Ékezetet nem kezeli

Sziasztok!

Egy barátom most indít be egy oldalt (nem wordpress, de ugyanúgy mysql-t használ stb…)

Az a gondja, hogy ugyan magán az oldalon az ékezetek gyönyörűen bejönnek, de amikor hozzáad egy tartalmat pl oldalt és be kell írni a címet amiben van ékezet, akkor “Please use only alpahbetical characters in your title” és ilyenkor az ‘é’ átalakul ‘///A’-ré.

Az SQL UTF8-ra van beállítva.

Van esetleg ötlete valakinek, hogy mit kéne tenni?

A barátom felvette a kapcsolatot az oldal/ script fejlesztőjével és azt mondja, hogy az adatbázisban kéne a karakter típus átállítani, de szerintünk ez pont az UTF8, amire eleve be van állítva.

Üdv vezetéknév rokon barátom,

A Script fejlesztőjével kell ezt a problémát megoldatni és tőle infot kérni. Itt ezen a fórumon WordPress-el foglalkozunk és annak bővítményeivel, sablonjaival.

Legközelebb a kérdésed a weblaboron tedd fel.

Töltsd la az adatbázist és nyisd meg az sql fájlt pspad editorral vagy notepad++ -al és keresd ki ezt:

CHARSET=

Legyen mindegyik charset után utf8 vagy latin1

CHARSET=

Legyen mindegyik charset után utf8 vagy latin1

használjon wordpress-t, és nem lesz ilyen gondja! :smiley:

Szia!

Köszönet a tippért, bár sajnos nem vált be, megnéztük és mindenhol utf8 van írva.

Nem értem miért nem írtam jó helyre a kérdést hiszen mi most a[font=helvetica, arial, sans-serif:3q7xun60]Presszó fórumban vagyunk, ahol az van írva, hogy élet a WP-n túl,[/font:3q7xun60][font=helvetica, arial, sans-serif:3q7xun60]Minden, ami a fenti kategóriák egyikébe se illik, itt mindent lehet :)[/font:3q7xun60]

a presszó és élet a wp-n túl nem azt jelenti, hogy a “konkurens” motorokkal foglalkozunk! :wink:

Akkor bocsánat

'pkardos' wrote:

...megnéztük és mindenhol utf8 van írva.

Szia!

Azt írtad, hogy amikor hozzáadtok egy új tartalmat, akkor kapjátok a hibaüzenetet. Ezt én úgy értem, hogy az "adminban" van a hibaüzenet.

Ha ez igaz, akkor itt nem biztos ám, hogy az utf-8 al van a hiba (bár abban kell lennie, de írod, hogy abban van). Akkor a postolás (mentés) után a title input ellenőrzőjén bukik el az é betű. Ott a hiba.

Lehet, angol nyelvre van felkészítve az a rész és az é betűre nem lett felkészítve.

Akkor meg kell nézni a script azon részét, ahol az input ellenőrzése zajlik, ott mi van. Ezt általában reguláris kifejezéssel szokták leprogramozni, így szűrik a nem megfelelő inputokat.

Én már találkoztam hasonló "problémával" méghozzá a Codeigniter nevű framework CART osztályánál (Cart Class), nincs kizárva, hogy nem magyar által fejlesztett osztályok vagy script-ek is könnyen beleeshetnek ebbe a "hibába".

Magyarul: én leellenőrizném az ellenőrző részt, persze ez nem feltétlenül olyan egyszerű.

Még egy ötlet: próbáljátok meg közvetlenül phpmyadmin -on belül szerkeszteni a title-t, ahol az van, hogy ott mentés után mi lesz az "é" betűből.

Meg azt is érdemes ellenőrizni, hogy a title "row" nál az illesztés is utf8-8 ra van e állítva, ha már ott vagytok.