Ékezetes karakterhiba, de csak Firefoxban...

Sziasztok!

A következő érdekes hibába ütköztem és nem találom rá a megoldást. Lehet, hogy nem is a Wp a hibás, de bízom a tapasztalatotokban:

Az oldalon sablont váltottam. Az Ő, ő, Ű, ű betűk nem jól jelennek meg Firefoxban. Minden más böngészőben jó (Chrome, Opera, Safari és még Explorer-ben is). A szöveg olvasható mert a megfelelő betű jelenik meg csak nem a betűtípusnak megfelelő, ezért csúnya.

Google Fontot telepítettem fel. Ez van a head-ben:

Css-ben átírtam a font típusokat. Az oldal kódolása UTF-8. Csak a címsorokban nem jó és csak Firefoxban (a legfrissebb verziót használom)

Az is érdekes jelenség volt, hogy Custom CSS-ben írtam a css módosításokat, amik Firefoxban egyszerűen nem érvényesültek! Minden böngészőben érvényesültek a változtatások, csak Firefoxban nem. Majd kínomban áttértem a gyerek sablon megoldásra és talán az megoldotta ezt, de az ékezetes betűket nem.

Van valakinek ötlete? Mit csinálok rosszul? Bár kétlem, mert a többi böngészőben minden jó...

Szia!

Én kipróbáltam Chrome és Ff-ben is és jól jelennek meg. (Firefox verzió: 30.0, elvileg ez a legfrissebb)

Úgyhogy nem tudom mi lehet nálad a hiba.

lehetséges, hogy nem is ez a font hívódik be nálad FF ben? Valami css “hiba” vagy egyéb ok miatt…amit az ff máshogyan kezel mint a többi. Írtad, hogy az FF alatt nem érvényesülnek ezek a css beállítások.

Mondok egy példát: Van egy div annak van egy adott tulajdonsága és a készítője !important -al látja el az egyik tulajdonságot, így meg lehet akadályozni, hogy felülírják. Nem mondom, hogy nálad ez van, csak van egy pár olyan dolog (css öröklés), ami okozhat ilyet egy adott böngészőben.

Ha mondasz egy oldal címet, akkor megnézhetjük. Hátha kiderül valami. Nagyon érdekes hibajelenség. Néha én is szoktam hasonlókkal szívni, remélem ez megnyugtat :slight_smile:

(estleg egy !important -ot adj meg, így valahogy: font-family: ‘Open Sans’, sans-serif !important;) Sőt, azt is kipróbálhatod, hogy a sablonod fejrészébe … teszed be ezt a css-t …-ban…hogy tutira ne írhassa semmi felül> De ezek csak tippek, mert nem tudom.

Így ráerőszakolod, hogy ezt használja. Nem szabad nagyon alkalmazni, vagyis jobb minél ritkábban érthető okokból, de néha jól jön.

Szia András!

Köszönöm a választ! Mindkét javaslatodat kipróbáltam, de sajnos nem vezettek megoldáshoz…

Szerintem a sablonban van valami furcsaság, mert azóta befejeztem egy másik oldalt másik sablonnal, ugyanezzel a betűtípussal és ott nincs ilyen gond. (Amúgy is furcsa logikájú sablon, de jól néz ki…)

Erről az oldalról van szó: http://onlinekampanykeszites.hu/kampanykeszites-oktatoanyag/

A kép alatti alcímben pl. az “önműködő” szóban látszik FF-ban. Vagy a főmenüben a “Kezdőlap” szóban is. Ha a gyerek sablon css-ben átírom a fontot pl. Calibri-re, azonnal érvényesül a változás FF-ban is.

FF-ban is az Open Sans kerül behívásra, csak az ő, ű nem jó…

Köszönöm, hogy foglalkozol vele…

Szia!

Megnézetem az oldalt és úgy van nálam is, ahogyan írod. Az Ő stb betűknél látszódik, hogy valami nincs rendben.

