Elrontott beállítások!

Sziasztok!

Sajnos csináltam valami szarvas hibát és az oldal amin eddig melóztem eltünt…

Szinte kész voltam mindennel és beállítottam a permalinket, hogy a bejegyzések neve jelenjen meg a címsorban a post száma helyett. Ez ment is, ám nem jelentek meg a ContactForm-on a Chaptcha képek, illetve egy flash sem töltődött be ezek után, ezért elkezdtem keresgetni mi lehet az oka.

Külföldi fórumon írták a chaptával kapcsolatban a honlap elérési címét hogy esetleg az helyes e stb… én barom meg átírtam az adott elérési címet a beállításoknál és azóta nem tudok belépni az oldalra…

Az oldal a www.millenneum.hu/wp/ címen volt eddig

Hogy a francba tudnám vissza állítani ezt az adatot?

Várom a gyors segítségeteket.

Üdv: Catfish

No, az adatbázisban kutakodva megtaláltam a “wp_option” táblában a siteurl címet azt vissza állítottam, így a kezdőlap be is jött, de a többi oldalt nem találom, csak a régi kezdő oldalra dob mindíg vissza…

OK! Megtaláltam a hibát! Az oldal fut rendesen!

Amit viszont még nem sikerült megoldanom:

Mielőtt a permalink beállítás nem történt meg addig megjelentek Really Simple CAPTCHA képek az űrlapokon, most azonban nem jelennek meg.

Mi lehet az oka ennek? A contactForm 7-tel csináltam az űrlapokat!

Telepítve van a Realy Simle Captcha bővítmény? Be is van kapcsolva?

Amennyiben igen, akkor az űrlapnál az adott űrlapnál csak a Captca részt generáltasd újra, majd mentés, és akkor fog az menni.

Hali!

Egy új Captcha kódot raktam be az űrlapra, de nincs változás! Továbbra sem jeleníti meg. Pedig a serveren fent van a generált gép, a mappa minden ok!

Köszi az ötletet!

A CF7 kifejezetten az előbb említett bővítményt igényli. Szerzői jogi okokból nincs vele összecsomagolva.

Szia!

Természetesen ez a bővítmény van telepítve és bekapcsolva. Ha kikapcsolom akkor jelzi is az űrlapon hogy nincs bekapcsolva(ill. telepítve).

De, ez nekem eddig működött is rendesen, csak miután a permalink beállítást módosítottam, illetve a domain átirányítást beállítottam (élesítettem az oldalt) az után nem jelennek meg a chaptcha képeim, illetve egy shortcode-os flash beágyazásom sem működik azóta.

Én azt nem tudom lehet e valahol állítani a chaptcha képek elérését vagy esetleg máshol kell keresnem a hibát?

Létezik az adminnak egy olyan része, ami erre való, de nem nagyon szokás használni (nincs is linkelve, sehonnét, ha jól rémlik):

Code:

/wp-admin/options.php

Itt keresd meg az upload_path és az upload_url_path mezőket, elvileg ezek kellenek neked.

Hali!

Köszi a tippet, de sajnos ez sem oldotta meg a chaptcha kép megjelenítését…

Egyébként ezeket már megnéztem a mysql adatbázisban is az options táblában, de sajna nem jött be…

Alapvetően nem értem a problémád.

Honnét költöztél, hova, meg miköze a permalink struktúrának a captcha képhez?

Az alapvető problémám, hogy a chaptcha kép nem jelenik meg az űrlapon, ahol eddig megjelent. Ez a hiba azután jelentkezett, hogy a permalink beállítását módosítottam (az alapértelmezettről a /%category%/%postname%/-re).

Azt nem tudom hogy ez okozta e a hibát vagy sem, erre kértem a segítséget.

Most még megpróbálom a chaptcha plugin törlésével és újra telepítésével, hátha ez megoldja…

Köszi az eddigi segítséget!

Azért volt egy ilyen mondatod, hogy

'Catfish' wrote on '2011-05-02:

illetve a domain átirányítást beállítottam (élesítettem az oldalt)

Tehát, nem csak permalink átírás volt akkor?

Azt nem próbáltad most, hogy letelepíted a CF7-et is, meg a RSC-t is, majd újra visszatelepíted?

Nem akkora nagy egy CF7-tel készített űrlap, hogy ez bonyolult legyen. Több mint 10 oldalon használom, semmi gond nincs vele egészen 3.1.2-ig működik.

