Ékezetes betük

Sziasztok! Az a problémám,hogy a most használt sablonomban amikor át szeretném írni egy angol szó magyar megfelelőjét (pl categories-kategóriák) akkor az ékezetes betük hejett rombuszok és egyéb ábrácskák jönnek elő. Tud erre valaki valami megoldást?A blog kódolása UTF-8 .Előre is köszi!

http://www.thesauruslex.com/typo/eng/enghtml.htm#hutessék


Maya wrote:

Sziasztok! Az a problémám,hogy a most használt sablonomban amikor át szeretném írni egy angol szó magyar megfelelőjét (pl categories-kategóriák) akkor az ékezetes betük hejett rombuszok és egyéb ábrácskák jönnek elő. Tud erre valaki valami megoldást?

A blog kódolása UTF-8 .

Előre is köszi!

Szervusz Maya !

Ha a WP sablonszerkesztőjében írod át, akkor karakterhelyesen fog megjelenni.

Ha külső szerkesztővel teszed, akkor az ne a Word, vagy ilyesmi legyen, hanem használd pl. a honositomuhely.hu oldalon is megtalálható, magyarul is beszélő notepad++ szerkesztőt, ő tud UTF-8-ul, és nem szemeteli tele a kódolást.

Biztos, hogy nem szakszerűen írtam le, de nekem ez jött be, továbbá erről már itt volt szó, keresd meg pl. Moshu , vagy ToRokZoli leírását erről.
Jó munkát !

Köszike mindkettőtöknek! A wp sablonszerkesztőjében csináltam meg és sikerült! :slight_smile:

Még a sima Notepad is tud “utf-8-ul” - amikor mentesz, alul van 3 mező, a legalsó “encoding”, na azt kell utf-8-ra állítani, és akkor semmiféle egyéb varázs nem kell!