El fog veszni a SEO-, Google helyezés?

Sziasztok! Egy oylan kérdésem lenne, hogy egy évek óta működő HTML oldal után rábeszéltek a Wordpress honlapra, hogy elavult a mostanim stb. Találkoztam az előnyeivel, a hiányosságaival is közben és megtörtént a csere, viszont-én aki kevésbé szakmabeli, saját nyomozásaim, utánaolvasásaim közben állt össze a kép, hogy engem bizony eléggé magamra hagyott a WP oldal készítő SEO témában.
Több kulcsszóra is az első helyen voltam, viszont kb. most az összes aloldal elérési útvonala teljesen más, komoly tartalom nincs is nagyon feltöltve de már élesítve lett. Szóval én mint laikus, csak sejtem, hogy ebből évek munkájának a bukása lesz. Szertintetek ha valaki vállalja egy új honlap készítését akkor elég ott elnegednie az ügyfele kezét, hogy valami hasonló lett és kész? Én olvassak utána, hogy mit kell nézni SEO szempontból weboldal költöztetésnél ha nem ez a munkám és nem értek hozzá mire is kell figyelni? Előre is köszönöm :slight_smile:

Szia!

Az elérésekre mondjuk illetve volna figyelnie (hogy megmaradjanak az url-ek), a SEO viszont jóval összetettebb feladat, és az általában nem tartozik az alap weboldal készítés alá, mivel az egy hosszú, komplex folyamat.

Szia!

A régi honlapodat több helyről is vissza lehet szerezni, és ahhoz igazítani az URL-eket,
utána naponta figyelni a hiba naplót, hogy mit kell még átirányítani.

Manapság NAGYON-NAGY keletje van a csak-HTML honlapoknak (google: static site generator)

15 percig ingyenesen segítek stratégiát csinálni: 0620-4242498 (0-24h)

Volt itt szó a csak-HTML honlapokról.

Na most ez annyira népszerű, hogy idén három https://jamstackconf.com/ konferenciát is tartanak róla, ahová

200 000 forint

a belépti díj.

Sajnos gyakran előfordul, hogy egy korábbi honlap URL struktúráját nem lehet (vagy legalább is nem célszerű) “áthozni” a WP-be (vagy akárhová). Ezen segít (részben), ha a régi URL-eket átirányítod a jelenlegi honlapod megfelelő (vagy leginkább megfelelő) oldalára (reméljük, nem százával volt ilyen). Számtalan ragyogó átirányító (“redirect”) plugin van a WP-hez:
https://wordpress.org/plugins/search/simple+redirect/

Amire mindenképp figyelned kell az az, hogy az átirányítás 301-es kódot mutasson a böngészőknek/botoknak. Ez jelenti ugyanis azt, hogy végleg elköltözött az oldal egy másik URL-re. (Van pl. 302-es átirányítás - ez ideiglenes költözést jelent, és pl. a Google nem fogja végleg lecserélni a korábbi rangjaidat a mostani oldalakra).

Én legalább is így csináltam, mikor a még 90-es években készített honlapjaimat szépecskén átköltöztettem WP-re. Pár hónap alatt a Google teljesen átállt az új URL-ekre.

Használod a Google “Search Console”-ját (korábban Webmester Eszközök)? Ott láthatod, hogy mely oldalaidat próbálja (gondolom sikertelenül) elérni a régi URL-ek alatt.

1 kedvelés