Sziasztok!
A Pingdom rendszeresen küld nekem havi jelentéseket weboldalamról melyeket megosztanák és érdeklődnék hogy ez vajon sok lehet átlagban? Weboldalam főoldalát méri a Pingdom. A főoldalon némi szöveges tartalom helyezkedik el és esetenként max 6 párszáz kb -os kép.
Rendelkezésre állás 99,82% - Outtages (Ez nem tudom mi, lehet ennyi mérésen alapul a stat): 25 - Válaszidő: 1292ms - Downtime: 1h 16m 00s
Webonic szerverén vagyok.
Ha esetleg ezt soknak vélitek akkor mivel tudnám optimalizálni?
Előre is köszönöm a választ.
3mp alatt jó, 2mp alatt kiváló.
A downtime viszont baromira sok, ha ez egy hónapra vonatkozik.
1 hónapra valóban magasabb az átlagnál, persze előfordul, hogy masszívabb karbantartás volt.
Az ~1300ms = 1,3 másodperc, jó érték.
syska wrote:
1 hónapra valóban magasabb az átlagnál, persze előfordul, hogy masszívabb karbantartás volt.
Igen, ez 1 hónapra vonatkozó mérés minden hónap elején kapom meg az elöző hónapra vonatkozóan.
A nagyobb karbantartásokról mindíg szoktam mailt kapni a szolgáltatótól de a múlt hónapban nem kaptam így szerintem nem volt.
Habár a Pingdom(A Jetpack -el együtt) minden oldal elérhetettlenségkor mailt küld hogy az oldalam leállt és akkor is amikor visszatért az oldal a netre és elég sürűn a hajnali órákban szokott jönni ilyen leállásos üzenet a Pingdomtól és kb 10-15 percre re pedig jön hogy visszatért oldalam egyszer a délutáni órákban volt egy hasonló oldal eltünés amikor épp szerkesztettem a siteot ez volt kb. 25-30 perces ekkor ráírtam a Webonicra és következő nap reggel jött egy válasz amikor oldalam már elérhető volt hogy, idézem a fontosabb részt:
Ellenőrzésem szerint az oldal jelenleg már megfelelően működik.
Technikai kollégáimtól azt az információt kaptam, hogy a tegnapi napon az egyik szerverünkkel volt probléma, melynek megoldása a szerver újraindítását igényelte.
Ezt követően pedig egyes partíciók nem kerültek megfelelően csatolásra automatikusan, ezért tapasztalták a problémát.
A probléma megoldásra került, így az oldalnak most már megfelelően kell működnie. Kérem, legyen kedves ezt Ön is ellenőrizze.