Üdv mindenkinek!
Készítettem egy viszonylag egyszerű blogokhoz ideális sablont, ezt szeretném megosztani, és kikérni a véleményeteket.
Még az utolsó simítások hátra vannak, de amint elkészült, letölthetővé teszem majd ( természetesen ingyen )
Tulajdonképpen csak gyakorlásként készült, amíg tanulgatom a WordPress sablon építést, de gondoltam, hátha valakinek bejön majd.
Ezen a címen meg lehet nézni működés közben.
A footer-be és az oldalsáv-ba lehet pakolni a widget-eket, mindkettő dinamkus. Egy másik, elegánsabb stílusú sablon is majdnem kész van már, majd azt is belinkelem, amint elkészült.
Nem rossz, bár van vele néhány baki Pl. a tartalmi fehér rész jobb alsó árnyékos sarka többször megjelenik a tartalmi résznél is jobb oldalt.Vagy nem tudom, hogy mi az,de elég hülyén néz ki az a kis árnyékfolt a semmiben.
Amin módosítanék:
-A jobb oldali “fülecskéket” szerintem hozd közelebb a tartalomhoz, meg nekem picit “mű” hatása van azoknak a címkéknek ezzel az effektezéssel.
-az oldalsávot szerintem gondold át, nagyon zsúfolt így.
-Kisebb térköz két bejegyzés között.
-Ha rámegyek egy bejegyzésre, hogy bővebben akkor annak az alján miért van ott az 1./0. oldal? (single.phpból vedd ki a pagenavit)
Kb. röviden most ennyi jutott eszembe. De hajrá, jó lesz ez
Ha ez az első sablonod, akkor nagyon szép munka. Margókra térközökre figyelj kicsit jobban. Balou írt már pár dolgot, azok nekem feltüntek.
keresés-t talán be lehetne húzni egy kicsit ill. így valahogy fura kicsit…
a gombot eltüntetném…
Köszi a gyors észrevételeket!
Ez az első sablonom, de nem is nevezném még igazán annak, mert tényleg csak gyakorlásból készült.
Pár dologra gyorsan reagálnék is. A Kereső még nincs formázva, azt csak ma délután tettem bele, de be lesz majd húzva, hogy harmonizáljon az oldalsávval.
Meg most nézem, hogy valamit sikerült elrontanom a css-ben is, mert a single és page nél, van egy törés a lap alján, ami eddig nem volt, de ma már túl fáradt vagyok, hogy nekiálljak turkálni benne.
Ami viszont a tartalmi részt illeti, az a “sarok” árnyék nem a semmiben van, hanem egy teljes szélességű “gyűrés” vonal mentén vannak a bejgyezés kezdetén és végén. Nem lehet hogy a monitorod brightness szintje volt túl magas? Az enyémen tisztán látszik. (3 különböző monitoron is megnéztem így utólag, de mindegyiken látszott)
A pagenavi-s észrevételt köszi, azt észre sem vetem, hogy bennemaradt a single-ben. (sőt a page-ben is)
A sidebar-ra viszont nincs ötletem. Én nem is érzem annyira zsúfoltnak. Van valami tanácsod, vagy ötledet, hogy mit kéne vele csinálnom?
Meg ezt a részt nem tudom, hogy mire vonatkozik:
“A jobb oldali “fülecskéket” szerintem hozd közelebb a tartalomhoz, meg nekem picit “mű” hatása van azoknak a címkéknek ezzel az effektezéssel.”
Ezt kifejetnéd kicsit bővebben?
Szia!
Csatoltam egy kisképet, hogy mire gondoltam a “lóg a levegőben” dologgal. Amúgy ránéztem az oldaladra úgy,hogy 0-100 közt húzkáltam a brightness/contrastot és sehol se láttam gyűrődést [attachment=144:minta.jpg]
A fülecskék: ott van jobbra fent az RSS fülecske: olyan stílust kéne szerintem csinálni az oldalsónak is (dátum, olvass fülecskék). Mert ez a lekerekített, domborított valami elég fura hatást kelt…és a fülecskék középpontja szerintem legyen közelebb a tartalom bal széléhez
Szia!
Csatoltam egy kisképet, hogy mire gondoltam a "lóg a levegőben" dologgal. Amúgy ránéztem az oldaladra úgy,hogy 0-100 közt húzkáltam a brightness/contrastot és sehol se láttam gyűrődést :)
Akkor biztos velem van a gond, mert én az általad csatolt képen is látom :) (a "gyűrődés" lehet nem a legjobb megfogalmazás volt, egy vízszintes vonalat keress, némi halvány árnyékkal)
De akkor majd sötétítek rajta hátha úgy jobban látszik.
Ãgy már értem, hogy mire gondoltál a fülecskékkel kapcsolatban. De az nem domborított, hanem pont az ellenkezője. Ugyanúgy, mint ahogy a tetején is ki van vágva a "lapból" egy félkör, és alatta van a cimke. Amit domborításnak véltél az a rávetülő árnyék akart lenni, de ezek szerint nem sikerült túl egyértelműre :D
Ettől függetlenül marad így, mert ez volt a koncepció. Meg nekem tetszik is :)
Ãgy elsőre tetszik,de csatlakoznék az előttem szólókhoz,a widget menüket jó lenne szellősebbé tenni, legalább színárnyalatban
megkülönböztetni a menüt a tartalomtól.
Netán még a kategóriákból a fejlécben csinálnál egy menüsort, almenükkel, akkor már királyság
No, kicsit alakítgattam rajta, most már talán sikerült némileg szellősebbé és tagoltabbá tenni az oldalsávot.
Oda nem rakom, mert ott az oldalakat listázza, de helyette a tartalom rész tetejére betettem.
Viszont ezzel kapcsolatban segítséget szeretnék kérni. A kategóriák kilistázásánál egyszerűen nem tudom az alkategóriákat megjeleníteni. Csak a szülő kategórákat jeleníti meg. Próbáltam a depth-el, meg pár tutoriállal kísérletezgetni, de csak nem akarja az igazságot. Az is elég lenne, ha valaki linkelne egy tutorialt, vagy valamit a neten, ami használható.
Nem a formázással van gondom, azt megoldanám, egyszerűen nem is generálja őket bele a listába.
alkategória csak akkor jelenik meg ha van benne post…
Köszi!
Na, én aztnán mindenre gondoltam, de erre nem