Hogyan lehetne megoldani azt, hogy ha a menüsorban rámutatok az egérrel egy menüpontra, az ahoz a menüponthoz tartozó fejléc képre váltson?
Van erre valakinek ötlete?
Ha a WoprdPress sablonodban wp_nav_menu vel van generálva menüd html kimenete (és a sablonod támogatja is), akkor ugye most úgy néz ki a menüd kezelése, hogy a Megjelenés - > Menük ben szerkeszteheted össze a menüpontokat.
Amikor egy új menüpontot készítesz, akkor van Navigációs címke, Cím tulajdonságok és CSS osztályok (Opcionális). (ha nem látsz olyat, hogy CSS osztályok, akkor a bal felső részen van egy kis lenyíló link “Képernyő beállítások” azt nyisd le, és ki lehet pipálgatni + dolgokat a “menük”-höz, hogy tovább lehessen finomítani a menü működésén)
Tehát minden egye menü elemnek megadhatsz külön CSS osztály-t! Ã Ãgy ezekben a css osztályokban kell ledefiniálniod, hogy mi legyen a menu a: hover értéke és background- ott kell megadni. Mivel minden menu-t leíró css MÃS, ezért nem tudok konkrét példát mondani, ez az elv. Én így csinálom.
A menüd felépítésének CSS ismerte szükséges ehhez a művelethez. Viszont minden plugin nélkül gyönyörű és egyedi menüt tudsz kreálni. (akár minden menüpontnak külön-külön)
Röviden: CSS el.
lehet én nem értek valamit, de ezzel a megoldással a menüpontonkénti a:hover hogyan módosítja a fejlécképet?
Ehhez bonyolultabb script-elés kell vagy egy jqeryTabs-ot átalakítani.
Jajj, fejléc? Valamit félreértettem!
“…[font=helvetica, arial, sans-serif:x8qip3o1]hogy ha a menüsorban rámutatok az egérrel egy menüpontra…[/font:x8qip3o1]”
Én azt írtam le, hogy ha van egy menüsöröd és mondjuk akarsz minden egyes menüpontra egyedi “hover” tulajdonságot tenni, hogy azt css el lehet…)
Bocsi, szóval jól értem?
Van egy menüsorod. Ott vannak menüpontok. És ha CSAK ráállsz egérrel, akkor a FEJLÉC KÉPÉT a BANNERT cserélje le? Amíg rámutatsz? Arra, amire a rámutatott oldalon is van?
Lehet, nekem még reggel van, de akkor nem értettem meg mi pontosan a cél.
bizony! most már jól érted! semmi gond!
amíg rámutatok is elég. De hogy ha rámutatok és hogy ha meg nyitom az adott menüponthoz tratozó oldalt és akkor is megjelenik, az még jobb lenne!
....ha rámutatok és hogy ha meg nyitom az adott menüponthoz tratozó oldalt és akkor is megjelenik, az még jobb lenne! :)
Tehát minden oldalra egyedi fejlécet szeretnél. A wp ben lehet custom fileds -eket létrehozni, így ezt lehet használni arra is, hogy akár képeket adj meg. A sablont kell átírni olyanra, hogy a custim fileds értéke szerint jelenítse meg a header képét/háttérképét.
Azt, hogy a menüre ráállva pedig cserélgesse a banner képét, tehát amikor ráállsz egy menüre, azt jquery -vel lehet kivitelezni.
A menüket lehet egyedi css- osztályba sorolni, ahogy írtam, ennek alapján pedig egy script ben kell figyelni, épp melyik osztályú menüelem fölött van az egér és azt is, hogy melyik képre cserélje le. Ugyan itt kell megadni azt is, hogy ha leállsz róla, akkro tegye vissza az épp aktuális bannert a header hátterébe.
Tehát a jquery ben kellene ezt is megadni az eseményekben. (ha az első menüre állsz akkor hatter1.jpg lesz a kép, ha 2. menüre állsz akkor hatater2, jpg stb)
Legegyszerűbben talán így lehetne. Nekem ez jutott hirtelen az eszembe. Hátha lesz ennél jobb ötlete is valakinek.
Köszönöm szépen!
Sajnos a scriptekbe való nyulkálásban nem nagyon vagyok otthon, igazából a css-ben szoktam barbárkodni és az egyszerűbb kód módosításokat meg tudom csinálni, de ez így nekem túl “nagypályás”. azért köszönöm hogy segítettél!
ezt leginkább úgy tudod megoldani, hogy előre betöltesz minden fejlécképet, majd javascript-eseményként ha ráhúzod az egeret akkor beváltasz a megadott képre. vagy akár sprite-olod
Elméletben megy a dolog, ezeket nagyjából kifundáltam. Sajnos az elméleteket át kell konvertálni gyakorlattá. Hát ez nem megy nekem! azért köszönöm a segítségeket!