Ez hogy is van? - Password Protect Directories

Kellene csinálnom egy olyan könyvtárat, amit csak engedélyezett felhasználók láthatnak, biztosan ez kellene, na de hogyan? Mit kell csinálni?

Azt látom, hogy létrehozott egy HTACCESS fájlt a kijelölt könyvtárban, de amikor rálépnék az adott oldalra, 404-es hibát kapok, semmi belépésre felszólítás …

Olyan fájlokat akarok idetenni, amit haverok tölthetnek csak le.Próbáltam a http://www.htaccesstools.com oldalt is, ott hasonló HTACCESS és HTPASSWD fájlokat lehet generálni (notepad++ -al mentettem el) mondjuk itt már volt HTPASSWD is, amit a C-Panelről intézve nem volt.Kérlek segítsetek!Köszi!

Üdv,Talán ez segít:

http://htaccess.petertoth.hu/

Szia!Abban a könyvtárban, amit jelszavazol, kell 2 fájl: .htaccess és .htpasswdGondolom ezeket elkészítetted. A .htpasswd-ban van ugye a felhasználói név és a jelszó, így valahogy: nev:$apr1$dxJsggKl$/KwoCcqf3ECAtJovDp7yr/Ezt biztosan legeneráltad.A .htaccess ben meg így néz ki, valahogy, például:AuthName “Protected Area”AuthType BasicAuthUserFile /usr/hp/…/jelszavaskonyvtar/.htpasswdrequire valid-userItt az AuthUserFile utáni útvonal az biztos, hogy helyes? Mert ez mutatja meg neki a szerveren a .htpasswd fájlt!Ide nem így kell megadni, hogy http://www.valami.hu…szavaskonyvatar , abban a formában, ahogyan a böngészőben is látod, tehát az úgy nem jó, hanem a szerveren lévő abszolút gyökér útvonalával együtt kell megadni! Erre figyeltél?Mert ezt az útvonalat szokták rosszul megadni, ezért nem szokott működni.

AuthName “Protected Area”

AuthType Basic

AuthUserFile /usr/hp/…/jelszavaskonyvtar/.htpasswd

require valid-user

Itt az AuthUserFile utáni útvonal az biztos, hogy helyes? Mert ez mutatja meg neki a szerveren a .htpasswd fájlt!Ide nem így kell megadni, hogy http://www.valami.hu…szavaskonyvatar , abban a formában, ahogyan a böngészőben is látod, tehát az úgy nem jó, hanem a szerveren lévő abszolút gyökér útvonalával együtt kell megadni! Erre figyeltél?Mert ezt az útvonalat szokták rosszul megadni, ezért nem szokott működni.

Ha készítesz egy phpinfo() -t, ott is meg tudod nézni, nálad mi az a gyökér útvonal az _ENV[“DOCUMENT_ROOT”] ban benne van.

_ENV[“DOCUMENT_ROOT”] és utána kiegészíted utána azzal a könyvtár útvonallal, amit jelszavazol: /jelszavaskönyvtar/.htpasswd


'Lőrincz wrote:Mert ezt az útvonalat szokták rosszul megadni, ezért nem szokott működni.
Köszi András, ez valóban hiba volt, ám most sem megy. Teljesen így néz ki a .htaccess, most már a teljes útvonallal, ott van a .htpasswd fájl is, ám 404-et kapok.


Mindent CTRL-C _V-vel intéztem, tehát elírás nem lehet. Szerintem.

Még nézegetem, hogy hol rontom el, ha van valami, majd jelzem, szóval köszönöm!

Miért nem WordPress-el csinálsz jelszóval védett oldalt?

Az nem kihívás :slight_smile: Egyébként ha csak annyit írsz be az oldaladról: http://…/wp-content/uploads, már listázza is. Szóval mindenképpen szeretném az ilyesfajta listázást letiltani.

Syska: Te csináltál már ilyent a C-panelről intézve? Megtennéd, csak a próba kedvéért, hogy megcsinálod, aztán elmondod, hogy Nálad hogy volt, abból biztosan sokat tanulnák, illetve itt többen is.

Köszönöm!

Működik! :slight_smile:Tehát: eddig abba a könyvtárba tettem a .htaccess fájlt, amit védeni szeretnék, ám az előtte lévőben is van egy .htaccess, amiben a BEGIN WORDPRESS…END WORDPRESS van. Most ennek az elejére másoltam be megfelelő sorokat és máris működik! :slight_smile:Ezek szerint nem olvas be minden könyvtárból .htaccess-t, ezt jó tudni :slight_smile:Köszi a türelmeteket és a hozzászólásaitokat!

Hát az lehet, mert most meg a egész domain-re vonatkozik a jelszavas belépés :frowning:

Ám akkor hol lehet a gond? Hiszen így működik, de ha beteszem a haccess-t a helyére, akkor meg nem.

Hostgator-nál vagyok, ott lehet a megoldás?

A Hostgator támogatja -már csak a paraméterezés lehet a gond, nemdebár? :slight_smile:

Kedves Győző! Örömmel látlak :slight_smile:

Van az “enoldalom.hu”, ebben van a hataccess, amibe ha beleteszem a kódot, működik és kéri a jelszavas belépést. Ha ebből a htaccess-ből kiveszem és beteszem az “enoldalom.hu/letoltes” htaccess-ébe, akkor meg nem.

