Ékezetes szövegek

Üdv! A páromnak csinálok egy oldalt.

Eddig joomlát használtam, ez az elswordpress oldalam.

http://www.boginails.hu/amit-a-mukoromrol-tudni-kell/

Az ékezeteknél a betípus nem támogatja sajnos.

Ez ugyan úgy van itt is mint a joomla-ba hogy ezen nem lehet segíteni?

A másik kérdésem a keresoptimalizálás módja!

köszi!

Google fontot használsz a címekhez. Ebben a fontban épp nincs magyar ékezetes karakter támogatás: lecseréled olyan Google fontra, amiben van magyar ékezet.

A másik kérdésedre nem lehet 2 mondatban válaszolni.

Alaplépések:

• keresőbarát url beállítás
  • seo bővítmény használata
  • html, css, js minimalizálás
  • kép optimalizálás
  • weboldal gyorsítás
  • tartalomfejlesztés
  • marketing

(Kb. két héten belül megjelenik egy 340 oldalas könyv a témában.)

üdv!

És hogyan állítok fontot? Meg kell vennem ahhoz a full template-et, mivel csak akkor állítható elvben, (a leírás szerint)

Ne idézd az előtted hozzászólót, mert az adminok előbb-utóbb lenyakaznak. :slight_smile:

Nem ismerem a sablont, de többnyire a header.php vagy functions.php szokta tartalmazni a google font meghívását. Néha a style.css @import-tal hívja meg (ez újabban egyre ritkább). Az utóbbi időben terjednek a loop ez meg az fájlokat tartalmazó sablonok, ezek a sablonok több fájlból rángatják össze a megjelenítendő dolgot, ha ilyen a sablon, akkor loop-content vagy template_valami, stb. fájlban is lehet. Az is lehet, hogy a theme-options fájlban tudod átírni.

Tehát először meg kell keresned, hogy honnan kerül a fejlécbe. Lecserélned a kódot (ne felejtsd el hozzáadni a latin-ext támogatást a google oldalán, ha van rá külön lehetőség).

Végül megnézed a css fáljt (vagy fájlokat, hogy tartalmazza-e valamelyik a lecserélt font család nevét (font-family), ha igen, ott is átírod.

Nagyjából ennyi, ha nem akarod megvenni a fizetős változatot.

:smiley:

Na ilyet se csináltam még… megpróbálom:-D

Én fizetős sablont használok (MH Newsdesk), elméletileg a használt font (PT Serif) is támogatja az ékezetes betűket, mégsem jelenik meg abban a fontban. Még az Oswald font van benne, de annak is működnie kellene.

Mit csinálhatnék, hogy oké legyen?

Lehet, hogy be kell állítani a Latin Extended (latin-ext) karakterkészlet letöltését is.