Error: PHP is not running

Kétszer futottam neki a Wordpress 3-as telepítésének, mindkétszer sikertelenül. Először egy meglévő webhely létező adatbázisára akartam feltenni, úgy írtam át a wp_configot, ahogy kell, mindent kitöltöttem szépen, user, jelszó stb. A wp_admin/install.php-re kattintva azonban kiírta:

“Error: PHP is not running

WordPress requires that your web server is running PHP. Your server does not have PHP installed, or PHP is turned off.”

Oké, mondtam, lehet, vagy nincs frissítve a PHP, vagy nincs bekapcsolva a “globals”, majd zólok a szolgáltatónak, de előbb megnézem az XAMPP-szerverprogramban. Feltettem abból is a 1.7.3-as verziót, ami szépen működik a WP-szel állítólag Win7 alatt, indult is csodásan minden, na, akkor WP megint: wp_configot kinyitottam, átírtam benne a kérdéses részeket, majd install, és a hiba ugyanaz, mint fent.

Mi lehet a gond? (Az nem válasz, hogy béna vagyok hozzá, mivel ezt tudom, de a tény ismerete nem tartalmazza a probléma megoldását. :slight_smile: Köszönöm előre is az értelmes válaszokat!)

mi az a wp_config, és hogy jön a képbe a win7 ha szerverről van szó?

és eleve gyökér/index.php-val indul a telepítő, ha még nincs telepítve semmi…

azért kapod ezt az üzenetet mert nem fut php a szolgidnál úgy tűnik vag csak nincs megadva rendes handler…

'mano' wrote on '2011-01-28:

mi az a wp_config, és hogy jön a képbe a win7 ha szerverről van szó?

és eleve gyökér/index.php-val indul a telepítő, ha még nincs telepítve semmi...

A Wordpress-féle híres 5 perces telepítés (readme fájl) alapján haladtam, abban van benne, hogy a wp_config_sample.php fájlt ki kell tölteni, és átírni wp_config.php-ra. És az install is ott van megadva. Most adtak egy másik, teljesen más módszert, azzal már - érdekes módon - nincs ilyen gondja. Szóval nem én találtam ki.

'hgrg' wrote on '2011-01-28:

azért kapod ezt az üzenetet mert nem fut php a szolgidnál úgy tűnik vag csak nincs megadva rendes handler..

Eddig eljutottam én is... Mindegy. Köszi a válaszokat...

Tegyél fel egy info.php nevű fájlt a documentrootban, vagyis ahova a telepítőt is tetted következő tartalommal:

Code:

<?php

phpinfo();

?>

Aztán hívd be böngészőből lássuk mi lesz.

hát, ha következetesen elvéted és - helyett _ írsz, akkor nagyon széles lesz a hibalista… :rolleyes:

mellékesen ha nem fut a php és te ezt tudod akkor bakker a szolgáltatódat kérd meg h indítsa el mert addig semmiről nem tudunk beszélni…