Ékezet hiba...

Hello. olyan problémám lenne, hogy letöltöttem a ‘progit’ felraktam a saját otthoni appache szerveremre, és az ékezeteket kivéve minden működik. A gondom csak az, hogy eléggé elkerülhetetlennek tartom az ékezetek előfordulását. a my-sql adatbázisom jelenleg utf8 as kódolásban van.

aki tud segiteni pls ne habozzon. előre is thx

Nem tuti a tipp, de Dávid Tamás válasza az extra.hu tárhellyel kapcsolatban talán éppen idevág: http://word-press.hu/2006/12/19/wordpress-205-magyar-verzio.blog/#comment-28

És pontosan milyenek a karakterek? Idézz valamit.

Egyébként az én jelenlegi (de nem soká elköltöző…) blogom is az extrán fut, és nem tapasztaltam ilyen problémát (kivéve a képek címében, aholis az “í” betűt nem szereti megjeleníteni…). Sima bejegyzésben nem problémázott még. Tényleg jól jönne egy kis minta.

?�rv?�zt??r?? r??k??rf??r??g??p. Ide az van beírva hogy árvíztűrőtükörfúrógép. Az én blogom nem extrán, hanem az otthoni gépemen van. De valószínű kipróbálom hátha ott jó

Időközben feltöltöttem egy atw-s tárhelyre és minden ékezetet tökéletesen ismer.:cool:

Nem tudom a saját szerveremen mi lehet a hiba irritated.gif Ha valaki sejti vagy tudja kérem írja meg

Nekem is ilyen karakterek � vannak.

De csak a dátumban, pl. P�ntek. Posztban nem, s csak mióta fölraktam a magyar Kubrick theme-t. Saját szerveren. &

ryzsy: érdekes ez a péntekes probléma… Két ok miatt is.

1. a magyar Kubrick-ban nincs ilyen fordítás, ez a wp fordításából jön

2. a wp fordításában viszont mindenhol kis p-vel van a péntek, nem naggyal :-o

ez nem egy módosított fordítás?

� Ez a karakter akkor jelenik meg, amikor olyan karakter kóddal találkozik a böngésző amit nem tud megjeleníteni az adott kódlappal.

Pl egy ASCII “á” betűt nem tud megjeleníteni ha az oldalad UTF-8 -as kódolású, helyette a fent említett jelet látod. Ugyanis az UTF-8 esetén ezeket a karaktereket két bájton kell tárolni.

a kérdőjelek:

Kérdőjelekkel akkor lehet találkozni amikor az adatbázisba írás/olvasás során keletkezik probléma.

például ha az adatbáziskezelő nem, vagy nem megfelelően támogatja az adott karakterkészletet. Vagy ha a kapcsolódás után nem állítjuk be a karakterkészletet.

Ekkor az adatbáziskezelő nem tudja értelmezni a karaktert, ezért ?-re cseréli.

Makó Tamás wrote:

ryzsy: érdekes ez a péntekes probléma... Két ok miatt is.

1. a magyar Kubrick-ban nincs ilyen fordítás, ez a wp fordításából jön

2. a wp fordításában viszont mindenhol kis p-vel van a péntek, nem naggyal :-o

ez nem egy módosított fordítás?

Patai László ajánlotta a csomagot, azt hiszem, pont a te blogodról töltöttem le. Szóval a fordításon nem módosítottam, ha csak a Beállítások -> Általános menü nem számít annak.

Alapértelmezett dátum formátum: Y. F d. l

Alapértelmezett idő formátum: H:i

Ezen picit módosítottam...

phpheaven wrote:

� Ez a karakter akkor jelenik meg, amikor olyan karakter kóddal találkozik a böngésző amit nem tud megjeleníteni az adott kódlappal.

Pl egy ASCII "á" betűt nem tud megjeleníteni ha az oldalad UTF-8 -as kódolású, helyette a fent említett jelet látod. Ugyanis az UTF-8 esetén ezeket a karaktereket két bájton kell tárolni.

És ennek megoldását a PHPMyAdminben keressem? Mit kell csinálnom? &

Nem tudom, segít-e, nemrég egy költözés során nekem is voltak gondjaim az ékezetekkel, olvasd el EZT a 4. bekezdéstől.

bodr postjában minden jól és részletesen le van írva!

Köszönjük bodr

Sziasztok!

Most telepítettem a WordPress-t, és nekem is ékezetes problémám van, de az enyém levélben jött.

Itt egy sor belőle:

RemÊljßk Êlvezni fogod a blogolåst. Minden jót!

Tudnátok segíteni, hogy mit kellene átállítanom?

Előre is köszi.

Sziasztok!

Már a blogban is gondom van az ékezetekkel:

“Nincs megfelelő jogosultságod az oldal megtekintéséhez.”

Nekem ugyan az a problémám, hogy nem tudok belépni az admin-ba, mert azt írja ki hogy: “Nincs megfelelő jogosultságod az oldal megtekintéséhez.” és nem jeleníti meg az ékezetes betűket normálisan.

ha téma fájlt szerkesztetek, azt UTF8-ba kell menteni. Ehhez ajánlott a Notepad++ pl. vagy bármely normális szerkesztő (Notepad++ esetén megnyitod a fájlt, Formátum menü: Átalakítás UTF8 kódolásra (BOM nélkül) opció)

Erről az oldalról van szó: http://copycontact.hu . Ha más oldalt is feltöltök a tárhelyre, akkor is így jeleníti meg. Ez a tárhely hibája lehet?

'petike123 wrote:

Erről az oldalról van szó: http://copycontact.hu . Ha más oldalt is feltöltök a tárhelyre' date=' akkor is így jeleníti meg. Ez a tárhely hibája lehet?[/quote']

valószínüleg a szolgáltatódnál a webszerverbe fixen be van drótozva. szóljál nekik

gondot okozhat az átalakítás után is, ha bent maradt a kedvenc 3 karakterünk ami csak hexa editorral látható. Bővebben itt és itt