Üdv!
A problémám a következő: egy adott oldalba egy galériát illesztek be, ahol beállítom, hogy diavetítés legyen, ne bélyegkép rács. Ez eddig teljesen egyszerű is, a problémám az, hogy az oldal mentése után a galéria nem jelenik meg hanem a címben említett "Ehhez a diavetítéshez java script szükséges " hibaüzenet fogad az oldalon és egy fekete kép.
Chrome-ban, edge-ben, operában próbálom az oldalt nézni, nem megy… Javat frissítettem, a böngészőkben engedélyeztem a java scriptet. További ötletem nincs…
Valaki esetleg aki már járt így?
Közben egy nem használt vinyóra telepítettem egy friss win10-et, de azon sem megy, ugyanez a hibaüzenet…
Melyik galériát használod?
Alap sablonnal próbáltad?
A sima alap galériát használom amelyik a WP sajátja. Próbáltam alap sablonnal ahol érdekes jelenség van… itt is kiírja hogy Java script szükséges, de aztán megjelenik a galéria. Egész pontosan megjelenik és a benne lévő 30 képből van amelyiket megnyitja van amelyiket nem… továbbra is küzdök vele…
Alap sablonra állítsd és küldj kérlek linket, h megnézhessük.
A link:
http://yszektor.hu/?page_id=144
köszönöm a segítséget
Közben a probléma változott… először kiírja hogy java script szükséges aztán elindítja a diavetítést…
A tuti az benne, hogy közben én nem változtattam semmit…
Az Enfold nevű sablonnal szeretném csinálni illetve 4.5 WP-t használok…
Az Enfold sablont 4 napja frissítették. Te is a legfrissebbet használod?
Elvileg igen, megvettem, frissítettem tegnap. A hiba az, hogy ugyanezt csinálja más sablonnal is… pl bármelyik twenty sablonnal… illetve most valamitől azután hogy kiírja elindul a diavetítés… tehát ez valószínűleg nem sablon hiba hanem inkább WP…
már gondolkodtam rajta, hogy törlöm és újra felrakom igazából még nem veszítenék vele semmit…
Azon filózgatok, hogy az alap wp-vel hogyan lehet a galériából diavetítést csinálni?
Nem úgy van inkább, hogy a sablon szolgáltatja ezt a lehetőséget, vagy a sablonba van integrálva a Visual Composer, és azzal lehet betenni képeket, hogy dia legyen?
Amúgy, jól teszed, ha újra nekifutsz az elején; van úgy, hogy az ember mérgében már nem látja az erdőtől az erdészt sem. Ilyenkor lepucolok mindent, még új adatbázist is csinálok, és nekiveselkedem (miután a pucolás után, az új telepítés előtt, bevágok egy rozé kisfröccsöt, vagy kettőt - attól megnyugszom, és tudok koncentrálni, míg el nem alszom ).
No igen, ez számomra is kérdés, de szerintem egy lightbox vagy valami képnéző script azért fent van bővítményként és az hiányol valamit.
@József: Kapcsolj ki minden bővítményt, úgy is?
Ma nem volt rá időm, a bővítmények közül fent van a Jetpack és kb ennyi, mert a többit legyalultam… Holnap van idő és újra kezdem, ha nem változik akkor teszek vissza egy régebbi Wordpresst Hátha azzal jobb lesz a helyzet…
Nemá, hogy vissza a régi verzióra! Tessék ezzel megoldani!
Jellemzően, az új wp megjelenésekor kompatibilitási gondok léphetnek fel, mivel a sablon/bővítmény szerzők (jó esetben) az új verziót követően frissítgetik a művüket, ha nem követik a wp fejlesztését.
A módosítások kivitelezéséhez némi időre, tesztelésre van szükségük.
(Az is igaz, hogy a legnépszerűbb sablonok/bővítmények szerzői folyamatosan követik a wp-váltásokat, és az új megjelenésekor saját verzióik készen vannak.)
Az új wp verziókra nem csak az új funkciók megjelenése, használata miatt érdemes váltani, hanem azért is, mert - általában - az addig ismert/nem ismert biztonsági réseket, hibákat is javítják, és nem maradsz a régi verzióval nyitott célpontként a “vicces” kedvű genyáknak.
Tehát, az most kiderült, hogy nem az alap wp-vel csinálod a képvetítést (slideshow-t), hanem a Jetpack bővítménnyel, és nem az alapsablonnal, hanem az Enfold-dal. (Lehet, hogy az Enfold és a Jetpack veszekszenek?)
Tegnapelőtt ismét frissítették az Enfoldot (a Layerslider új verzióját tették bele, de ami még fontosabb: a keretrendszer biztonsági frissítése miatt erősen ajánlják a sablon frissítését), frissítsél te is sürgősen.
- 2D + 3D Layerslider Slideshow
- 2D Easy Slider for slideshow creation in seconds
- All slideshows optimized for mobile devices (hardware accelerated CSS3 slider)
- Post Format Support: Standard, Image, Video, Gallery, Link, Quote
- Multiple Slideshows possible. You can add multiple to each post, page or portfolio entry
- Video Slideshows with support for Youtube, Vimeo and self hosted videos
Kapcsold ki a Jetpack-et, és az Enfold-ba épített funkciókat használd helyette; van bőven lehetőséged.
A problémám igazából megoldódott… szerintem a Jetpack lehetett a hibás kikapcsoltam és működik! Mindenkinek köszönöm a segítséget, jöhet a munka :)… majd éjszaka, talán segítséget is igénybe veszek, a fentebb említett rosé személyében… aztán kiderül mi sűl ki belőle
Tehát nem gyári galéria volt …