(nem jelenik meg a kép? Nem lehet, hogy a CF7 captcha beállításainal a generált mezőket (2 lesz: 1 a képnek, egy meg a bevitelnek) nem másoltad be, vagy üresen hagytad azt a mezőt (jobb oldalt, alulról talán a második mező), amely megmondja, hogy a captcha max. hány karakterből képezze a képet? vagy a captcha beállításainál nem lehet, hogy nem állítottad be a kívánt háttérszínt és betűszínt megfelelően (mondjuk fehér alapon fehér betű úgy tűnik, mintha nem is lenne, és mindehhez egy karakteresen fehér háttér… :wink: )

Hali!

Leszedtem a contactForm7-et és a chaptát is, majd újra feltelepítettem. Elkészítettem vele egy teszt űrlapot és ugyan úgy nem jelenik meg a chaptcha kép mint eddig. Csak mindössze az alt=“captcha” felirata látható!

Nincs szín eláttítva, minden normálisan be van lőve, stb. Másik böngészőkben, másik gépen is teszteltem, semmi…

itt egy teszt űrlap példának

Ezen az oldalon 3 űrlapot is készítettem és egyik sem jelenítette meg a chaptákat miután a permalink illetve a domain átirányítást megtettem… illetve, ami még talán jelent valamit, hogy az egyik oldalon egy beágyazott flash-em sem jelenik meg ami eddig megjelent…

Egyszerűen nem értem mi a fene tudja ennyire összekuszálni …

A legenerált oldal forrásában megkerestem a hivatkozást a chaptcha képre(png) azt kimásolva új ablakban megadva sem jelenik meg a kép pedig szerintem annak meg kellene jelennie, igaz?

Szóval megszívattam magam valamivel rendesen…

Sziasztok!

Nincs valami ötletetek? Újra telepítettem a contact form7-et, a really shimple captchát, újra szerkesztettem az űrlapo, megnéztem hogy olvasható-e a chaptcha könyvtára… de semmi változás.

Quote:

To use CAPTCHA, you need GD and FreeType library installed on your server.

E szerint kellene ez a két mappa a serveren?

Én sehol nem találom, ha viszont ez valami beállítás azt meg nem tudom megnézni a phpinfo() scriptel valamiért.

Nem lehet hogy a server beállítás okozhatja ezt a szívást?

Pedig már megint újra gyúrtam azt az átkozott űrlapot, ime:űrlap

Várom az akármilyen ötleteket is....

Üdv:Catfish

Ezek nem mappák, hanem szerver szolgáltatások.

Azért kérdeztem azt, amire még mindig nem válaszoltál, hogy mit jelentett számodra ez az élesítéses dolog.

Szia!

Az élesítés nekem azt jelentette, hogy a domain nevet átírányítottam a régi “home” mappáról a wordpress mappájára!

Egyébként próbáltam az imént említett két szolgáltatást meglétét kideríteni, de sajna a phpinfo(); függvény csak egy üres oldalt dobott, semmi féle adatot nem tudtam meg így… Tehát azt sem tudom, hogy futnak e ezek a szolgáltatások.

Azt sem értem hogy igazán hogy hogyan függhet össze a captcha a domain átírányítással vagy a permalink beállítással…

Amit belinkeltem utoljára azon az oldalon van egy flash is beágyazva és most már az sem jelenik meg, holott a fájl ugyanott található, direkt módon elérhető, megnézhető is…

Hát nem egyszerű eset az biztos.

És a szolgáltatóddal beszéltél már?

Sajnos az egy fa…z! Hiába e-mail, telefon semmi válasz, semmi elérés! Sajnos nem én választottam a tárhelyet…de, ez már más téma.

Csak az idegesít még hogy eddig remekül ment minden, megjlelentek a captcha-k, flash, stb. működött rendesen. Ám most bármit teszek nem áll helyre, átnéztem már a wp_options táblát, az elérési út alapértelmezett, stb…

Nem értem mi a szar lehet vele.

Sziasztok!

No, én voltam a f…sz! A captcha képek megjelenítése rendben most már mivel a beállításoknál “Feltöltött elemek tárolása ebben a könyvtárban” - “Alaphelyzetben wp-content/uploads” beírtam a http://www.millenneum.hu/wp/wp-content/uploads/ hivatkozást és azóta rendben megjelennek a chaptcha képek.

De, sajnos a beágyazott flash nem működik.

a következő shortcode illeszti be a flash mozit az oldalba:

Code:

[flash link="http://www.millenneum.hu/wp/akciok/nod32/" src="http://www.millenneum.hu/wp/wp-content/2011/05/v4video.swf" width="585" height="334" title="Nod32"]

A flash mozi ide van feltöltve, de nem töltődik be mégsem.

Lenne még egy-két kérdésem. (Biztos unjátok már, de próbálom megoldani én is)

1, A domain név átirányítása a www.millenneum.hu-ról -> www.millenneum.hu/wp mappára befolyásolhatja a média fájljaim elérési útját?