Fejléc-Lábléc elrejtése a főoldalaknál

Sziasztok!

Azt hogyan lehet megcsinálni, hogy a főoldalaimnál a fejlécet és a láblécet elrejtsem, hogy a főoldalaim valóban úgy nézzenek ki, mint egy “rendes” weboldal?

Előre is köszönöm! :smiley:

Érdekes kérés, de megoldható. Egyszerűen töröld ki az index.php -ból a részt, a helyére írd be .

A header.php-ból pedig a utáni részt töröld, így el fog tűnni a fejléced.

Én kiváncsiságból megcsináltam most a defaulton … hát, elég rusnyán néz ki :smiley: :smiley:

attól “rendes” egy weboldal…? :blink:

Jaja, attól bizony. Főleg annak, aki eddig leginkább html cumókat csinált. Én is igy voltam vele az elején. Nekem is nagyon “rendetlennek” tűnt :smiley: Azért is választottam olyan sablont, ami leginkább egy táblázatos szerkezetű html oldalra hasonlit. És igyekeztem, hogy még jobban hasonlitson rá :smiley:

Pepe miért akarod eltüntetni a fejlécet és a láblécet?

Lehet, hogy kicsit pontosabban kellett volna fogalmaznom. :smiley: Csak az oldalaknál akarom eltüntetni, a Főoldalon, Bejegyzéseknél… stb. nem. Csak is az oldalaknál, mert többnyire értékesítési oldalak és nem akarom, hogy elkalandozzon a látogatóm. :slight_smile:

Ebben az esetben is jó a “töröld ki az index.php -ból a részt, a helyére írd be .

A header.php-ból pedig a utáni részt töröld, így el fog tűnni a fejléced.”
megoldás, vagy így már nem?

A page.php-ban is van , akkor ott kell kitörölnöd … De ha a header.php-ból törölsz, az szerintem a főoldalra is ki fog hatni …

Egyszerűbb, ha kiirod az Oldalakon, hogy mindenki arra figyelejen, amire Te akarod :wink:

Oldal sablon (page.php) töröld amit szeretnél eltüntetni (amit codee47 javasolt)

Hitetlen: az oké, ha a page.php-ból törli a -t. De attól még a ott marad. Abban meg ott a fejléc. És Pepe azt is szeretné elsinkelni onnan … :unsure:

… header.php-ból pedig a utáni részt töröld, így el fog tűnni a fejléc.

Persze, ekkor minden oldalról eltűnik a header rész…, tehát vagy készítsen saját egyedi oldalt

Vagy másolja át a header részt a page.php -ba, és utána módosítsa (törölje) az oda nem kívánt részeket…

'hitetlen' wrote on '2010-04-18:

... header.php-ból pedig a utáni részt töröld, így el fog tűnni a fejléc.

Persze, ekkor minden oldalról eltűnik a header rész..., tehát vagy készítsen saját egyedi oldalt...

Vagy másolja át a header részt a page.php -ba, és utána módosítsa (törölje) az oda nem kívánt részeket...

Köszi mindenkinek a segítséget, azt hiszem egyenlőre ezt még pihentetem! :D

Nem annyira bonyolult, mint első hallásra/látásra tűnne…

Ha tudsz angolul - itt le van írva micsináltam + kapsz egy (angol) útmutatót és egy példa Oldal template-t

http://istvanhorvath.com/blog/html-template-into-wordpress/

Nem fogom az egész izét lefordítani itten nektek; a lényege ennyi:

fogd az “értékesítési oldalad” amit sima HTML szerkesztőben gyártottál, nevezd át .php-nak, írd a tetejére azt a pár sort, amit mutatok a blog posztban, és nyomd fel a sablonod könyvtárába. Utáan Oldal alkotásánál válaszd ezt a sablont.

Jééé, működik :smiley: szuper, köszi :slight_smile: