Én is nyitok spam témát

Tisztelt Adminok!



Valamit kérlek tegyetek, mert csak ma, 18 oldalnyi új spammer téma lett nyitva. P. Lacinak írtam több lehetéget a megfékezésükre, mert magam is IPB fórumot üzemeltetek.



:slight_smile:

Üdv!



Megtíltottam nekik az új bejegyzés létrehozását:

LorenBlunk és SydneyElse



Az eddig létrehozott témákat pedig jelenteni kell és törlésre kerülnek.

Azt csinálom, csak 18 oldalnyi témához nem volt türelmem. :smiley:

Nyugi, törölgetem. Mind a 118 oldalt. :slight_smile:

Töröltem őket a felhasználók közül, meg 6 másikat is. :slight_smile:

(Ezt Kardiwebnek írtam)

Sziasztok!



Csak a kíváncsiság miatt írok. Látom, le lett cserélve a fórum motorja. Nagyon szép lett, tetszik, gyors is lett!



Én nem ismerem ezt az IPB fórum motort, nem használom. Láttam, hogy érkezett pár spam, amit az adminok töröltek.



De vajon tudja valaki azt, hogy most ez hogyan keletkezett? Már a spam. Ezt “ember készítette” vagy bot (script). Mert látom, hogy ott van a capctha a regisztrációnál, azon elvileg el kellett volna akadnia a “bot”-nak. De mégis lett egy pár spam.



Vajon hogyan csinálták? (Hogyan jutottak át a reCaptcha-kódon? Azon minden karakterfelismerő script elvérzett. Eddig ezt tapasztaltam.)



Köszönöm: András

Üdv. Én 15 oldalnyi témát töröltem amit ez a két felhasználó létrehozott. Vannak problémák a fórumon, de Patai Laci megoldja.

Sajnos a captcha kód vagy vérzik vagy már idétlen idők óta nem frissítették a fejlesztői. Nem tudom. De az is lehet, hogy “ember” hozott létre ennyi témát, hogy szemetelhessen. bbPress alapokon is voltak hasonlók, de nem ekkora mennyiségben. (Gondolom ott egy-egy téma létrehozásához volt türelmük.) Szeretnék megkérni mindenkit arra, hogy ha ékezet problémát lát, vagy spam témaköröket spam felhasználóval, jelentse nekünk moderátoroknak és mi cselekszünk. Sajnos még Laci nem izzította be az rss hírolvasásra való lehetőséget így én sem látok mindent és át is “sikolhatok” felette.

Farkas Győző wrote:
Töröltem őket a felhasználók közül, meg 6 másikat is. :)
(Ezt Kardiwebnek írtam)
Rendben Győző! Köszönöm szépen!

Rajta vagyok a dolgon! :slight_smile:

Írtam ötleteket P. Lacinak a megfékezéshez, ha kell konkrét módokat linkelek, mert jómagam is IPB fórumot üzemeltetek. :slight_smile: Immáron 3-4 éve sikeresen. (Le is kopogom, bár voltak harcok a spam ellen nálam is. :smiley: )



A témákat botok hozzák létre amúgy. A captcha kódot írja be egyedül ember. Bot hálózatok vannak, mivel IPB-vel (miként fizetős) általában értékes fórumokat, fontosakat csinálnak, amiket a kereső jobban kajál. Ezért sok az IPB-re specializált bot hálózat.



[align=center:18ubazbz]VISZONT![/align:18ubazbz]

[align=center:18ubazbz]Ezek nem tudnak magyarul, ezt kell kihasználni. ;)[/align:18ubazbz]