Üdvözlök mindenkit!
Egy olyan problémám lenne, hogy van egy epsilon nevű sablonom, amivel az a gondom, hogy a menüben és egyéb helyeken az ékezetes betűket nem jeleníti meg, mintha ott se lennének. Viszont az általam írt cikkekben ott vannak az ékezetes betűk.
Jah és a láblécben is szépen látszanak a menüpontok ékezettel együtt, de feljebb már nem:S
probáltam már mindenféle karakterkódolást, de sehogy sem jó:S
Kérlek segítsetek!
Szia!
Nekem akkor volt ilyen problémám, amikor olyan sablont használtam, amely saját betűtípussal dolgozott. Ezek többsége nem kezeli az “ü,ű.ö,ő” sőt néha az “í,á,é,” betűket sem képes megjeleníteni. Ha módodban áll, tehát a sablonon belül tudod állítani a betűtípust, akkor próbálj meg más betűtípust. Ritka az olyan egyedi betűtípus, amely tudja kezelni az általam említett betűket.
Ha nem lehet sablonon belül állítani a betűtípust, ajánlom figyelmedbe ezt a plugint:
Google Fonts plugin
Illetve keress rá a bővítmények közt a “font” szócskára.
Köszönöm szépen a gyors választ!
Megpróbálom, de azt nem tudom, hogy melyik betűtípussal lehet a gond? mert többfélét használ a sablon…:S
Ãrok még, hogy mi lett a végeredmény!
Még egyszer köszi!
Igazán nincs mit! Biztosan ezzel lesz a gond.
P.S.: az idézést csak megfontolt esetekben használd, akkor is csak a számodra lényeges szavakat, mondatrészeket ajánlott idézni, hogy ne legyen zavaró… Az előtted szólókat soha ne idézd, felesleges!
További szép napot!
Hát nem jött össze, de lehet, hogy csak én vagyok a béna…:S
a style.css fájlban látok betütipus definiciót:
font-family:Arial,Verdana,Tahoma;
font-size:12px;
color:#a7a7a7;
line-height:18px;
padding:0px;
margin:0px;
background-color:#dcdcdc;
}
ezeknek elvileg ismerniük kéne az ékezetes betűket, nem?
Igen! Próbáld ki valamelyik betűtipus- plugint, és kiderül, hogy mi van.
Aztán lehet, hogy valaki közben segít máshogy megoldani a problémádat, de nekem sajnos most más nem jut eszembe,
Hát nem sokra jutottam
A betűtípus megváltozott, de az ékezetes betűk sehol…
Milyen plugint töltöttél be? Milyen betűtípust?
többféle plugint is felraktam, de ezzel játszottam a legtöbbet:
Fontific
PT Serif és Ubuntu betűtípust állítottam be
Tudnál ajánlani betűtípust? (később fogok válaszolni, mert LaTeX órám lesz…)
Google Fonts plugin => betűtípusok, amelyek tuti tudják kezelni a magyar betűket is:
Ribeye
Righteous
Ribeye Marrow
Devonshire
Fondamento
Rammetto One
Kelly Slab
Jockey One
Caudex
Abril Fatface
Sorts Mill Goudy
Ubuntu Mono
Gentium Basic
Gentium Book Basic
Tenor Sans
Ubuntu Condensed
EB Garamond
Modern Antiqua
Andika
Anonymous Pro
Istok Web
Open Sans
… és még van egy kalappal.
Itt meg tudod nézni, hogy melyik betűtípus képes felismerni a kívánt betűket. Úgy szoktam keresni, hogy a “Preview Text:”-be beírom a kívánt betűket, tehát ebben az esetben legfontosabb: öőüűíáé
Ezen az oldalon le is tudod tölteni az általad választott betűtípust.
Ez egy igen régi sablon, inkább újabbat keresnék helyette.
Másik probléma, amiért nem igazán ajánljuk: a lábrész (footer.php) kódolt tartalmú (meg lehet vásárolni a kód eltávolítását a szerzőtől).
Ha ragaszkodsz hozzá, akkor néz szét a készítő támogatói fórumán: http://web2feel.com/forum/viewforum.php?f=28&sid=ae8114523b73283692f9e7deea621739
Bocs, hogy nem raktam kód formátumba a css részletemet.
Lehet, hogy régi sablon, de webtárhely szolgáltatást akarnék nyitni, és ez a sablon eléggé megtetszett. Ha tudtok ajánlani valami jobbat, és újabbat, azt szívesen megnézem!
A készítő fórumában már nézelődtem a problémám iránt, de senkinek sem volt ilyen jellegű kérdése.
Ha kiválasztottam egy fontot, akkor azt hová kell feltölteni? Nem igazán találtam meg a helyét a wp rendszerében…
Jah és a Google Fonts pluginban a Custom CSS:* szövegdobozba mit kell írni? (wordpress terén kicsit kezdö vagyok)
áááááhhh:SSS ehhez én kevés vagyok :SSSS
valaki megcsinálná nekem? mondjuk 1 000Ft-ért?