Üdv.
Van egy kis problémám, nem tudom működőképessé tenni a wp blogomon az FB like boxot. Maga a Like Box megjelenik a blogomon. Viszont ha valaki likeolni /tetszikelni/ akarja, akkor megerősítést kér a rendszer, majd kiírja, hogy a kért lap nem található. A gyári like boxot használom, tehát:
Appearance menüpont
Widgets almenüpont
Facebook Like Box - ami bele van húzva a Sidebar 1-be.
Ha magán a blogomon, a Facebook Like Boxomon belül a tetszik gomb fölé kattintok az â€XY a Facebookon†feliratra, akkor a rendszer megtalálja és be is tölti a blogomhoz tartozó Facebook oldalt. El nem tudom képzelni hol lehet a gond. Esetleg a Facebook-on is aktiválnom kellene valamit? Vagy a Wordpressen nem jó valamelyik beállításom?
Előre is köszönöm a segítséget. Még annyi információt adnék, hogy az angol nyelvű Wordpress-t használom, de erre bizonyára már rájöttetek.
Elmondom milyen módon próbálkoztam még…
A developers.facebook.com/docs/plugins/ oldalon kiválasztottam a Like Box-ot és generáltam kódot. Idáig jutottam. Azt, hogy ezt a kódot hogyan tudom beilleszteni a wordpresses blogomra, fogalmam sincs. Sajnos nem PC guru vagyok…
A wiget-nél nem lehet/kell megadni a titkos és az API kódot? Vagy a sablon beállításainál nincs egy facebook -ra vonatkozó menüpont?
Nem lehet. Ez egy gyári Widget. Elvileg műkodnie kellene. 2 dolgot lehet karakterekkel megadni:
1: Title
2: Facebook page URL
Lehet, hogy az URL-t adom meg rosszul? Hogyan kell megadni a Facebook oldalam URL-jét? Én egyszerűen kimásolom a felső sorból a webcímet. Ez így néz ki:
http://www.facebook.com/pages/oldalam neve/sok szám, néhány betű, egyéb alantas karakterek.
Ha valami eredményre jutsz, kérlek jelezd 
Ha nálam lesz valami fejlemény, én is jelzem. Már próbálkoztam HTML5-el, iframe kóddal, de semmit sem fogad el. Nem értem.
Ha gondolod, illeszd be ezt a kódot oda ahol szeretnéd, hogy megjelenjen a facebook doboz. Az OLDALAD LINKJE" résznél add meg a facebook oldalad linkjét és elvileg működik is. Nálam ezzel van megoldva. A stílusnál megadhatod a szükséges szélességet és ég kicsit egyedire is szabhatod.
.facebookOuter {
background-color:none;
width:300px;
padding:8px;
height:334px;
border:0 solid #CCCCCC;
}
.facebookInner {
overflow:hidden;
}
<div class="fb-like-box"
data-width="300" data-height="334"
data-href="OLDALAD LINKJE"
data-border-color="#fff" data-show-faces="true"
data-stream="false" data-header="false">
(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = "//connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1";
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));
.facebookOuter {
background-color:none;
width:300px;
padding:8px;
border:0 solid #CCCCCC;
}
.facebookInner {
overflow:hidden;
}
<div class="fb-like-box"
data-width="300" data-height="334"
data-href="OLDALAD LINKJE"
data-border-color="#fff" data-show-faces="true"
data-stream="false" data-header="false">
(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = "//connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1";
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));
Köszönöm a segítséget. Azt hiszem megtaláltam a gond forrását. Az én Facebook oldalam URL címe nem úgy néz ki, mint a többi oldalé.
Minden más Facebook oldal URL címe a következőképp néz ki: www.facebook.com/oldalnév
Az én oldalam URL címe így néz ki: www.facebook.com/pages/oldalnév/sok szám és betű
Valamit elronttam az oldalam létrehozása folyamám. Egy oldal URL-je nem így néz ki. Pedig elvileg mindent rendesen csináltam.
Sziasztok.
Nem, nekem is van olyan facebook oldalam, mert nem adtam neki nevet és azért ilyen hosszú az url és ott működik.
De teszt végett készítettem egy facebook oldalt (most csináltam), aminek nem adtam szép url-t.
Ezt beillesztettem egy teszt oldalra, és működik, legalábbis nekem úgy tűnik: hxxp://weboldalkeszitese.org/peldaoldal/colorbox/
Nyugodtan “lájkold”, úgyis törlöm ezt a facebook fiókot. (a HTML5 -ként szúrtam be)
Egyébként ez a facebook engem is felbosszantott már párszor, nem valami jó cucc. Csak kimegy lassan a divatból, szeméthegy az egész, nem kár érte.
Sikerült megtundom, hogy ha valakinek telepített WP-je van, arra pillanatok alatt fel lehet tenni az FB Like Boxot akár HTML5-el, akár iframe-el. Viszont ha valakine wordpress.com-os blogja van, arra valami miatt nem engedi. Nekem az lenne a kérésem, hogy ha valakinek sikerül valahogy wp.com-os blogra feltenni Facebook Like Boxot, az írja meg, hogy hogyan csinálta. Előre is köszönöm.
Dreamelf, a kódod jól néz ki, csak sajnos én nem tudom beilleszteni, mert a Text widgetben nincs olyan rész, hogy az én oldalam linkje. Szóval sajnos nem fogja elfogadni. Azért köszönöm neked is.