A vicces az, hogy kimásoltam a forrást (a html forrást, ami legenerálódott) , betettem egy html fájlba és megnéztem úgy FF alatt, és úgy meg jó volt. Tiszta fura…nem tudtam próbálgatni helyi gépen ez miatt.

Elkezdtem nézni a forrást és azt vettem észre, hogy van egy sor a head-ben, ami megint tartalmazza a ennek a google fontnak a css-ét linben, tehát többször is megtalálható a fejrészben! Ez kavar-e be.

De. ha azt törlöm FF alatt inspector nézetben, akkor viszont jó lesz ott is!

Ez az a sor:

Ez nem is tudom mit keres ott, hiszen már van!

Ezt a sablon generálja le (gondolom), pont így néz ki ha, a functions.php -ból a wp_enqueue_style -al behívsz egy css-t.

Itt is ez lehet, mert ha ezt törlöm (FF inpectorban lehet módosítania generált html et, és mutatja élőben mi változik) akkor helyes lesz a megjelenítés. Innen gondolom azt, hogy meg kellene keresni a forrásban, a sablonban, hogy MI GENERÁLJA ezt a kimenetet! És kiszedni! Ne legyen ez a sor a generált kimenetben!

Ez vásárolt sablon? Mert ha azt egyedileg írták meg sok egyéb options-al akkor azt nem könnyű megkeresni. Viszont azt kellene megnézni, hogy vajon te adtál-e meg valahol google fontot az sablon options farme-work jében. Van-e ilyen egyáltalán.

Mert ez lehet a megoldás, remélhetőleg. Már amennyit innen így meg tudtam állapítani.

Nem a google font-al van a baj.

András

Szia!

Megnéztem én is FF inspector-ban és valóban, ha törlöm azt a sort a legenerált html-ből, akkor azonnal megfelelő lesz a megjelenés.

Lehet, hogy ez lesz a megoldás. Már csak azt nem tudom, hogy tudom ezt módosítani, hogy ne generálja le ezt a sort.

Én csak a gyerek sablon css-ben adtam meg fontot. A sablon nem egyedileg lett írva. Erről a sablonról van szó: http://accesspressthemes.com/accesspresslite/

http://access-keys.com/accesspresslite/documentation.html

Innen gondolom azt, hogy meg kellene keresni a forrásban, a sablonban, hogy MI GENERÁLJA ezt a kimenetet! És kiszedni!

Child theme-ből nem egyszerű kikommentelni valamit, ami a parentben van. Pláne ennél a theme-nél, ahol nincs function_exists-be wrappolva semmi. Abban viszont tökéletesen igazad van, hogy már rég meg kellett volna keresni, hogy a theme hogy hívja be a google fontot.

Szia.

Child-theme esetén készíts egy functions.php-t (a gyerek könyvtárába) vagy ha már van, akkor ok.

Abba tedd bele ezt:

http://pastebin.com/BtZVkwtv

Inkább pastebin-re tettem ki, mert ott 100%, hogy normálisan látszik.

Ha még nincs ilyen fájlod, akkor az elejére kell egy: <?php -is a legelejére.

Gőzöm sincs, működik-e, de elvileg működnie kell, mert a handle szerintem a google-fonts -lesz, mert a forrásban ez van kiegészítve egy -css -el, tehát az lesz az.

Remélem így eltűnik a “gyári” css -sor, és csak az marad ott, amit te tettél bele. Próbálgasd…hátha. Aztán teszteld ff alatt.

Szia András!

Megcsináltam és működik! Most már FF alatt is hibátlan a megjelenés!

Nagyon-nagyon köszönöm a segítséget!

Szia!

Nálam is jól jelennek meg, FF alatt.

Az oldal is szép lett, úgyhogy minden ok. :slight_smile:

Igen! Sokat segítettél, köszönöm még egyszer!

onlinekampanykeszites.hu/wp-content/themes/accesspress-lite_child/style.css

<code>@import url("../accesspress-lite/style.css");<br />

<hr class="bbcode_rule" />
*/<br />
<br />
/*
Reset
*/<br />
</code>
```<br />