Ez bizony Wordpress!

Sziasztok,

Még zöldfülű WP ismerkedő vagyok, s szeretném megtudni, hogy mik azok a biztos jelek, amiből megállapítható, hogy egy honlap bizony Wordpress honlap.

Egyet már tudok én is, ha egy kép elérési útja wp-content/uploads … na, akkor tuti.

Elég sok WP honlapot néztem már meg, s a legtöbbjéről “süt”, hogy az bizony WP, de hogyan tudom ellenőrizni hogy az-e, hogy ha csak sejtem, hogy az? A jó öreg firebug mindig kéznél van, de vajon melyik kódrészlet az, amit ha megtalálok, akkor bizonyíték?

Köszönöm!

Ui: Természetesen azon eseteket leszámítva, amikor a footerben ott van, hogy powered by Wordpress…

Szervusz!

Ha nagyon tudni szeretnéd melyek a wordpress honlapok akkor a következő megoldásokkal ellenőrizheted:

1. Megnézed az oldal forrását

2. Megkeresed benne ezt:

3. Az első pár sorban ha így kezdődnek a linkek pl: http://www.valami.hu/wp-content/themes/sablonneve/style.css

Ezekkel a megoldásokkal meg lehet tudni milyen tartalomkezelő rendszer van a weblap mögött.

Más rendszereknél linkek alapján lehet kiszűrni a dolgot pl:

Joomla! Esetében:

http://demo.joomla.org.hu/joomla15/index.php?option=com_content&view=article&id=25&Itemid=28

Itt ugye: com_content a tartalom komponens, arcitle id a cikk száma, Itemid az elem száma.

Elnézést, a WordPress felhasználóktól a joomla linkbemutatásáért de csak példának hoztam fel.

Szia,

Köszönöm a választ. Az első javaslattal kapcsolatban: egy wordpress könyvben olvastam, hogy biztonsági okból pont ezt az általad említett bejegyzést célszerű eltávolítani a header-ből. Nos, ha ezt valaki megteszi, akkor máris ez a módszer kudarcot vall. :slight_smile:

Egy általam WP gyanúsnak vélt oldalon ezt találtam: <meta name=“GENERATOR” content="Telligent Community 1.5.134.12297

Most lehet, hogy hülyét kérdezek, de akkor ez kizárja a wordpress-ségét? Amúgy nem titok —> www.gameinformer.com

A Joomlás dolgokkal tisztában vagyok, mert jelenleg Joomla oldalam van. :slight_smile:

Végülis igaz!

Ez a Gameinformer nem wordpress alapon nyugszik! Önmagában nem php programozási nyelvben írták hanem asp - aspx -ben.

Vagy Saját programozásuk vagy valamelyik nyílt forrású rendszeren nyugszik. Itt vannak lehetőségek.

És a joystiq.com? Az sem WP?

Ez pedig szerintem saját fejlesztésű! A Képek pl igy vannak meghívva: http://www.blogsmithmedia.com/www.joystiq.com/media/carousel-bg.png

Jah persze most látom: Aol a tulajdonosa. Persze hogy saját fejlesztésük! :smiley:

'PBateman' wrote on '2011-07-23:

Egyet már tudok én is, ha egy kép elérési útja wp-content/uploads ... na, akkor tuti.

hogy ne érjen meglepetés: egyik általam szerkesztett wp-s honlapnál sem találnál ilyen elérési útvonalat a képekhez! :rolleyes:

én nem azt mondtam, ha ilyen elérési útvonal nincs, akkor nem WP oldallal van dolgunk, hanem azt, ha ilyen, akkor tuti, hogy az. :slight_smile:

Anno volt egy megrendelésem, ahol az volt a kérés, hogy rejtsük el, hogy az illető oldal WordPress.

Alapvetően 10 sor php kódból, 3-4 sor htaccess módosítással, és 3 sor wp-config átírással meg lehet tenni.

S miért jó elrejteni azt? Szégyen, ha egy honlap WordPress? irritated.gif

Ezt pont tőlünk kérdezed, akik igencsak büszkék vagyunk a WordPress-szel történő találkozásainkra? :slight_smile:

Nem vagyunk egyformák… Vannak olyanok, akik “nagy pénzt” fizetnek azért, hogy elrejtsék azt, hogy egy ingyenes programot használnak fel, mert az a program nagyon kiváló. Nem elegáns dolog, de lelkük rajta. :slight_smile:

Szégyennek nem szégyen, viszont vannak akik hiúságból nem szereti bevallani azt, hogy nem saját fejlesztésű oldalt használnak, hanem mások a szellemi termékét.