Egyszerű plugint keresek többnyelvűsítésre

Sziasztok!

Keresgéltem a fórumban, de nem találtam meg a számomra tökéletesen megfelelő topikot. Látom, volt már szó a többnyelvűsítésről, de úgy vettem észre, mindenkinek komplexebb elképzelései vannak és az ajánlott plugionok sem egészen megfelelőek nekem.

Számomra annyi lenne csupán a lényeg, hogy amikor posztokat megírom a blogomba, két nyelven gépelném be őket valahogy elkülönítve (az esetleges plugin által adott új textfieldbe, vagy esetleg valami html tag-ekkel elkülönítve), és a publikálás után megnézné az oldal, hogy mi a látogató által válaszott nyelv, majd azon a nyelven jeleníti meg a posztokat.

A nyelvválasztást a klasszikus zászlós megoldással szeretném mondjuk a jobb felső sarokba, de a pozíció végülis részletkérdés.

Tetszik a WordPress motor, szívesen használnám, de ha nem fog összejönni ez a multi-language téma, akkor kénytelen leszek egy saját egyszerűbb blogmotort írni vagy keresni.

Előre is köszönöm a segítséget!

qtranslate tökéletes neked…

zászlócskákra link:

domain/lang (pl domain/hu v domain/en stbstb)

Az általad írt feltételeknek a hgrg megoldása tökéletes, én is használtam a qtranslate-et, megbízható és jól működő plugin.Jó egy hete én is hasonló problémával küzdök. Tulajdonképpen nekem egy kicsit összetettebb pluginra lenne szükségem ami a sablont is fordítja. Meg is találtam a megfelelőt, WPML gondolom ismeritek. Elég jó és minőségi pluginnak tűnt, de akadt vele egy kis probléma.

Először kipróbáltam local-on, tesztelgettem stb. és tökéletesen működött. Majd saját szerveren is, ott sem volt vele semmi gond. De amikor telepítettem az egyik ügyfelünknek, akinek szüksége lett volna rá, észleltem, hogy bizonyos gombok nem működnek, egyszerűen ha kattintok nem csinálnak semmit. Olvasgattam a fórumon és azt tanácsolták tegyek fel egy régebbi verziót, állítsam be abban a megfelelő dolgokat azután frissítsek a legújabb verzióra. Viszont a régebbi változatban nem minden van benne amire szükségem lenne. :slight_smile: Minő meglepetés.Esetleg használja valaki ezt a plugint? Tapasztaltatok valami ilyesmit?Biztos valami szerver gubanc lehet. Megnéztem a rendszerkövetelményeket annak megfelel a szerver. Nem nagyon van több ötletem de mindenképp egy olyan plugin kellene amivel a sablont is tudom fordítani.Ha van esetleg tapasztalatotok WPML terén szívesen venném ha megosztanátok.

Sajna nem oldódott meg a WPML probléma. Viszont egy alternatív megoldás lehet a qtranslate, csak annyi a baj vele, hogy a sablont nem fordítja. Mit gondoltok, ha csinálok egy fordítást a sablonhoz (.mo) össze lehet valahogy hozni a qtraslate-el, hogy nyelvválasztáskor az angol nyelvi fájlt alkalmazza?

igen, ugy mukodik a qtranslate

Ez érdekes, bocs de még nem próbáltam. Gondolni se mertem volna, hogy alapból használja a mo-t. De mindenképp kipróbálom.