Error establishing a database connection

Sziasztok.

Tegnap egyik 2 éves wp honlapom “Error establishing a database connection” hibaüzenettel fogadott.

.htaccess,wp-config rendben,de egyébként sem nyúltam ehhez a bloghoz napok óta.

Lehet hogy az adatbázissal történt valami? Sajnos ahhoz nem nagyon értek.

Van valakinek ötlete?

Köszönöm.

Tulajdonképpen, és alapvetően 3 dologra lehet hirtelen gondolni:

1. Mégiscsak piszkálgatott valamit az ember, csak elfelejtette, vagy nem jut az eszébe. Megváltoztattad a jelszót, az adatbázis nevét, vagy ilyesmi.

2. A szolgáltatód adatbázis-szervere nem üzemel, karbantartás alatt áll, átmenetileg nem elérhető, meg ilyesmik.

3. A legkellemetlenebb, ha vírusos lett a masinád, vagy ha megszerezték az FTP jelszavadat, és valamit megváltoztattak, csak úgy, viccből.

Mielőtt mindent felborítanál, érdeklődj a szolgáltatódnál, hogy minden rendben van-e náluk?

Második lépésként (ha nem oldódott meg) csinálj a saját gépeden egy jóképű vírusellenőrzést, hogy nem fertőzöd-e vissza (már, ha van) a fájljaidat.

Azt írod, hogy szerinted a wp-config.php fájlod is, meg a .htacces fájlod is rendben van, tehát, FTP-vel eléred a rendszeredet; csinálj ezen is felderítést, ha szükséges, akkor írtást.

Próbáld meg, hogy tényleg karakterről-karakterre stimmel-e minden elérési, kapcsolati adat.

Köszi a tippeket.

Több wp is üzemel a szerveren,másik domaineken,azokkal semmi gond.Tehát adatbázis szerver megy.

Ehhez a bloghoz,biztos nem nyultam.

Próbáltam feltenni egy kártékony script kereső php-t,de sajnos nem működött.

Vírusvédelem van a gépemen,úgyhogy továbbra is tanácstalan vagyok.

Sajnos a szolgáltatót sem tudom kérdezni,mert nincsen support.

Azért köszi a tanácsokat.

Ha nem csináltál semmit akkor tuti a üzemeltető hibája.

Néhány napja nálam is ez volt, de esetemben a szolgáltató mondott csődöt egy időre. ( abplusz )

Nem jött be a szolgáltató oldala sem. Csak helyette egy php hibaüzenet, mi szerint az adatbázis nem elérhető. Vagy valami hasonló. Nem emlékszem már.

Késő este viszont helyrejött. De lehet volt az már hajnal is.

Korábban akkor volt wp-nél ilyen hiba nálam, amikor saját gépemre mentettem a szerverről mindent. És ott kellett volna átírni a config-ot, amit nem tettem meg.

Persze azon nem lepődtem meg, hisz tudtam, hogy mi a baja :slight_smile:

Sziasztok!

Nekem is ez a problémám.

Hónapok óta hibátlanul működő honlapom pár napja csak ennyit ad: Error establishing a database connection

Hozzá nem nyúltam, a szerver üzemel, vírus gondolom nincs mert linux.

Ferencz000, neked sikerült megoldani?

Kösz a segítséget!

Sziasztok!

Sikerült véletlenül rámentenem egy változtatásra az admin felületen, amire nem kellett volna. A beállítások legelső ablakában a honlap és a wordpress címét be kell állítani, nekem most ez hiányzik. Ezáltal a honlap fenti hibaüzenetet jelzi, illetve az admin felületre sem tudok belépni, ott az alábbi üzenetet kapom:

Ennek az oldalnak a használatának engedélyezése teszi lehetővé az adatbázis hibáinak automatikus engedélyezését, melyhez be kell másolni a következő sort a wp-config.php fájlba. A bemásolást követően az oldalt frissíteni kell.

define(‘WP_ALLOW_REPAIR’, true);

Ha bemásolom a sort, és frissítem az oldalt, megjelenik egy “adatbázis javítása” feliratú gomb, ezt megnyomva mindenre azt írja, hogy ok.

Az oldal mégsem áll helyre, mindenhol fenti üzenetek maradnak láthatóak.

Be tudok lépni valahogy adminba, vagy tudom bárhol máshol módosítani a beállítást, amit elcsesztem? FTP-vel elérhető minden.

Előre is köszi!

phpmyadminba belépve a siteurl ill home mezőket kell módosítanod a [PREFIX]options tábládban… ([prefix]= a wpconfigban wpprefixként beállított értéked, ezzek kezdődik minden az adott wp installhoz tartozó adat az adatbázisodban… alapértelmezetten wp_