f5 gomb beragasztásával leterhelik az adatbázist

Sziasztok!



Hogy lehet védekezni, van e rá valami plugin, ha egy felhasználó az adott oldalamat f5-el frissíti folyamatosan?



Köszönöm előre is a segítséget

Egy felhasználó nem tud észrevehető lassulást eredményezni. (Egy normális minőségű szolgáltatónál legalábbis biztos nem.)

Vps szerveren vagyok amin van 3 mag, 1 giga ram, a 20 megás netemmel bármelyik oldalam kiakasztom az f5 folyamatos lenyomásával, kivéve a php fusionos oldalakat.

https://wordpress.org/plugins/all-in-one-wp-security-and-firewall/

Akkor ott a szerver beállításai nem túl jók, szerintem. :slight_smile:

Nem tudom de nem valószínű amit mondasz. mivel 1 felhasználó egy átlagos pár pluginnal rendelkező wp oldalnál generál 150-180 adatbázis lekérést.



Ha pedig egy adott felhasználó beragasztja az f5 gombot, akkor az adott másodpercben akár generálhat több ezer lekérést. ha pedig több másodpercig lenyomva tartja, hatványozódik.



De ha ellenvéleményed van, kérlek bővebben fejtsd ki mint egy mondat:)





Köszi

Egy átlagos honlap ettől jóval kevesebb lekérést generál, kb. harmadát. De még egy nagyobb sem éri el a felét (pl. tutorial.hu - 80, wphu.org - 48 vagy egy 29 bővítménnyel futó: keresooptimalizalas.be - 26).

Ha ilyen sok lekérést használ az oldal, akkor ott valami nem túl jól megírt bővítmény vagy sablon muzsikál. Tehát lehet, hogy szét kellene nézned házon belül. (Egyszer régen én is találkoztam olyan bővítménnyel, ami pillanat alatt 100%-ra vitte a leterheltséget.)

Értem köszönöm

A dolog ha ennyire megviseli a szervered, akkor használj cache bővítményt és firewall-t is.