Nálam ez nem működik. Más fórumon is próbálkoztam, akármit csinálok, nem engedi. Ãthúzom a text widgetet a jobb oldalra, ezzel aktiválom, legyitom, bemásolom a kódot, majd az oldalam linkjét is bemásolom, mikor mentek, a wp megváltoztatja a kódot. Nem értem. Nemsokára megpróbálkozok egy másik sablonnal is, írták, hogy a sablonnal is lehet baj.
Sikerült megtundom, hogy ha valakinek telepített WP-je van, arra pillanatok alatt fel lehet tenni az FB Like Boxot akár HTML5-el, akár iframe-el. Viszont ha valakine wordpress.com-os blogja van, arra valami miatt nem engedi. Nekem az lenne a kérésem, hogy ha valakinek sikerül valahogy wp.com-os blogra feltenni Facebook Like Boxot, az írja meg, hogy hogyan csinálta. Előre is köszönöm.
Dreamelf, a kódod jól néz ki, csak sajnos én nem tudom beilleszteni, mert a Text widgetben nincs olyan rész, hogy az én oldalam linkje. Szóval sajnos nem fogja elfogadni. Azért köszönöm neked is.
Nincs mit, bár én ezt nem a widget-be gondoltam, hanem a sidebar.php fájljába. De ehhez ftp hozzáférésre van szükséged, vagy ha eléred az adminban a megjelenés, szerkesztés részt, akkor lépj be és ott keresd meg a sidebar.php nevű fájlt, majd nyisd meg és illeszd be valahova, majd mentsd el.
Majd ha telepítettem a wp-t, utána szerintem hasznát veszem a kódodnak. Ãgy sajnos, hogy csak regisztrált blogger vagyok, korlátozottak a lehetőségeim. Mindenkinek köszönöm a segítséget.
A kód működik widget text-be másolva is.
Viszont valaki megmondhatná,hogy a lapomon miért az alján jelenik meg a Facebook box és miért nem a sidebarban,mikor ott van elhelyezve 3.szöveges vidgetként.
Ha a sidebar.php-ba rakom,akkor csak az első php. után beszúrva működött akkor is csak 5 percig,de akkor az oldalsáv legelején jelent meg,ami nem szerencsés,mert ezt csak mellékesen akartam megjelentetni,hogy legyen ez is,de az oldalsáv végén,utolsónak.Hová kell esetleg elhelyezni,hogy a megfelelő helyen legyen?Köszi előre is a segítséget.
Hali:)
Légyszí valaki válaszoljon!!
Én is szeretném beilleszteni widgetbe ezt a kiegészítést. Találtam is hozzá “beilleszteni” valót.
Csak még arra nem jöttem rá, hogy mit töröljek, és honnan, hogy az oldalam FB profilja jelenjen meg, ne ahonnan kölcsönvettem.
/<![CDATA[/
jQuery(document).ready(function() {jQuery(".abtlikebox").hover(function() {jQuery(this).stop().animate({right: “0”}, “medium”);}, function() {jQuery(this).stop().animate({right: “-250”}, “medium”);}, 500);});
/]]>/
.abtlikebox{background: url(“http://4.bp.blogspot…/fb1-right.png”) no-repeat scroll left center transparent !important; float: right;height: 270px;padding: 0 5px 0 46px;width: 245px;z-index: 99999;position:fixed;right:-250px;top:20%;}
.abtlikebox div{ padding: 0; margin-right:-8px; border:4px solid #3b5998; background:#fafafa;}
.abtlikebox span{bottom: 4px;font: 8px “lucida grande”,tahoma,verdana,arial,sans-serif;position: absolute;right: 6px;text-align: right;z-index: 99999;}
.abtlikebox span a{color: gray;text-decoration:none;}
.abtlikebox span a:hover{text-decoration:underline;}
}
<iframe src="http://www.facebook....#38;height=270" scrolling="no" frameborder="0" scrolling="no" style="border: white; overflow: hidden; height: 270px; width: 245px;background:#fafafa;">Widget by :"]http://www.AllBloggi...ggingTips.com">[/url] All Blogging Tips
/*<![CDATA[*/
jQuery(document).ready(function() {jQuery(".abtlikebox").hover(function() {jQuery(this).stop().animate({right: "0"}, "medium");}, function() {jQuery(this).stop().animate({right: "-250"}, "medium");}, 500);});
/*]]>*/
.abtlikebox{background: url("http://4.bp.blogspot.../fb1-right.png") no-repeat scroll left center transparent !important; float: right;height: 270px;padding: 0 5px 0 46px;width: 245px;z-index: 99999;position:fixed;right:-250px;top:20%;}
.abtlikebox div{ padding: 0; margin-right:-8px; border:4px solid #3b5998; background:#fafafa;}
.abtlikebox span{bottom: 4px;font: 8px "lucida grande",tahoma,verdana,arial,sans-serif;position: absolute;right: 6px;text-align: right;z-index: 99999;}
.abtlikebox span a{color: gray;text-decoration:none;}
.abtlikebox span a:hover{text-decoration:underline;}
}
<iframe src="http://www.facebook....#38;height=270" scrolling="no" frameborder="0" scrolling="no" style="border: white; overflow: hidden; height: 270px; width: 245px;background:#fafafa;">Widget by :"]http://www.AllBloggi...ggingTips.com">[/url] All Blogging Tips
SN Facebook Like plugin lett a megoldás, ha valakit érdekel. Egyszerű, de nagyszerű, és kellőképp testre szabható.