Na itt mi lehet a paraméterezési gond?


'Lazarevics' wrote:
a .htaccess és .htpasswd fájlnak ugyanabban a könyvtárban kell lennie, és a .htaccess fájl tartalmának arra a könyvtárra kell mutatnia ahol "ő", a .htacces fájl van."A .htpasswd file-t célszerű abba a könyvtárba feltölteni, amit védeni szeretnénk, de a többi parancstól eltérően ezt bárhová, akár a gyökérkönyvtárba is tölthetjük.


"AuthUserFile" kezdetű sorban kell megadni, hogy a szerveren hol van a jelszavakat tartalmazó .htpasswd file."

Együtt vannak a /letoltes könyvtárban. A htaccess-ben a htpasswd útvonala van, ami ugye bárhol lehet, míg a htaccess ott kell legyen, ami könyvtárat védeni akarok. Eddig értem és szerintem OK is minden, ám de nem.

Egyébként most úgy oldottam meg, hogy a gyökér htaccess-ébe beírtam az "Option -Indexes"-t, így már legalább nem listázható.


Persze ezzel nem oldottam meg a problémámat, csak átmenetileg.

Egyébként igazad van, szuper-fantasztikus titkos oldalam lett :D


Azért nem akarom a WP sajátját használni, mert akkor foglalkoznom kellene az oldallal, azaz megírni, linkeket beletenni, meg egyebek. Jelenleg csak felmásolom a fájlokat és kiküldöm a linket, hogy innen lehet letölteni. Eddig látszódott az egész tartalom, legalább odáig eljutottam, hogy az már nem listázható. Ennyire tuti jó volt ez a bejegyzés :)

Na de mi a fenéért nem megy nekem???

Szia Okostobi!


 1. Próbáld ki akkor úgy, hogy elkészíted a védendő könyvtáradat. valami.hu/letoltes/


 2. A letoltes könyvtárba kerül minden, amit védeni akarsz. Oda felmásolod, amit szeretnél.  Ebben a letoltes nevű könyvtárba készítesz egy .htaccess és egy .htpasswd nevű fájlt, és kitöltöd, ahogyan eddig s beszéltük!


 3. UTÁNA, a gyökér könyvtáradban, a wp által létrehozott .htaccess -fájlodat megnyitod, és a legelső sorba beírod: ErrorDocument 401 default

  Ezt tehát a GYÖKÉRBEN kell, amit a wp hozott létre!  Csináltam a saját oldalamnál egy próbát, hátha ez segíteni fog valamiben, mutatom, mit alkottam.  Működés közben így fest a dolog (a _ jelet szedd ki link elejéről, azt csak azért tettem is, hogy ne legyen kattintható link, mert majd letörlöm):  _http://weboldalkeszitese.org/letoltess/sablon.html  Utána felugrik a jelszó meg password bekérő ablak, mindkettő: lofsz (jelszó is és a password is)

  Nálam ez a .htaccess tartalma a letoltess könyvtárban:  AuthName “Protected Area”  AuthType Basic  AuthUserFile /home/szaunane/weboldalkeszitese.org/html/letoltess/.htpasswd  require valid-user  És ugyan ebben a könyvtárban ez a .htpasswd tartalma:  lofsz:$apr1$0GC.X5xC$EItFTVShHI50rmajsimlE0  Ezen kívül a fő oldalaon, a gyökér, a root könyvtárban, ahol vannak a wp fájljai, ott a .htaccess legelső sora pedig ez:  ErrorDocument 401 default  Jelszó lofsz, Password: lofsz  a phpinfo -val ugye te is le tudod kérni, hogy nálad mi lesz root könyvtár a szerveren.

  AuthName “Protected Area”

  AuthType Basic

  AuthUserFile /home/szaunane/weboldalkeszitese.org/html/letoltess/.htpasswd

  require valid-user

  És ugyan ebben a könyvtárban ez a .htpasswd tartalma:  lofsz:$apr1$0GC.X5xC$EItFTVShHI50rmajsimlE0  Ezen kívül a fő oldalaon, a gyökér, a root könyvtárban, ahol vannak a wp fájljai, ott a .htaccess legelső sora pedig ez:  ErrorDocument 401 default  Jelszó lofsz, Password: lofsz  a phpinfo -val ugye te is le tudod kérni, hogy nálad mi lesz root könyvtár a szerveren.

  lofsz:$apr1$0GC.X5xC$EItFTVShHI50rmajsimlE0

  Ezen kívül a fő oldalaon, a gyökér, a root könyvtárban, ahol vannak a wp fájljai, ott a .htaccess legelső sora pedig ez:  ErrorDocument 401 default  Jelszó lofsz, Password: lofsz  a phpinfo -val ugye te is le tudod kérni, hogy nálad mi lesz root könyvtár a szerveren.

  ErrorDocument 401 default  Jelszó lofsz, Password: lofsz  a phpinfo -val ugye te is le tudod kérni, hogy nálad mi lesz root könyvtár a szerveren.

KÖSZÖNÖM!!!Így már működik és nagyszerű! Ez a 401-es sor kellett bele :slight_smile:

Most viszont ki kell szednem az “Option -Indexes”-t, hogy látható legyen a tartalom :slight_smile:Köszi mégegyszer!