Ehhez a diavetítéshez java script szükséges hibaüzenet

Üdv!



A problémám a következő: egy adott oldalba egy galériát illesztek be, ahol beállítom, hogy diavetítés legyen, ne bélyegkép rács. Ez eddig teljesen egyszerű is, a problémám az, hogy az oldal mentése után a galéria nem jelenik meg hanem a címben említett "Ehhez a diavetítéshez java script szükséges " hibaüzenet fogad az oldalon és egy fekete kép.



Chrome-ban, edge-ben, operában próbálom az oldalt nézni, nem megy… Javat frissítettem, a böngészőkben engedélyeztem a java scriptet. További ötletem nincs…



Valaki esetleg aki már járt így?



Közben egy nem használt vinyóra telepítettem egy friss win10-et, de azon sem megy, ugyanez a hibaüzenet…

Melyik galériát használod?

Alap sablonnal próbáltad?

A sima alap galériát használom amelyik a WP sajátja. Próbáltam alap sablonnal ahol érdekes jelenség van… itt is kiírja hogy Java script szükséges, de aztán megjelenik a galéria. Egész pontosan megjelenik és a benne lévő 30 képből van amelyiket megnyitja van amelyiket nem… továbbra is küzdök vele…

Alap sablonra állítsd és küldj kérlek linket, h megnézhessük.

A link:



http://yszektor.hu/?page_id=144



köszönöm a segítséget :slight_smile:



Közben a probléma változott… először kiírja hogy java script szükséges aztán elindítja a diavetítést…

A tuti az benne, hogy közben én nem változtattam semmit…

Az Enfold nevű sablonnal szeretném csinálni illetve 4.5 WP-t használok…

Az Enfold sablont 4 napja frissítették. Te is a legfrissebbet használod?

Elvileg igen, megvettem, frissítettem tegnap. A hiba az, hogy ugyanezt csinálja más sablonnal is… pl bármelyik twenty sablonnal… illetve most valamitől azután hogy kiírja elindul a diavetítés… tehát ez valószínűleg nem sablon hiba hanem inkább WP…



már gondolkodtam rajta, hogy törlöm és újra felrakom igazából még nem veszítenék vele semmit…

Azon filózgatok, hogy az alap wp-vel hogyan lehet a galériából diavetítést csinálni?



Nem úgy van inkább, hogy a sablon szolgáltatja ezt a lehetőséget, vagy a sablonba van integrálva a Visual Composer, és azzal lehet betenni képeket, hogy dia legyen?



Amúgy, jól teszed, ha újra nekifutsz az elején; van úgy, hogy az ember mérgében már nem látja az erdőtől az erdészt sem. Ilyenkor lepucolok mindent, még új adatbázist is csinálok, és nekiveselkedem (miután a pucolás után, az új telepítés előtt, bevágok egy rozé kisfröccsöt, vagy kettőt - attól megnyugszom, és tudok koncentrálni, míg el nem alszom :slight_smile: ).

Farkas Győző wrote:
Azon filózgatok, hogy az alap wp-vel hogyan lehet a galériából diavetítést csinálni?

No igen, ez számomra is kérdés, de szerintem egy lightbox vagy valami képnéző script azért fent van bővítményként és az hiányol valamit.

@József: Kapcsolj ki minden bővítményt, úgy is?

Ma nem volt rá időm, a bővítmények közül fent van a Jetpack és kb ennyi, mert a többit legyalultam… Holnap van idő és újra kezdem, ha nem változik akkor teszek vissza egy régebbi Wordpresst :smiley: Hátha azzal jobb lesz a helyzet…

Nemá, hogy vissza a régi verzióra! Tessék ezzel megoldani! :slight_smile: :slight_smile:



Jellemzően, az új wp megjelenésekor kompatibilitási gondok léphetnek fel, mivel a sablon/bővítmény szerzők (jó esetben) az új verziót követően frissítgetik a művüket, ha nem követik a wp fejlesztését.

A módosítások kivitelezéséhez némi időre, tesztelésre van szükségük.

(Az is igaz, hogy a legnépszerűbb sablonok/bővítmények szerzői folyamatosan követik a wp-váltásokat, és az új megjelenésekor saját verzióik készen vannak.)



Az új wp verziókra nem csak az új funkciók megjelenése, használata miatt érdemes váltani, hanem azért is, mert - általában - az addig ismert/nem ismert biztonsági réseket, hibákat is javítják, és nem maradsz a régi verzióval nyitott célpontként a “vicces” kedvű genyáknak.



Tehát, az most kiderült, hogy nem az alap wp-vel csinálod a képvetítést (slideshow-t), hanem a Jetpack bővítménnyel, és nem az alapsablonnal, hanem az Enfold-dal. (Lehet, hogy az Enfold és a Jetpack veszekszenek?)



Tegnapelőtt ismét frissítették az Enfoldot (a Layerslider új verzióját tették bele, de ami még fontosabb: a keretrendszer biztonsági frissítése miatt erősen ajánlják a sablon frissítését), frissítsél te is sürgősen. :wink:




  • 2D + 3D Layerslider Slideshow

  • 2D Easy Slider for slideshow creation in seconds

  • All slideshows optimized for mobile devices (hardware accelerated CSS3 slider)

  • Post Format Support: Standard, Image, Video, Gallery, Link, Quote

  • Multiple Slideshows possible. You can add multiple to each post, page or portfolio entry

  • Video Slideshows with support for Youtube, Vimeo and self hosted videos




Kapcsold ki a Jetpack-et, és az Enfold-ba épített funkciókat használd helyette; van bőven lehetőséged.

A problémám igazából megoldódott… szerintem a Jetpack lehetett a hibás kikapcsoltam és működik! Mindenkinek köszönöm a segítséget, jöhet a munka :)… majd éjszaka, talán segítséget is igénybe veszek, a fentebb említett rosé személyében… aztán kiderül mi sűl ki belőle :smiley:

Tehát nem gyári galéria volt … :slight_smile: