Fejléc háttérkép beillesztés

Sziasztok!

Ki tudna segíteni, hogy az AndyBlue 1.5 sablon fejlécbe, miként lehet a háttérszínt képre cserélni?"Minden egyes ember csak ember,


ennél Te sem vagy több és Ő sem kevesebb"

a header.php és a style.css szerkesztésével :rolleyes:

Eleg a style.css :wink: Kitorlod a h1 es h2-nel a background sort (55. sor kornyeken), es beszurod ezt:

div#header {background: url('http://valami/kep.jpg'); }

Kösz a segítséget.Sajna annyira össze vannak a sorok futva, keverve, vagy miként is mondjam, hogy hiba tudom hol a h1, h2 ha nem tudom mettől, meddig is tart amit ki kéne cserélni. :frowning:

Leszedtem innen es valoban kusza a style.css, az 55 sortol egyben van az egesz, nuku enter :S Azt tudod csinalni, hogy szerkesztovel megkeresed ezt:


Code:

background:#467aa7


Ketto helyen szerepel osszesen, ha megvan, kitorlod. Ezutan az elobb emlitett kodot beilleszted, csak csereld ki a kep hivatkozasat.

Köszi, sikerült.

De, megtöri a képet, a fejlécben két részre osztja

oldalam

Igen, az azért van mert beraktad h1 és h2-höz is a képet emiatt egymás alatt szerepel. Vizszintesen pedig azért ismétlődik mert a képed kisebb hosszúságra mint a hely. Ekkor két megoldás van. Az egyik hogy így rakod a képet:Code:

background:transparent url(http://kuthom.eu/ban/bg.jpg) no-repeat scroll 0 0;

De ekkor ott lesz egy fehér rész. Én azt ajánlom neked,(második lehetőség) hogy nézd meg milyen hosszú a header rész vagyis a fejléc és csinálj egy akkora képet és azt rakd be háttérnek.

Köszönet, csináltam nagyobb képet, és kiszedtem a H2 és a Search részt.Nem tudom, hogy ez funkcionálisan nem lesz gond, hogy kiszedtem

Most már így egyben van a kép, csak egy kicsit kéne, hogy magasabb legyen.


Néztem a header.php - ban, hogy ott lehet e állítani, nem találtam, a style.css meg átnézni se tudom, olyan összevisszaság van számomra.

Miként tudom header kép magasságot állítani?

ahová betetted a hátteret, ott kell azt is állítani, hogy adsz neki nagyobb magasságot. Mondjuk az esetedben, hogy akkora legyen ott is a kép amekkora valójában akkor berakod még oda hogy:Code:

height:119px;

Kerestem neked egy masikat, mert ezen tenyleg nem lehet kiigazodni. Szedd le innen, csak csinalj egy mentest a meglevorol, ha esetleg nem jo.Ha kulon sorba irod, hogyCode:

div#header { background:transparent url(http://kuthom.eu/ban/bg.jpg) no-repeat scroll; height: 139px }

(tehat ne a h1-hez, vagy h2-hoz) akkor nem kell kitorolnod a h2-t, meg a search reszt. A height -el alllitod a magassagot, es ugyanugy torold a ket background:#467aa7 -ot.

Ui.: Bocs Efrud, mar megint nem lattam, hogy irtal :)

Köszönöm a segítséget, :rolleyes:

tökéletes lett, nem sokára készítek egy oda illő képet. Most, hogy nem olyan összekevert a style.css azért könnyebb áttekinteni. Bár a php kódokban nem vagyok jártas, de ide nem minden esetben arra van szükség.

"Minden egyes ember csak ember,


ennél Te sem vagy több és Ő sem kevesebb"

Nem, de egyébként nem nagy ördöngösség megtanulni a kódokat vagy ha nem is megtanulni, de egy idő után látni fogod mi mit jelenít meg stb. codex.wordpress.org-on találsz nagyon sok segítséget.

sziasztokén is ebben szeretnék segítséget kérni, annyi különbséggel, hogy azt a slideshow-t szeretném a fejlécbe rakni amit eddig csak a főoldalra sikerült elhelyeznem, persze kisebb méretben, lehet, hogy itt nem is a kódokat kell átírni? www.leslielloydcompany.com

köszönettel

Lloyd

Van az index.php-ben egy kód ami behivja ezt a slideshowt. Na azt kell neked a header.php fájlba másolni a megfelelő helyre ahol szeretnéd megjeleníteni a dolgokat. Te tetted be ezt a slideshowt, vagy alapból ez egy funkciója ez a sablonnak?


'Efrud' wrote on '2009-10-14:
codex.wordpress.org-on találsz nagyon sok segítséget.
Asszem, lassan rá fogom magam venni, hogy olvasgassam a codexet :D bár a költöztetés és adatbázismentésnél már egyszer odakeveredtem :D nem is olyan rossz az.

No, nekem is sikerült találni egy egész jó kis sablont, arra mindenesetre jó lesz, hogy gyakoroljak. Kérdés a következő, a body hátterét sima feketéről már sikerült háttérképesre összehozni, de én nem csak ezt szeretném, hanem az egész oldal háttere ne fekete legyen hanem egy háttérkép. Bocs, nem vagyok még nagy ász a szakzsargonban :slight_smile: Szóval hol keressem, mit keressek, mit írjak át. Köszi előre is.

A css-ben:/* Begin Typography & Colors /

body {

font-size: 75%; /
Resets 1em to 10px */

font-family: 'Lucida Grande', Verdana, Arial, Sans-Serif;

background: #01064a url('images/tel.jpg') fixed no-repeat center;

color: #ffffff;

text-align: center;

}A background-rész vonatkozik rá.

-az első( #01064a ) a háttér szine

-a második( url('images/tel.jpg') )a háttérkép(relatív elérési út-a sablon images könyvtárában kell lennie,a megadott néven).

-a többi 'sallang' :slight_smile:

Köszi :slight_smile:

illetve így egy darab képet illeszt be a háttérbe. Sok esetben úgy is tudsz hatásos hátteret elérni, ha egy rövidebb csíknyi képet ismételgetsz. Erre való a repeat tulajdonság (ami mint látod most ki van kapcsolva) variációi: repeat-x, repeat-y

Továbbá: http://www.w3schools.com/css/css_background.asp itt a “Try it yourself” -el ki is próbálhatod, hogy mi mit csinál :slight_smile:

Hú, köszi, ma is sokat tanultam. Nem bírok magammal, folyton azon töröm a fejem, hogy mit meg hogy lehet. Ha van 10 percem már benne is vagyok nyakig! :smiley: