Ékezetes karakterek az adatbázisban

Sziasztok,az adatbázisban nektek is így tárolja az ékezetes szövegeket a wp?

immáron ezt a részleget szánom…Nálam minden, de minden utf-8 a http headertől az adatbázis charset-ig, és ennek ellenére is…A kiolvasásnál viszont jó.Elvileg nem zavarna, de volt egy hasonló portálom már, az is ugyanígy tárolta de jól olvasta ki az ékezetes karaktereket és egy költöztetés után igencsak nagyot szívtam a karakterkészletezéssel, mert utána már nem volt hajlandó helyesen kiolvasni.A wp adatbázisát kimentettem és visszatöltöttem, ezután is jó a kiolvasás, de jobban örülnék, ha az adatbázisban is ékezethelyes lenne minden szöveg, a későbbi nagy szívások elkerülése végett…Van valakinek ötlete?

Úgy tűnik ez csak engem izgat…

A Wordpress UTF-8-ban tárolja a dolgait és be is állítja elvileg a karakterkódolást. Ha viszont mondjuk PHPMyAdmin-ból exportálod a dolgokat, akkor természetszerűleg UTF-8-as fájlt fogsz kapni a megfelelő jelölő (BOM) karakterek nélkül, úgyhogy így fogod látni az UTF-8-at, natúr formájában.

Konkrétan hol találkozol ezzel?

Elég furcsa problémával szembesültem. Felraktam a legújabb wordpress-t minden működik. Viszont valamiért nem tudok ékezetes felhasználónévvel regisztrálni user-t.

Ez mitől lehet? Van valakinek ötlete?ui: /mindenhol minden ékezet működik, kivéve a fenti problémát/Ha valaki tud segíteni, előre is köszönöm

Én eddig egy rendszerbe se tudtam ékezetes nevekkel regisztrálni, szóval szerény nyomott véleményem szerint nem a WP a bibis :]

Akkor van ilyen, ha az adatbázis és a php-s alkalmazás kozott nem utf8-as kapcsolat van, poren kifejezve