div tag) hátterének a színét változtatni. A style.css-ben a headernél változtattam a hátterén, de továbbra is fekete. valahol máshol kell?Köszönettel a válaszért!

(1) a teljes css-t át kell túrnod, mert nem csak a fejléc méretét kell majd átállítanod, de ezzel párhuzamosan a teljes lap szélességét, ami nagyonsokmindent “húz” majd magával. ha már ennyire ragaszkodtok a legalapabb alapsablonhoz, akkor barátkozzatok meg az adott mérettel…(2) szintén css.

Kössz Mano a választ!Én is látom, hogy a mélyére kell ásnom a css-nek. Egyébként egész jól állok vele. Változtattam a sablon szélességén, margókon, még a hasábokat is felcseréltem. Egy meglévő statikus weblap méreteihez (fejléc, szélesség, margó méretek) és stílusához kell igazítanom az egészet amennyire lehet. Szívesen bogarászom a css kódban. S eddig azt hittem ez megy is. Most viszont megtorpantam. Php-hoz nem értek, de a css-ben úgy gondolom eligazodom (html alapú weblapoknál eddig is használtam). Legalábbis azt hittem, hogy eligazodom… eddig :(. Lehet, hogy ott van a szemem előtt csak vak vagyok rá. Kis lendítés is elég lenne, hogy átbillenjek a holtponton.Egyébként nem ragaszkodom a TwentyTen sablonhoz. Ha van ötleted a célnak megfelelő rugalmasan alakítható magyar nyelvű sablonra, megköszönöm…

Nem tudod belinkelni az oldalt? és pontosan leírni mit szeretnél? Ha látom meg tudom mondani mi a gond…szia

t

Kössz tmano!

Közben megoldottam :). Van amit sikerült css-ben, és van amit a TwentyTen “becsapásával”

Sehogy sem sikerült eddig a gépen egy virtuális szervert (MySQL adatbázissal) beüzemelnem. Így aztán online dolgozom. A gépen átírom a style.css file-t, majd felmásolom a tárhelyre. Megnézem az eredményt, s aztán kezdem előröl. Így megy ez… Favágó módszer (sok hibával), de ez van. HTML-hez szoktam és a Dreamviwerhez-hez. Zöldfülű WP-esként a PHP egyenlőre ingoványos terület.(PS - Közben lett gondom más: a Mailpress bővítménynél kellene átírni valamiket a kódban, de ez már egy másik topikba való)

a fejléc méretezését mondjuk keresd a sablon könyvtárában, a functions.php kb. 100-110. sora környékén.

Köszönöm Benaja a segítséget!

Ezt most megtanultam. Kezdő - php-hoz nem értő - WP-esként tele vagyok kérdéssel.

Például most egy pluginnal (MailPress) van problémám, de az nem ebbe a topicba való.

Itt található meg a kérdésem.

Megköszönném ha ránéznél.De a TwentyTen-nel kapcsolatban érdekelne…

Megoldható-e benne az (és hogyan), hogy a widget sávban oldalanként más widgetek jelenjenek meg?

Például az egyik oldalon csak Kategoriát szeretnék látni, a másikon meg a tipkus blog kiegészítőket (bejegyzés, archívum, stb.)

a wp rendszerében van néhány php fájl, ami megjeleníti a bejegyzéseket, ilyen az index, a category, a single és page, meg biztos van még más is, de így hirtelen ennyi. talán archive…

ezek úgy épülnek fel, hogy meghívja a header-t, majd dizájn elemek, loop, majd megint dizájn elemek, majd sidebar meghívása, majd footer, természetesen mindenhol lehet még rengeteg dizájn, de az mindegy.a különböző meghívásoknál a meghívás kódjában van egy ()- amibe ha beleírsz egy értéket és elnevezed a meghívandó elemet (név plusz megadott érték) akkor azt fogja megjeleníteni,ne a default elemet. nem tudom mennyire érthető.

a te esetedben ha a kategóriáknál a sidebar meghívásánál a ()be teszel egy proba szöveget (proba) így, és csinálsz egy sidebar-proba.php fájlt, akkor a kategória megnyitásánál mindig EZT a sidebart fogja beilleszteni, míg a többinél a default sidebar.php-t. természetesen az új sidebar-proba fájlban magad állítod be a widgetek sorrendjét, egyéb elemeket… bmit, de erről már sok topic írt.mégegy kieg: ha létrehozol egy category-xx.php fájlt, ahol az xx a kategória id-száma, akkor ezen kategóriára klikkelésnél, ezt a fájlt fogja mindig megnyitni, így egyediesítheted pl az adott kategóriádat

Elnézést elsodort az élet. Köszönöm a választ, hamarosan megpróbálom megcsinálni amit javasoltál, s visszajelzek.

Korrekt stellium! Nyomiztam is egy plusszosat. :smiley: