email visszaigazolás vásárlás után

Sziasztok!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy megrendelés után a vevőnek egyáltalán, az eladónak meg nem minden esetben megy e-mail a rendelésről. Passzolom, hogy ez mitől függhet.

Keresetem a fórumon, és volt aki a Easy WP SMTP plugint ajánlja, ezt be is állítottam, de így se jönnek a levelek. (teszt levél megjött) Az érdekes, hogy ha adminból újra szeretném küldeni, csak azt a sablont, akkor se küldi ki, de a többit próbálom küldenia vevőnek, akkor azok mind megérkeznek.

Tudom, hogy sok minden miatt megakadhat a folyamat, és azóta frissítettem is a bővítményt, amitől kezdve van ez a probléma, bár a frissítés előtt se ment az e-mail a vevőnek, de az eladónak minden esetben.

LuckyShop sablonját használom, és a system státusznál írja, hogy vannak elavult fájlok, viszont ha frissítem a 3.0.1-re a fájlokat, akkor szétesik a webshop megjelenése, ezért visszaraktam a régi fájlokat addig, amíg ezt meg nem oldom.

Szóval lehet, hogy a webshop és a sablon fájljainak frissítése is betett valamit, bár ahogy írtam az utóbbit visszaállítottam az eredeti változatra.

Esetleg Nektek valami ötlet vagy tipp? Nagyon hálás lennék érte!

 

Szia!

A woocommerce a wp_mail() függvényt használja, (ami sok szolgáltatónál nem működik megfelelően), ezért szoktak ajánlani egy olyan bővítményt, amivel be lehet állítani, hogy hitelesített SMTP-n keresztül menjen a levél.

Azt írtad, hogy ezt már próbáltad, az Easy WSP SMTP-n keresztül. Viszont ott is elakadt, talán tesznek érdemes lenne kipróbálni egy gmail SMTP-n keresztüli küldést is, tesztnek (kell hozzá egy gmail-es fiók). Ha ott mennek a levelek, akkor amit eddig próbáltál SMTP fiók, azzal lesz a gond és nem mással.

Itt írják a pontos beállításokat: https://support.google.com/mail/answer/7126229?hl=hu

Vagy itt is: https://www.lifewire.com/what-are-the-gmail-smtp-settings-1170854

A probléma az, hogy egyes szervereken a gmail-es portokat lefoglalják, nem tudom nálad hogy van ez, a tárhelyesek tudnak segíteni benne.

Van egy régebbi bővítmény, talán működik: https://wordpress.org/plugins/postman-smtp/ ezzel lehet nézni, milyen levelek mentek vagy nem mentek ki, meg van benne error log is. (Sajnos 1 éve nem frissült, de lehet gond nélkül működik.)

Szia András!

Köszönöm a válaszod.

Sajnos a tárhely szolgáltatót nem én választottam(megacp).

Beállítottam a saját gmailes címemet, ssl,465 port stb. Először nem ment, mert ugye google blokkolta, mert azt hitte valaki felnyomta, emiatt rögtön riasztott, de amint jóváhagytam, már a teszt levél elment, és meg is kaptam, viszont a teszt megrendelésnél nem jött levél.

A két teszt megrendelés 2 különböző e-mail címről lett elküldve, de egyik se jött meg. A woocommerce adminból megpróbáltam kiküldeni az Új rendelés sablont, akkor meglepődve tapasztaltam, hogy megkapom a levelet, ami haladás, mert volt amikor így se jött meg, igaz nem valami gyorsan, de ez már nem annyira fontos.

Szóval még mindig nem tudom, hogy megrendelésnél miért nem jön levél mindkét fél számára, hiszen annak automatikusnak kellene lennie, nem?

A postman plugint felraktam, de ezt írja piros felkiáltással:

Postman: wp_mail has been declared by another plugin or theme, so you won’t be able to use Postman until the conflict is resolved.

Sajnos ezzel se jutottam előrébb, konfigurálni engedte, de nem csinált semmit.

Szóval most ott vagyok, hogy az előző beállításánál, ahol a tárhely e-mail címének az smtp címét használtam, akkor se jött levél, de ott a kiküldésnél se kaptam meg, ha kézileg csináltam, igaz ott 25 porton keresztül tudtam csak küldeni.

Nem tudom, hogy esetleg van még ötleted, hogy mi lehet? Esetleg a tárhely szolgáltatónál van a probléma? Ha náluk van, akkor ugye nem kapnék semmit, de minden mást megkapok, elfelejtett jelszót, regisztrációs e-mail stb.

Nagyon örülnék, ha lenne még valami ötleted. A korábbi problémámra is a Te válaszod segített, amit itt a fórumon találtam. :slight_smile:

Köszönöm előre is!

Tedd fel a Contact Form7-et, teszteld azzal, hogy a levelek egyáltalán kiindulnak e.

Szia,

Igen, az is fent van. El is felejtettem írni, hogy az a SMTP plugin nélkül is működik, tehát ha küldök egy teszt levelet a formon keresztül, azt rögtön megkapom. Szóval valami más gond van itt, csak fogalmam sincs, hogy micsoda, hiszen eddig nem sokaknál jelentkezett ez a probléma ezek szerint, mert nem találok megoldást. :S

Esetleg neked lenne még ötleted, hogy hol kutakodjak még? Woocommerce hiba ez esetleg? Ma frissítettem 3.0.2-re, természetesen csináltam full backupot, de az eredmény ugyan az. Nem kap e-mailt se az eladó, se a vevő a megrendelésről.

Köszönöm a válaszodat!

Szia!

Értem, a postman plugin azért írhatta ki azt a hibát, mert ilyen SMTP pluginból egyszerre egy futhat! Ilyenkor érdemes minden SMTP-s plugint kilőni, csak egy menjen egy időben. Akkor logolja mi történt a levelekkel, hol akadtak el…

Lehet kipróbálom én is a megacp-szerverén (egyik oldalam pont náluk van), hogy most nálam a legfrissebb woocommerce-el mennek-e az adminnak meg a vásárlónak a levelek vásárláskor.

Tehát összefoglalva: Megacp-nél vagy és woocommerce áruházad van. A megrendeléseket igazoló levelek nem jönnek sem neked, sem magának a megrendelőnek. (Ugye jól értem? Még a spam mappába sem). Úgy sem, ha SMTP-n keresztüli küldésre állítod.

Amit írsz, az alapján tényleg valami nem ok! (Hogy a sima levélküldés megy, csak a woocommere-nél akad…) Holnap felteszem a woocommerce-t egy aldomain-ra (a megacp-nél) és kicsit kísérletezek vele. Itt jelentkezem hamarosan! Hátha sikerül kisütni valami okosat.

Ü: András

Szia,

Köszi a választ.

Kilőttem a SMTP plugint, de így is hibát írt ki a postman.

Annyi változás van a történetben, hogy közben meg tudtam, hogy milyen porton mennek ki a levelek, viszont nincs SSL-es hitelesítés náluk, ami számomra fura. Most 587-es portra van beállítva, és a levelek több napos késéssel jönnek be, de nem mindegyik, de csak a megrendelés esetében. Szóval minden más ok, sőt ha kézzel küldöm a wocommerce felületéről, akkor is azonnal nálam van a levél, de a megrendelés elküldése pillanatában semmi.

Nagyon köszi, hogy időt szánsz rá, várom a tapasztalatodat ezzel kapcsolatban.

Üdv,

István