extra és a saját domain

Helle Mindenkinek!

Extrán van az oldalam és vettem magamnak egy rendes domaint. Elvégeztem az átirányíitási feladatokat az extrán és a worpress admin felületén a beállításoknál beírtam a blogom új url címét. A firefox erre ezt irja nekem ki ha az új domainnel akarom megnézni az oldalt:

"Az oldal nem megfelelően van átirányítva

A Firefox azt észlelte, hogy a kiszolgáló olyan módon irányítja át a kérést, hogy az soha nem fog teljesülni.


  • Ez a probléma sokszor a letiltott vagy visszautasított sütik miatt jelentkezik."    Nem találtam sehol erre a problémára megoldást. Az extra support meg természetesen nem válaszol. Ti remélem tudtok valami tanácsot adni nekem. A furcsa az, hogyha mondjuk a wp adminba akarok belépni oda beenged és nem irja a firefox vagy egyéb böngésző a fentebb említett hibaüzenetet.

    Előre is köszi a segítséget!

    Üdv: Efrud!

szerintem frissitsd a permalink strukturat (me’ nem jo az enterem ilyen szovegmezokben?) az extra support meg valaszolni fog, mert jo fiuk (=

és hogyan kell frissíteni a permalink struktúrát?

a WP soha nem fog jól működni semmiféle “átirányított” domainnal. Egyszerűen nem arra van kitalálva.Amúgy a permalinket a saját WP admin felületből frissíted: admin - Opciók - Permalink

wp siman megy extran “atiranyitott” domainnel, mivel nem atiranyitas van, hanem az extra dns-re teszed a domained igy az helyben van ennyitudom mert nekem is ott volt egy ideig a blogom

csak nékem miért nem megy? neked amikor volt a wp beállításoknál mit hogyan állítottál be?

frissitetted a permalink strukturat?

frissitettem. De ideges lettem és vettem saját tárhelyet ahol nyugodtan tudok bármit csinálni. Persze az ésszerűség határain belül. De azért köszi a segítséget. Egyébként szerintetek mi lehetett a probléma? (hátha valamikor más is ilyen problémába ütközik.)

Szerintem messze a legjobb tárhely az extra az ingyenesek közt. Sok nemzetközit is kipróbáltam, melyek közt nagyon jók is vannak, pl. aokhost.com vagy hostsnake.com, de ezek néhány nap múlva kitörlik az adatbázisodat, mert magyar nyelvű a honlap. Találtam egyébként más nyelveket is tűrő külföldi tárhelyet, de engedett román, szlovák, kínai stb. nyelvet, magyart nem. Hát itt tart Magyarhon megítélése.

Sok fizetős tárhelyet is leköröz az extra. Nem tapasztaltam, hogy olcsók lennének. Ami olcsóbb, az elég kevés helyet ad. Az extrán 2G, és eddig még kisebb gondokkal, de megy. A domainnévbe is belefér az extra szó, rövid, nemzetközi szó. A phpmyadmin futása néha akadozik, de a support jól dolgozik.

Saját domainnév is jól működik. Én kb. fél éve működtetem itt az iskola honlapját, és most saját domainnévvel megy. Itt: cserhati.net

Egy másik helyen feltettem a 2.5-öt, kiválóan fut, eddig gondom nincs. Az RSS valóban nem jó, bár még nem volt időm, és ezt a részt nem néztem meg rendesen.

Tapasztalatom szerint az extra-nak sok mindent 2-szer kell mondani. Pl. amikor ráhúztam a saját domainnevet a lapra, akkor elsőre nekem is azt csinálta, amit neked (hibaüzenet), aztán amikor másodjára beírtam a böngészőbe az új címet, már ment, mint a karikacsapás. Esetleg ott lehet a gond, hogy akitől vetted a nevet, nem jól állította be a dns-eket? A wp2.5-tel is volt némi gond, admin felület nem indult, de amikor megdupláztam az oldal behívását, a böngészőben az url mögé katt és enter, onnantól tökéletesen jó. Szóval: “maga mindent kétszer mond, kétszer mond”.