Engrave (Lite) sablon blog nem jelenik meg

Sziasztok! A gondom a következő! Az Engrave (Lite) sablonnal készített oldalamon a Blog nem jelenik meg, ha nincs bejegyzés! A böngészőben csak a fehér képernyőt látni, még az oldal többi részét se látni! A munkámhoz a témát nagyon át kellett alakítanom, lehet, hogy valami olyat is átalakítottam, ami erre kihatással van! Csak ötletem sincs, hogy mi lehet az! Valakinek lenne ötlete? Előre is köszönöm!

Szia!



Ha belenyúlsz a sablonba, akkor sok minden okozhat “fehér képernyőt”. Például ha lemarad egy <?php mert véletlenül kitörölted, vagy nem zársz le egy if vagy while ciklust vagy bármilyen egyéb php (szintaxis és nem szintaxis) hiba ezt okozza!



Fejlessz localhost-on, és kapcsold be a php error-ok “mutatását”. Amit a wp debug al meg tudsz tenni: http://codex.wordpress.org/Debugging_in_WordPress



Így látod, ha valahol php hiba van/lesz.

Én is erre gyanakszok, de ha van post, akkor minden simán működik! Ezért nem nagyon értem ezt az egészet, hogy miért!

A debug segítségével kiderült, hogy ha nincs post, akkor a home.php-ban az include függvénynek nincs értéke! aA kódban így szerepel:

include( get_archive_template() );

Megnéztem a wp-includes/template.php fájlt, ahol értéket kell kapnia, ami átvezet az archive.php-ra! És ott próbáltam az if ( have_posts() ) ágon végig menni! Átugrik az else ágba, ahol ezt kéne végrehajtania: get_template_part( 'no-results', 'archive' );! De nem jöttem rá a hiba okára még mindig!

Hogy néz ki a teljes home.php -d? Ebből nem látszik a teljes LOOP.



Másold ki pastebin -re a home.php -t és akkor megnézzük, hol lehet a hiba.

<code><?php<br />
/**<br />
* The Home page template file. Loads archive.php when front page display settings are set to show posts.<br />
*<br />
* @package ThinkUpThemes<br />
*/<br />
<br />
include( get_archive_template() );<br />
<br />
?></code>

Ennyi a home.php-d tartalma? Azt hittem, ott van a loop stb, meg minden.



De akkor nem. Nyilván ez így jó, nem ebben a fájlban van a “hiba”.



Mert ez a php sor annyit tesz, hogy megkeresi az archive.php fájlt. És azt tölti be, az fog történni, amit ott megvalósítottak. Tehát akkor az archive.php -t kell nézni.