Sziasztok! Néhány hónapja indítottam a fő oldalam fórumaként egy Wordpress/Buddypress oldalt, ami a fő oldal aldomainjén fut. Eleinte minden jól ment, de most vettem észre, miután néhány potenciális felhasználó megkeresett, hogy nem működik a regisztráció, mivel az oldal nem küldi ki az emailt ami a regisztráció érvényesítéséhez kell. Némi tesztelés után rájöttem, hogy semmilyen email nem megy ki az oldalról, tehát, ha valaki üzen vagy bármit csinál az oldalon nem kap a felhasználó értesítést.
Tapasztalt már valaki ilyesmit? Ilyen formában kizárólag az adminisztrátor tud új felhasználói fiókot létrehozni, ami nem megoldás, plusz ugye a többi értesítés sem működik.
Bármilyen tanácsért hálás lennék.
Az oldalon Wordpress 3.5-alpha és Buddypress 1.5.6 fut minimális mennyiségű bővítménnyel (statcounter, mail to, registration form, stop spammer registration, bb press, add this).
Biztosan a WordPress okozza a hibát? Mármint, nem lehet hogy nem küld ki levelet egyáltalán az oldal? Pl. jelszó-emlékeztetőt megkapod?
Először is ellenőrizd, hogy a tárhelyszolgáltatód engedélyezi-e a PHP mail() funkciót (azaz kimehetnek-e egyáltalán a levelek).
Ha igen, a következő legyen a mail log: kimennek-e egyáltalán a levelek?
Ha erre is igen a válasz, akkor tegyél egy próbát a configure SMTP pluginnel (http://wordpress.org/extend/plugins/configure-smtp/). Itt találsz hozzá leírást: http://www.thinkplexx.com/blog/fix-wordpress-and-buddypress-sendmail-problems-sign-up-complete-activate-your-account-via-the-email-but-email-doesnt-come
Köszönöm a gyors válaszokat. A szolgáltatóval beszéltem és azt mondják náluk nincs gond. Most, hogy említettétek a jelszó emlékeztetőt, ez az egy, amit eddig nem teszteltem. Most megtettem, és ezt a hibaüzenetet kapom:
Az emailt nem tudtam elküldeni.
Lehetséges ok: a szolgáltató (vagy saját) szerveren a mail() funkció nincs engedélyezve…
Ebből mire lehet következtetni?
A szolgáltatónak egyetlen tippje volt, hogy mivel az aldomainen eddig sok volt a spam regisztrációs kísérlet, lehetséges, hogy az email szolgáltatók letiltották az email címet. Szerintem ez azért nem válasz, mert ugyanazt a címet használom a fő oldalon és ott semmi gond vele. És amikor saját magam teszteltem a regisztrációt nem került a spam mappába se a megerősítő email.
Próbáld meg akkor a Configure SMTP plugint (linket ld. előző hozzászólásomban), hátha a mail() tényleg működik, csak rosszul van konfigurálva a levélküldés.
Szia psztrnk!
Örök hála! Az SMTP plugin megoldotta a problémát!! :)))
Részemről a szerecsen.