Sziasztok!
Sajnos csináltam valami szarvas hibát és az oldal amin eddig melóztem eltünt…
Szinte kész voltam mindennel és beállítottam a permalinket, hogy a bejegyzések neve jelenjen meg a címsorban a post száma helyett. Ez ment is, ám nem jelentek meg a ContactForm-on a Chaptcha képek, illetve egy flash sem töltődött be ezek után, ezért elkezdtem keresgetni mi lehet az oka.
Külföldi fórumon írták a chaptával kapcsolatban a honlap elérési címét hogy esetleg az helyes e stb… én barom meg átírtam az adott elérési címet a beállításoknál és azóta nem tudok belépni az oldalra…
Az oldal a www.millenneum.hu/wp/ címen volt eddig
Hogy a francba tudnám vissza állítani ezt az adatot?
Várom a gyors segítségeteket.
Üdv: Catfish
No, az adatbázisban kutakodva megtaláltam a “wp_option” táblában a siteurl címet azt vissza állítottam, így a kezdőlap be is jött, de a többi oldalt nem találom, csak a régi kezdő oldalra dob mindíg vissza…
OK! Megtaláltam a hibát! Az oldal fut rendesen!
Amit viszont még nem sikerült megoldanom:
Mielőtt a permalink beállítás nem történt meg addig megjelentek Really Simple CAPTCHA képek az űrlapokon, most azonban nem jelennek meg.
Mi lehet az oka ennek? A contactForm 7-tel csináltam az űrlapokat!
Telepítve van a Realy Simle Captcha bővítmény? Be is van kapcsolva?
Amennyiben igen, akkor az űrlapnál az adott űrlapnál csak a Captca részt generáltasd újra, majd mentés, és akkor fog az menni.
Hali!
Egy új Captcha kódot raktam be az űrlapra, de nincs változás! Továbbra sem jeleníti meg. Pedig a serveren fent van a generált gép, a mappa minden ok!
Köszi az ötletet!
A CF7 kifejezetten az előbb említett bővítményt igényli. Szerzői jogi okokból nincs vele összecsomagolva.
Szia!
Természetesen ez a bővítmény van telepítve és bekapcsolva. Ha kikapcsolom akkor jelzi is az űrlapon hogy nincs bekapcsolva(ill. telepítve).
De, ez nekem eddig működött is rendesen, csak miután a permalink beállítást módosítottam, illetve a domain átirányítást beállítottam (élesítettem az oldalt) az után nem jelennek meg a chaptcha képeim, illetve egy shortcode-os flash beágyazásom sem működik azóta.
Én azt nem tudom lehet e valahol állítani a chaptcha képek elérését vagy esetleg máshol kell keresnem a hibát?
Létezik az adminnak egy olyan része, ami erre való, de nem nagyon szokás használni (nincs is linkelve, sehonnét, ha jól rémlik):
Itt keresd meg az upload_path és az upload_url_path mezőket, elvileg ezek kellenek neked.
Hali!
Köszi a tippet, de sajnos ez sem oldotta meg a chaptcha kép megjelenítését…
Egyébként ezeket már megnéztem a mysql adatbázisban is az options táblában, de sajna nem jött be…
Alapvetően nem értem a problémád.
Honnét költöztél, hova, meg miköze a permalink struktúrának a captcha képhez?
Az alapvető problémám, hogy a chaptcha kép nem jelenik meg az űrlapon, ahol eddig megjelent. Ez a hiba azután jelentkezett, hogy a permalink beállítását módosítottam (az alapértelmezettről a /%category%/%postname%/-re).
Azt nem tudom hogy ez okozta e a hibát vagy sem, erre kértem a segítséget.
Most még megpróbálom a chaptcha plugin törlésével és újra telepítésével, hátha ez megoldja…
Köszi az eddigi segítséget!
Azért volt egy ilyen mondatod, hogy
Tehát, nem csak permalink átírás volt akkor?
Azt nem próbáltad most, hogy letelepíted a CF7-et is, meg a RSC-t is, majd újra visszatelepíted?
Nem akkora nagy egy CF7-tel készített űrlap, hogy ez bonyolult legyen. Több mint 10 oldalon használom, semmi gond nincs vele egészen 3.1.2-ig működik.
(nem jelenik meg a kép? Nem lehet, hogy a CF7 captcha beállításainal a generált mezőket (2 lesz: 1 a képnek, egy meg a bevitelnek) nem másoltad be, vagy üresen hagytad azt a mezőt (jobb oldalt, alulról talán a második mező), amely megmondja, hogy a captcha max. hány karakterből képezze a képet? vagy a captcha beállításainál nem lehet, hogy nem állítottad be a kívánt háttérszínt és betűszínt megfelelően (mondjuk fehér alapon fehér betű úgy tűnik, mintha nem is lenne, és mindehhez egy karakteresen fehér háttér… )
Hali!
Leszedtem a contactForm7-et és a chaptát is, majd újra feltelepítettem. Elkészítettem vele egy teszt űrlapot és ugyan úgy nem jelenik meg a chaptcha kép mint eddig. Csak mindössze az alt=“captcha” felirata látható!
Nincs szín eláttítva, minden normálisan be van lőve, stb. Másik böngészőkben, másik gépen is teszteltem, semmi…
itt egy teszt űrlap példának
Ezen az oldalon 3 űrlapot is készítettem és egyik sem jelenítette meg a chaptákat miután a permalink illetve a domain átirányítást megtettem… illetve, ami még talán jelent valamit, hogy az egyik oldalon egy beágyazott flash-em sem jelenik meg ami eddig megjelent…
Egyszerűen nem értem mi a fene tudja ennyire összekuszálni …
A legenerált oldal forrásában megkerestem a hivatkozást a chaptcha képre(png) azt kimásolva új ablakban megadva sem jelenik meg a kép pedig szerintem annak meg kellene jelennie, igaz?
Szóval megszívattam magam valamivel rendesen…
Sziasztok!
Nincs valami ötletetek? Újra telepítettem a contact form7-et, a really shimple captchát, újra szerkesztettem az űrlapo, megnéztem hogy olvasható-e a chaptcha könyvtára… de semmi változás.
E szerint kellene ez a két mappa a serveren?
Én sehol nem találom, ha viszont ez valami beállítás azt meg nem tudom megnézni a phpinfo() scriptel valamiért.
Nem lehet hogy a server beállítás okozhatja ezt a szívást?
Pedig már megint újra gyúrtam azt az átkozott űrlapot, ime:űrlap
Várom az akármilyen ötleteket is....
Üdv:Catfish
Ezek nem mappák, hanem szerver szolgáltatások.
Azért kérdeztem azt, amire még mindig nem válaszoltál, hogy mit jelentett számodra ez az élesítéses dolog.
Szia!
Az élesítés nekem azt jelentette, hogy a domain nevet átírányítottam a régi “home” mappáról a wordpress mappájára!
Egyébként próbáltam az imént említett két szolgáltatást meglétét kideríteni, de sajna a phpinfo(); függvény csak egy üres oldalt dobott, semmi féle adatot nem tudtam meg így… Tehát azt sem tudom, hogy futnak e ezek a szolgáltatások.
Azt sem értem hogy igazán hogy hogyan függhet össze a captcha a domain átírányítással vagy a permalink beállítással…
Amit belinkeltem utoljára azon az oldalon van egy flash is beágyazva és most már az sem jelenik meg, holott a fájl ugyanott található, direkt módon elérhető, megnézhető is…
Hát nem egyszerű eset az biztos.
És a szolgáltatóddal beszéltél már?
Sajnos az egy fa…z! Hiába e-mail, telefon semmi válasz, semmi elérés! Sajnos nem én választottam a tárhelyet…de, ez már más téma.
Csak az idegesít még hogy eddig remekül ment minden, megjlelentek a captcha-k, flash, stb. működött rendesen. Ãm most bármit teszek nem áll helyre, átnéztem már a wp_options táblát, az elérési út alapértelmezett, stb…
Nem értem mi a szar lehet vele.
Sziasztok!
No, én voltam a f…sz! A captcha képek megjelenítése rendben most már mivel a beállításoknál “Feltöltött elemek tárolása ebben a könyvtárban” - “Alaphelyzetben wp-content/uploads” beírtam a http://www.millenneum.hu/wp/wp-content/uploads/ hivatkozást és azóta rendben megjelennek a chaptcha képek.
De, sajnos a beágyazott flash nem működik.
a következő shortcode illeszti be a flash mozit az oldalba:
A flash mozi ide van feltöltve, de nem töltődik be mégsem.
Lenne még egy-két kérdésem. (Biztos unjátok már, de próbálom megoldani én is)
1, A domain név átirányítása a www.millenneum.hu-ról -> www.millenneum.hu/wp mappára befolyásolhatja a média fájljaim elérési útját?