Eltűnt a menü

Sziasztok!

Kellene egy is segítség. Van ez az oldal: http://gutijsoma.hu/ Volt egy menü bal oldalt. Azt oldalt megtámadták vagy megfertőzték, szolgáltató karanténba tett pár file-t. Most nem működik. Aki csinálta nem szeretne vele foglalkozni. Mit kell megnézni beállítani, h újra jó legyen???

Előre is köszi!

Próbáld ki a sablon felülírásával, de ahhoz be kell lépni az oldalra, vagy a szolgáltató felületére

Sajnos, nem mindig annyira egyszerű a megoldás, mint ahogyan azt kerdez fórum lakótárs mondja; többnyire nagytakarítás szükséges. :frowning:

Feltételezem, hogy a számítógépedre telepítve van valamilyen minőségi antivírus program, amely megakadályozza, hogy visszafertőződjön az oldalad, vagy az oldal kártékony tartalmat adjon át a gépednek! (Ha nem, akkor szerezz be sürgősen egyet, és előbb a számítógépedet vizsgáld át, hogy nem te fertőzted-e meg a saját honlapodat.)

Első lépésként azt célszerű tisztázni a tárhelyszolgáltatóval, hogy van-e automatikus mentési állománya arról az időszakról, amikor még egészen biztos, hogy nem volt fertőzött az oldal. Amennyiben igen, kérni kell a helyreállítást (normális tárhelyszolgáltatónál igenlőnek kell lenni a válasznak a mentésre vonatkozóan, csak az időszak a kérdéses.

Ha nincs, akkor a készítőt kell megkérni (aki nem szeretne közreműködni a talpraállításban), hogy az általa készített legutolsó, feltételezhetően még épségben lévő állománya megvan-e. Ha nincs, akkor sem baj, de egyszerűbb lenne, ha meglenne.

Kell készítened egy teljes adatbázis mentést, és jól elraktározni a saját számítógépeden; bármilyen műveletet végeznél vele, előbb készíts róla másolatot, és mindent a másolattal végezz, mert ha beüt valami krach, akkor az újrakezdéshez szükség lesz rá.

Nem tudom, hogy a használt sablonodnak vannak-e külön, eltárolt beállításai (export-import lehetősége), ha igen, akkor exportáld az adatbázisod mellé, és ugyanúgy gondosan kezeld, mint ahogy az előbb mondottam volt.

Minden használt elemet (wordpress, sablon, bővítmények, kiegészítők, stb. tölts le eredetiben, a legfrissebb verziókat. Tárold el őket a gépedre. (írd fel egy papírra, hogy a wp mellett miket használsz, mi van bekapcsolva. Ami nincs bekapcsolva, használatban, azt már töröld is.)

A wp-content alkönyvtáron, a wp-config.php fájlon kívül töröld le a teljes wordpress állományt, majd az előbb letöltött, friss (esetünkben:4.4) wordpress verziót töltsd fel.

Csináld ugyanezt a sablonnal, bővítményekkel, kiegészítőkkel.

Még ne lépj be az admin felületre, hanem a böngésződbe írt be, hogy “http://gutijsoma.hu/wp-admin/upgrade.php”, hogy frissüljön a wp.

Ezt követően belépsz a Vezérlőpultra, és elvégzed a wp, a sablon és a bővítmények szükséges, kívánt beállításait.

Remélhetően, ennyivel megúszható a kaland, és a beállításoknál minden ajánlott biztonsági rendszabályt betartva sokáig élvezheted a honlapod egészséges működését!

Szia!

Nem az én gépemről lett feltöltve, így biztos nem én fertőztem meg. Működött az oldal hónapokig. Nem nyúlt hozzá senki. Aztán egyszer jelezték, hogy spam tevékenység folyik az oldalról… Akkor karanténba került 10-20 file erről van lista is. Mentés csak pár napra visszamenőleg volt. abból 1x már visszaállítottam. Admin oldal nem ment de pár nap után megállt az egész oldal.

Van egy mentés, egy rar állomány ami a teljes weboldalnak tűnik. Azt nem tudom, hogy a sablonba bele lett -e nyúlva. Azt láttam, hogy ez egy fizetős sablon, gondolom aki csinálta az oldalt az megvette… így ezt nem tudom letölteni.

Azt hogy lehet megnézni, hogy melyik verzió oldal, ha nem megy? Melyik file tartalmazza. Nekem a 4.3-as wp-t sikerült letölteni ami már nem a legutolsó. Beállításokról nem tudok semmi. Most annyi történt, hogy amit írtál azt én is olvastam , letöröltem amit kell és felmásoltam a wp 4.3-at. Eddig jutottam vele, valami biztos kimaradt.

Mit tudok még csinálni? Most be lehet lépni az adminba, Látszólag megvan a menü is amire emlékszem, hogy hogy volt.

Kedves znyiro!

A honlap forrásfájlját a Ctrl+U billentyűk lenyomásával tudod megnézni a Firefoxban.

Most az látszik, hogy 4.3.1-es wordpress verzió fut, a village nevű sablonnal, meg egy halom bővítmény van bekapcsolva.

A Village sablon2011-es születésű - tehát, igen korosnak számít - utoljára a szerzője 2015. júniusban frissítette a sablont, ami a jelölése szerint 4.2-es verzióig kompatibilis az alapszoftverrel.

A legfrissebb WordPress verzió száma 4.4, 2 napja jelent meg.

A honlapodon nem látom a menüt, az admin felületen (Vezérlőpult - Menü) be kellene állítani a megjelentését.

Szia!

Köszi szépen, megnézem és jelentkezem.

Ha küldök neked hozzáférést, meg tudod nézni?

előre is köszi!

Ránézni ránézek, de “nagygenerált” nem vállalnék be. :wink:

Természetesen az adatokat magánüzenetbem (PÜ) küldjed.

Szia Győző!

Úgy nézem sikerült megjavítani. Mi volt a baj vele? Mivel tartozom?

Zoli

Az X-Calendar nevű bővítmény okozott ütközést, továbbá kitakarítottam a nem odaillő dolgokat a wp-ből (amit hirtelen tudtam), kicsit rendezkedtem.

Mindezekkel együtt ráférne az oldalra egy kis korszerűsítés. (Nem vagyok biztos abban, hogy ez a sablon valaha meg lett vásárolva, kicsit rendet kellene vágni az oldalak, portfoliók és a többiek között, a blog elemek keverednek az oldal elemekkel, stb. Lényeg, hogy provizórikusan megy.)

Kettő dologgal tartozol:

1. Nem idézed az előtted lévő hozzászólót/hozzászólást. :slight_smile:
  2. Ha módodban áll, akkor majd te is segíts a Közösség kérdező tagjának. Néha kicsi is elég, pl. ha leírod, hogy valamivel próbálkoztál, és végül hogyan sikerült. Vagy lefested, és itt közzéteszed. Vagy, csak egyszerűen mosolyogj az emberekre, hogy visszamosolyogjanak rád.

Szia Győző!

Köszi szépen! Még egy kérdés jobbra fent a nyitó oldalon van egy fekete nagy X az mi lehet? Rányomtam, de nem töltődik be semmi. Az előző oldal eltűnik és csak homokóra. Vannak még rejtélyek.

A sablon szolgáltatása, megfelelő beállítás esetén egy slideshow látszódna.

Helló!

Úgy náz ki meghallt megint az oldal. csak egy file list látszik. Megörűlök…

Mielőtt piszkálod, csinálj egy mentést; ha nem sikerül a piszkálás, legalább az előző, működő állapotba tudod hozni, egyszerű visszamásolással.

Én nem nyúltam hozzá…De mindenképpen lementem

Ha nem te, vagy másvalaki nyúlt hozzá, akkor jobb, ha átépíted az oldaladat, mert lehetséges, hogy a sablonod erősen bűnös.

Nem tudom, mi van az oldallal, de most meg jó. Én nem léptem be, de ez tényleg erősen bűdös.

Azért látható megint, mert tegnapelőtt, amikor jelezted, hogy elhalt, a tőled kapott adatokkal beléptem, és visszaállítottam, ahogyan csak lehetett, felhasználva a tárhelyeden lévő, korábbi mentett (rar) állományt, meg némi takarítást.

Úgy tűnt, mintha valami bővítmény telepítésére lett volna kísérlet, legalábbis a .htacces fájlban lévő bejegyzés erre utalt.

Ha nem ti tettétek, akkor valami fertőzött, ami beírta magát. Mondtam neked privátban; nem ártana újra építeni az oldaladat.

Feltettem tegnap a wp security és firewall plugin-t hátha segit a támdások ellen. Alap admin-t “lefokoztam”