Olyan plugint - vagy megoldást keresek, amellyel az oldal felhasználói egy űrlapot kitölthessenek, és az eredményeit a honlap egy másik oldalán meg lehessen jeleníteni, esetleg lekérdezni.
Például klubokat lehet regiszzrálni pár adat megadásával az űrlapon, majd egy másik oldalon ki vannak listázva az aktuális klubok az összes felvett adattal.
Ennyi.
Létezik erre kész megoldás?
Köszönöm!
boresuta
Elvben a cimy user extra fields épp erre való: http://wordpress.org/extend/plugins/cimy-user-extra-fields/
(sajnos, a letölthető csomagban nincs magyar nyelvi fájl… ámbátor lehet, hogy valakinek megvan már!)
Elvben a cimy user extra fields épp erre való: http://wordpress.org/extend/plugins/cimy-user-extra-fields/
(sajnos, a letölthető csomagban nincs magyar nyelvi fájl... ámbátor lehet, hogy valakinek megvan már!)
Köszönöm!
Ezt pár perc alatt megértettem, a regisztrációt testre szabhatom vele.
Eddig jó. Ez nagy segítség.
Azonban hogyan tudom megoldani azt, hogy az extrafields tartalmakat a honlap egy meghatározott oldalán ki islistázza a rendszer?
Ezt nem találom.
Köszönöm a segítséged!
(sajnos, a letölthető csomagban nincs magyar nyelvi fájl... ámbátor lehet, hogy valakinek megvan már!)
És ha már ez lett belőle, akkor még egy kérdés:
hogyan tudom testre szabni a profil-oldalt?
Például hogy ne látszódjon a színséma, meg pár olyan mező, ami nekem nem kell.
Ki tudom ezeket kapcsolni?
Eseleg valami plugin, amivel testreszabhatom az alap-adatokat - mert úgy látom, amit ajűnlottál, az inkább csak plusz dolgokat tud belerakni.
Köszönöm a segítséget!
Azonban hogyan tudom megoldani azt, hogy az extrafields tartalmakat a honlap egy meghatározott oldalán ki islistázza a rendszer?
Ezt nem találom.
Én a README fájlokat szokom elolvasni (minden új szerszám esetén!). Minden benne van.
Én a README fájlokat szokom elolvasni (minden új szerszám esetén!). Minden benne van.
Ãtolvastam, de első nekifutásra nem találtam benne.
Segítenél, hanyadik sor táján keressem?
Köszönöm!
A másik kérdésemre tudsz válaszolni: hogyan / mivel tudok testreszabni a profil-oldalt?
A wp-admin kódba nem merek belenyúlni egyelőre.
Kösz ezt is!
És ha már ez lett belőle, akkor még egy kérdés:
hogyan tudom testre szabni a profil-oldalt?
Például hogy ne látszódjon a színséma, meg pár olyan mező, ami nekem nem kell.
Ki tudom ezeket kapcsolni?
Eseleg valami plugin, amivel testreszabhatom az alap-adatokat - mert úgy látom, amit ajűnlottál, az inkább csak plusz dolgokat tud belerakni.
Köszönöm a segítséget!
Először is: az, hogy mi jelenik meg a júzernek az adminban, függ attól, hogy milyen szintű a felhasználó - minél alacsonyabb szint (pl. feliratkozó), annál kevesebbet lát.
Továbbá vannak pluginok, amikkel lehet manipulálni a profil oldalt, és lehetséges a functions.php-ban kiiktatni bizonyos mezőket.
Jelenleg én is épp egy ilyen WP oldalt buherálok, ahol arra volt szükségem, hogy olyan embereknek, akik életükben sose láttak WP admin panelt (és nem is akarják megtanulni!!!) a lehető legegyszerűbbre varázsoljam a profil oldalt.
