Egyszerű blog sablon

Üdv mindenkinek!Készítettem egy viszonylag egyszerű blogokhoz ideális sablont, ezt szeretném megosztani, és kikérni a véleményeteket.

Még az utolsó simítások hátra vannak, de amint elkészült, letölthetővé teszem majd ( természetesen ingyen :slight_smile: )

Tulajdonképpen csak gyakorlásként készült, amíg tanulgatom a WordPress sablon építést, de gondoltam, hátha valakinek bejön majd.Ezen a címen meg lehet nézni működés közben.A footer-be és az oldalsáv-ba lehet pakolni a widget-eket, mindkettő dinamkus. Egy másik, elegánsabb stílusú sablon is majdnem kész van már, majd azt is belinkelem, amint elkészült.

Nem rossz, bár van vele néhány baki :slight_smile: Pl. a tartalmi fehér rész jobb alsó árnyékos sarka többször megjelenik a tartalmi résznél is jobb oldalt.Vagy nem tudom, hogy mi az,de elég hülyén néz ki az a kis árnyékfolt a semmiben.Amin módosítanék:-A jobb oldali “fülecskéket” szerintem hozd közelebb a tartalomhoz, meg nekem picit “mű” hatása van azoknak a címkéknek ezzel az effektezéssel.

-az oldalsávot szerintem gondold át, nagyon zsúfolt így.

-Kisebb térköz két bejegyzés között.

-Ha rámegyek egy bejegyzésre, hogy bővebben akkor annak az alján miért van ott az 1./0. oldal? :slight_smile: (single.phpból vedd ki a pagenavit)Kb. röviden most ennyi jutott eszembe. De hajrá, jó lesz ez :slight_smile:

Ha ez az első sablonod, akkor nagyon szép munka. Margókra térközökre figyelj kicsit jobban. Balou írt már pár dolgot, azok nekem feltüntek.

keresés-t talán be lehetne húzni egy kicsit ill. így valahogy fura kicsit…

a gombot eltüntetném…

Köszi a gyors észrevételeket! :slight_smile:Ez az első sablonom, de nem is nevezném még igazán annak, mert tényleg csak gyakorlásból készült.Pár dologra gyorsan reagálnék is. A Kereső még nincs formázva, azt csak ma délután tettem bele, de be lesz majd húzva, hogy harmonizáljon az oldalsávval.

Meg most nézem, hogy valamit sikerült elrontanom a css-ben is, mert a single és page nél, van egy törés a lap alján, ami eddig nem volt, de ma már túl fáradt vagyok, hogy nekiálljak turkálni benne.Ami viszont a tartalmi részt illeti, az a “sarok” árnyék nem a semmiben van, hanem egy teljes szélességű “gyűrés” vonal mentén vannak a bejgyezés kezdetén és végén. Nem lehet hogy a monitorod brightness szintje volt túl magas? Az enyémen tisztán látszik. (3 különböző monitoron is megnéztem így utólag, de mindegyiken látszott)A pagenavi-s észrevételt köszi, azt észre sem vetem, hogy bennemaradt a single-ben. (sőt a page-ben is) :slight_smile:

A sidebar-ra viszont nincs ötletem. Én nem is érzem annyira zsúfoltnak. Van valami tanácsod, vagy ötledet, hogy mit kéne vele csinálnom?Meg ezt a részt nem tudom, hogy mire vonatkozik:

“A jobb oldali “fülecskéket” szerintem hozd közelebb a tartalomhoz, meg nekem picit “mű” hatása van azoknak a címkéknek ezzel az effektezéssel.”

Ezt kifejetnéd kicsit bővebben?

Szia!Csatoltam egy kisképet, hogy mire gondoltam a “lóg a levegőben” dologgal. Amúgy ránéztem az oldaladra úgy,hogy 0-100 közt húzkáltam a brightness/contrastot és sehol se láttam gyűrődést :slight_smile: [attachment=144:minta.jpg]A fülecskék: ott van jobbra fent az RSS fülecske: olyan stílust kéne szerintem csinálni az oldalsónak is (dátum, olvass fülecskék). Mert ez a lekerekített, domborított valami elég fura hatást kelt…és a fülecskék középpontja szerintem legyen közelebb a tartalom bal széléhez :slight_smile:


'Balou' wrote on '2010-05-03:
Szia!

Csatoltam egy kisképet, hogy mire gondoltam a "lóg a levegőben" dologgal. Amúgy ránéztem az oldaladra úgy,hogy 0-100 közt húzkáltam a brightness/contrastot és sehol se láttam gyűrődést :)

Akkor biztos velem van a gond, mert én az általad csatolt képen is látom :) (a "gyűrődés" lehet nem a legjobb megfogalmazás volt, egy vízszintes vonalat keress, némi halvány árnyékkal)


De akkor majd sötétítek rajta hátha úgy jobban látszik.

Így már értem, hogy mire gondoltál a fülecskékkel kapcsolatban. De az nem domborított, hanem pont az ellenkezője. Ugyanúgy, mint ahogy a tetején is ki van vágva a "lapból" egy félkör, és alatta van a cimke. Amit domborításnak véltél az a rávetülő árnyék akart lenni, de ezek szerint nem sikerült túl egyértelműre :D


Ettől függetlenül marad így, mert ez volt a koncepció. Meg nekem tetszik is :)

Így elsőre tetszik,de csatlakoznék az előttem szólókhoz,a widget menüket jó lenne szellősebbé tenni, legalább színárnyalatban

megkülönböztetni a menüt a tartalomtól.Netán még a kategóriákból a fejlécben csinálnál egy menüsort, almenükkel, akkor már királyság :slight_smile:

No, kicsit alakítgattam rajta, most már talán sikerült némileg szellősebbé és tagoltabbá tenni az oldalsávot.

Quote:

Netán még a kategóriákból a fejlécben csinálnál egy menüsort, almenükkel, akkor már királyság

Oda nem rakom, mert ott az oldalakat listázza, de helyette a tartalom rész tetejére betettem.


Viszont ezzel kapcsolatban segítséget szeretnék kérni. A kategóriák kilistázásánál egyszerűen nem tudom az alkategóriákat megjeleníteni. Csak a szülő kategórákat jeleníti meg. Próbáltam a depth-el, meg pár tutoriállal kísérletezgetni, de csak nem akarja az igazságot. Az is elég lenne, ha valaki linkelne egy tutorialt, vagy valamit a neten, ami használható.


Nem a formázással van gondom, azt megoldanám, egyszerűen nem is generálja őket bele a listába.

alkategória csak akkor jelenik meg ha van benne post…

Köszi!Na, én aztnán mindenre gondoltam, de erre nem :smiley: