Kedves közönség
Ezt a levelet küldtem egy társunknak, aki javasolta, hogy írjam meg a témát.
Van egy honlapunk nyár óta, amit folyamatosan fejlesztünk, bővítünk. Vissza-vissza térő probléma a tárgyban írt, de mostanra már szinte kikerülhetetlen a dolog. Én inkább a tartalmat szerkesztem, de ha nem születik valamire normális megoldás, úgy próbálom beleásni magam. Vannak szép widgetjeink mindkét oldalon, amiket ugyan nem én csináltam, de alkalmazom, irogatom őket.
Én olyat szeretnék, ami egy adott oldalra releváns módon jelenik meg. “A” oldalhoz releváns widgetek “a” halmaza, “B” oldalhoz “B” oldalra releváns widgetek “b” halmaza, stb.
Pusztán arra egyszerűsödik így a kérdésem, hogy miképpen tudok egy oldalon megadott változót (az oldal neve) átmenteni a sidebar widgetjébe, és ott kiolvasni az értékét? Illetve ott a php kódban lekérdezni. Az értékadás a page-en megy. Legalábbis ott tudom kezelni a változót, de a widget php kódjában már se híre, se hamva. Legalábbis számomra nem kezelhető.
A dolog pikantériája, hogy egy angol nyelvű fórumon még a nyáron olvastam hasonló, a tárgyban szereplő kérdést, és arra a rövid, de velős válasz az volt, hogy nincs megoldás, nem lehet.
Én akkor nem foglalkoztam ezzel, mert volt 1000 más dolgom, de mostanra újra előjött a kérdés. És az az érzésem, hogy az a válasz nem korrekt! Kell tudni kezelni, illetve kell, hogy működjön.
Kérem szíves segítségeteket.
Üdv.
aks69
http://en.forums.wordpress.com/topic/different-widgets-per-page
Ez a válasz, melyet közben megtaláltam, és melyet szeretnék megkerülni. 
Hát közben találtam is valamit.
http://wordpress.org/extend/plugins/slayers-custom-widgets/
Talán jó lesz, majd pár nap múlva kiderül…
Ha tényleges oldalakról van szó, tehát statikus tartalomról…akkor baromi egyszerű…minden oldalhoz külön oldal-sablon, annyi widget-ready sidebar-ral,amennyi kell…és akkor szépen amikor készül az oldal,meg kell adni a sablon típusát…és lehet húzogatni a widgetet…
Legalábbis szerintem így működik a dolog…vagy nem értem a dolgot.
'Balou' wrote on '2009-11-23:
Ne idézz feleslegesen, különösen ne, ha az előtted szóló hozzászólására reagálsz!
Köszi, már megoldottuk. A Widgetünk szuperül működik. Akkor vesszük elő az általad vázolt megoldást, ha a widget nem bírja a terhelést. Egyébként úgy emlékszem, hogy amennyiben kiválasztom a lehetőséget, akkor már muszáj mindegyikhez új sablon. Ãgy elveszíjuk a dolog egyedi ízét, vagy valaki nekilát valamelyik éjjelen és csinál 700 sablont. Bár rokon a "kisgyerek", de erre nehezen veszem rá vizsgaidőszakban....
)