Fejléc kép

Kedves WP használók!

Olyan problémám volna, hogy egyik pillanatról a másikra a fejlécben beállított kép eltűnt. Nem jelenik meg.

A program alapjait nem én állítottam be, aki csinálta az sajnos nem tud segíteni, mert nincs rá kapacitása.

Annyit kiderítettem, hogy a beállítások részben megadott útvonalon a megadott könyvtárban a kép megtalálható, mégsem jelenik meg a honlapon a kép. Én nem értek a html kódokhoz sem a honlap felépítéséhez, a program által adott helyen létrehozok új oldalt, feltöltöm a képeket, illetve létrehozok új menüket és ennyi. Nem tudom, hogy egy új oldal létrehozása és aktiválása, hogyan befolyásolhatja a fejléc képének megjelenését, de valami történt és nem értem, hiszen semmi mást nem csináltam, csak létrehoztam egy új oldalt. (már nem az elsőt) Nagyon kéne a segítség, mert a képnek a helyén kell lennie, az igazgató úr mérges én meg tehetetlen vagyok. Előre is köszönök minden segítséget. Üdv: Melinda

Tudnál linket adni?

Az oldal létrehozása nem befolyásolja a felső képet.

Helló!

Köszönöm a reagálást.

www.qualitylifehungary.hu

A felső és az alsó menüsor között található képsor a gyermekarctól az idős párig nem jelent meg. A kisebbik fiam 2 1/2 óra keresgélés és próbálkozás után valahova direktbe beírta a kép elérési útvonalát. Most ott van a kép, de az eredeti elérési útvonal amit a program magától felállít az nem jeleníti meg a képet.
A kiválasztott téma az Eye Gaze, ehhez tartozik egy ilyen nevű mappa amit az FTP keresztül el is lehet érni. Ezen belül hivatkozott valami .....thumb.php file-ra, amiben hivatkozott valami src=' és a kép elérési útvonalára, de innen nem hozott be semmilyen képet. Viszont ha a firefox elem megtekintőjében ezt a hosszú útvonal prodecurát kitöröltük, meg az utána lévő méretszerű paramétereket (§h=959§w=150§......)akkor a kép gyönyörűen megjelent.
Viszont az a .headerbg ami tartalmazza ezt a hosszú útvonalat, (legalábbis a firefox-ban ezt írja és én ehhez nem értek) az nem tartalmaz EYE Gaze témát, csak ezernyi mást meg a default-ot ha ezek egyike sem megfelelő. Viszont a default-ként megadott kép sem jelent meg.
Én nem értek hozzá, nekem ez az egész nagyon bonyolultnak tűnik és sok felesleges infonak. Mivel nyílt forráskódú remélem nem csináltunk nagy bajt a közvetlen útvonal megadással, de azért érdekelne mi lehet az igazi oka annak, hogy egy létező file-t a megadott útvonalon nem ért el, amit ráadásul a program saját maga állított fel, és két és félévig nem volt vele baj.

Arról nem is beszélve, hogy nem találtam olyan lehetőséget, amivel konkrétan mentést lehet csinálni az egész web oldalról, így nem merem lefrissíteni sem az új változatra, mi még a 3.2-vel dolgozunk. Az exportot megtaláltam, de ha nagyon őszinte akarok lenni nem vagyok meggyőzve arról, hogy a frissítés után ha valami történik, akkor az importtal minden vissza áll az eredeti felépítésre. Elég régóta építgetjük a honlapot, többnyire rögtön a szerkesztő oldalon, így nincs egyéb anyagunk a honlapon lévő infokról, sok munka kárba veszne, ha összeesne az oldal. Az évek alatt most volt először ilyen komolyabb problémánk, bár a szerkesztő felülettel és a HTML kódolással nem vagyok kibékülve, de nem is ez a szakterületem.

Minden esetre ha azért körbe járnátok a képeltűnés kérdését, az jó lenne, lehet hogy mással is előfordulhat, de engem is érdekelne az igazi ok.

Üdv Melinda

A ……thumb.php véletlen nem timthumb.php volt? :wink:

Az egy nagyon régi képkivágó megoldás. Arra szolgál, hogy automatikusan méretezze és szükség esetén levágjon a képből, hogy ne lógjon ki.

A timthumb.php-ben több sebezhetőség is előkerült az idők folyamán. A weboldalról tud Ön is biztonsági mentést csinálni, csak fel kell telepíteni egy backup bővítmény. Azonban biztonsági mentést kérheti, hogy szolgáltatója csinálja meg és küldje el Önnek.

Amit mindenképpen ajánlok, hogy váltson sablont vagy frissítse ha van újabb. Lehetőleg olyan sablon kell, ami nem timthumb.php-t használ. Továbbá nagyon fontos lenne, hogy a 3.2-ről frissítsen újabb verzióra. Ha szükséges segítünk ebben is.