Nem találtam olyan plugint, amelyik mindent megoldott volna, úgyhogy különféle módszereket kombináltam:
1. pluginok - hide dashboard; de ez is jó: http://coffee2code.com/wp-plugins/admin-trim-interface/
2. funkciók a functions.php-ban, eltüntetni a kapcsolat részlegben az aim, jabbler, yahoo izéket ÉS helyettük mást berakni... lásd itt: http://dave.kinkead.com.au/84/customising-user-profile-data-in-wordpress/
3. néhány apróságra nem volt türelmem pluginok után kutatni, és belemásztam a wp-admin/user-edit.php file-ba és a wp-admin/admin-header.php-ba (gondosan felírtam, miket szerkesztettem át, pl. a Turbó linket eltüntettem).
Továbbá, alkalmaztam egy login redirect plugint, hogy bejelentkezéskor egyenesen a Profil oldalra küldje a dolgozókat.
Tudom, tudom, mindenkinek azt szokom mondani, ne piszkáljanak bele a WP fájlokba, de ez most olyan eset volt, amikor a szükség törvényt bontott...
Ãtolvastam, de első nekifutásra nem találtam benne.
Segítenél, hanyadik sor táján keressem?
Köszönöm!
A README_OFFICIAL.txt nevezetű fájlban a 135 sortól a 410-ig mind példák és funkciók vannak megadva arra nézvést, hogyan jelenítsünk meg cimy mezőket...
Az eljárás:
1. admin > beállítások > cimy user extra: megalkotod az új mező(ke)t, értelemszerűen
2. mentés után látni fogod, hogy a mező neve csupa nagybetű (ne használj ékezetet, mert ez belső adat, a magyar szöveget tedd a címke és leírás részbe!)
3. a README-ben megadott példákban a MY_FIELD töltelék helyére teszed a meződ nevét
Remélem, ez segít valamennyire...
A README_OFFICIAL.txt nevezetű fájlban a 135 sortól a 410-ig mind példák és funkciók vannak megadva arra nézvést, hogyan jelenítsünk meg cimy mezőket...
Az eljárás:
1. admin > beállítások > cimy user extra: megalkotod az új mező(ke)t, értelemszerűen
2. mentés után látni fogod, hogy a mező neve csupa nagybetű (ne használj ékezetet, mert ez belső adat, a magyar szöveget tedd a címke és leírás részbe!)
3. a README-ben megadott példákban a MY_FIELD töltelék helyére teszed a meződ nevét
Remélem, ez segít valamennyire...
Hjah, el vagyok keseredve...
Moshu, nagyon köszönöm az eddigi segítségedet is!
Az admin-felületet testre tudtam szabni, az okés.
A cimy-userrel vagyok bajban.
A mezőket létrehoztam az adminra, ez eddig megvan.
Azonban,
- egyrészt sehol nem látom a regisztráció eredményeit (teszteltem), van ugyen egy Felhasználók / A&U Extended menüpontom, de az teljesen üres, csak 4 db üres jelöülőnégyzet van benne, és semmit nem ejelnít meg. Vagyis csak akkor látom a beregelt adatokat, ha belépek a profiloldalra - nincs egy összegző táblázat-szerűség még az adminnak sem.
- másrészt, másodszor is átolvastam a readme_office fájlt, és nem találtam meg benne, amit keresek.
Vagyis elkészítettem az extra mezőimet, de hogyan lesz ebből egy táblázatom a "Klubok" nevű oldalon?
Nem tudom, mit kellene beírnom - gondolom kódszinten, én nem láttam erre példákat.
De lehet, hogy ennyire lúzer lennék...?
Már belelkesedtem, mert az adatmezők megvannak, testre is tudtam szabni a kinézetüket, már csak az eredményeket kellene valahogy kilistázni.
Ha van még türelmed, ebben segíts kérlek.
Hogy lesz listám egy kiválasztott oldalon a beregisztrált adatokból?
Nagyon köszönöm!
Annyit tudok segíteni itt most hamarjában, hogy idemásolom azt a template file-t, amiben én megjelenítem egy egy júzer adatait. Én erre az author.php nevű template (mindig zavar, hogy magyarul a theme és a template is sablonnak van ferdítve…) fájlot használom, ti. az eleve tudja, hogy XY júzer adatait nézzük!
Tehát, van egy oldalam, ahol ki vannak listázva a júzerek evvel:
és ha egy névre katt > akkor a WP tudja, hogy az author.php template-t kell használni.
Abban pedig ez van:
get_header();
?>
<?php
if(isset($_GET['author_name'])) :
$curauth = get_userdatabylogin($author_name);
else :
$curauth = get_userdata(intval($author));
endif;
?>
display_name; ?>
<?php userphoto($author, $before = '
Kapcsolat
- Email: user_email; ?>
- Telefon:
<?php get_usermeta( $curauth , $phone );
echo $curauth->phone;
?> - Mobil:
<?php get_usermeta( $curauth , $mobile );
echo $curauth->mobile;
?> - Cím: ID, 'ADDRESS');
echo ($value); ?> - Website: user_url; ?>
Mi történt azóta (1970-2010):
-
ID, 'BIO');
echo ($value); ?>
Képek:
ID, 'IMAGE1'));
echo '';
?>
ID, 'CAPTION1');
echo ($value); ?>
ID, 'IMAGE2'));
echo '';
?>
ID, 'CAPTION2');
echo ($value); ?>
ID, 'IMAGE3'));
echo '
?>
ID, 'CAPTION3');
echo ($value); ?>
Ha figyelmesen bogarászod a kódot, láccik benne, hogy ilyenféle mezőket jelenítek meg:
- legelőször is behozzuk/hívjuk a júzer adatait
- WP mező: nyilvánosan megjelenő név
- userphoto pluginnal feltöltött kép
- WP Kapcsolat részlegből: emil, web; telefon, mobil (2 utóbbit functions.phpban adtam hozzá)
- Cimy: ADRESS és BIO
- végül van 3 kép (IMAGE) és velük 3 képalá (CAPTION) mező - szintén Cimy mindahány
Elvben megmutathatnám, de úgy van beállítva a site, hogy ezeket az oldalakat (emil, telefon, cím okán) csak a regisztrált, jóváhagyott tagok láthatják - merthogy a 40 éves érettségi találkozónk weboldala
Köszönöm.
Kezdem érteni.
Hogyan tudom a lekérdezésnél pontosítani azt, hogy ne a júzereket listázza ki, hanem…
Nnna, mégsem lesz jó.
Arról van szó, hogy a júzerek regisztrálhatnak “klubokat”.
Tehát a ciny-pluginnal létrehoztam az összes olyan mezőt, amelyek a klubokhoz kellenek. Van 8 mező. És ezek most megjelennek a júzerek profiloldalán.
De nem minden user fog klubot regisztrálni. Viszont a klubok most a userekhez vannak “kötve”.
Nekem nem a júzerek kell kilistáznom - hanem csak a klubokat és az ahhoz tartozó adatokat.
Vagyis az már nagyszerű lenne, ha a userek helyett a klub neve (vagyis egy általam definiált mezőnév) állnak, amire ha rákattintok, akkor láthatóvá válik a hozzá tartozó többi - szintén általam definiált - mező is.
Nem tudom, érted-e, mire gondolok.
Szerintem eddig nem egészen ezt próbáltuk összehozni.
Mit gondolsz?
Hjaj, pedig már reménykedtem, hogy sikerül…
De mindenestre ezt is nagyon köszönöm, tanultam tőled!
Arról van szó, hogy a júzerek regisztrálhatnak "klubokat".
Hogyan? Azaz, a "regisztrált klubok" micsodák? Hogyan "regisztrálódnak"? Ezt nem értem én.
az ürdöng esmét a részletekben :blink:
HOGYAN vannak ők öszvekötve?
Megint visszaérünk az elejére, farkunkat harapó kígyó módjára... Azt kell tisztáznunk, nálad mit jelent az, hogy a klubot regisztrálja valaki, illetve, hogy a klub egy-egy júzerhez van kötve. Ennek a technikai hátterét kellene tisztázzuk, hogy értsük, hogyan lépjünk tovább. Mondom én.
De lehet, hogy valaki más érti, hogy mitisakarsz...
Sziasztok
Felraktam a cimy user extra fields-et de nem igazán tudom használni.
Ha létrehozok egy adatbázist azt hogyan tudom megjeleníteni egy oldalon?
Kezdő vagyok e téren és elkéne egy kis segítség.
Kedves telferi!
Három hozzászólással a tiéd felett, Moshu egy példát is leír róla.
Kedves telferi!
Három hozzászólással a tiéd felett, Moshu egy példát is leír róla.
Köszi Győző
De rájöttem hogy nekem nem erre van szükségem.
Adatbázist akarok létrehozni
pl:
szám címe
előado
megjegyzés
kép
etc...
és ezeket be tudjam egy felületen keresztül vinni
majd bár ki akár eggyessével meg tudja nézni az adatlapokat.
Ezt így csak szvsz saját pluginnal tudod majd megoldani.
Illetve az MM Forms PRO verziója tudja ezt - de ezt meg kell venni, 120 euróba kerül.
A plugin oldalán ott a link.
Az én problémámra is ez volt az egyetlen jó megoldás, de sajnos most épp nincs rá pénzem, így egyelőre marad a manuális táblázatosdi…

Majd nemsokára megveszem, mert jó az a PRO-cucc.
Üdv mindenki,
Éppen egy ilyen plugint kerestem mikor megtaláltam ezt a topicot 
Az lenne a kérdésem ezzel kapcsolatban, hogy azt hogyan lehetne megoldani, hogy van n db regisztrált user, akik létrehoznak a custom field template segítségével egy bejegyzést/oldalt, de azt a létrehozott bejegyzést/oldalt, csak az lássa, aki létrehozta és persze az admin? :unsure:
A legprimitívebb megoldás, hogy annyi wp-blog, ahány user… de nagyon remélem, hogy ezt meg lehet oldani egy kalap alatt.
Segítségeteket előre is nagyon köszönöm!
Jó hétvégét!
Az lenne a kérdésem ezzel kapcsolatban, hogy azt hogyan lehetne megoldani, hogy van n db regisztrált user, akik létrehoznak a custom field template segítségével egy bejegyzést/oldalt, de azt a létrehozott bejegyzést/oldalt, csak az lássa, aki létrehozta és persze az admin? :unsure:
Először is: melyik pluginról beszélsz? - merthogy több is lett emlegetve a fenti csevelyben.
A cimy az eleve úgy működik, hogy ha nem csinálsz semmit, akkor a mezőket csak a júzer és az admin látja.
Az a baj, hogy te is, mint a többiek, mindig csak fél- meg negyed információkat meséltek el, és aztán csodálkoztok, hogy nincs rá rögvest megoldás.
Először is: melyik pluginról beszélsz? - merthogy több is lett emlegetve a fenti csevelyben.
A cimy az eleve úgy működik, hogy ha nem csinálsz semmit, akkor a mezőket csak a júzer és az admin látja.
Az a baj, hogy te is, mint a többiek, mindig csak fél- meg negyed információkat meséltek el, és aztán csodálkoztok, hogy nincs rá rögvest megoldás.
Sajnálom, hogy kevés információt adtam és azt is rosszul:( Kezdjük elölről.
Az elképzelés a következő:
Van 5 db felhasználó és egy admin.
A felhasználók űrlapot (melyet az admin készített nekik, szokásos textbox, checkbox, file feltöltés.... mind az 5-nek ugyanolyat) töltenek ki, melyeket online látnak és az űrlap kitöltéséről az admin értesítést kap.
Minden felhasználó csak a saját kitöltött űrlapjait látja, a kitöltött/elküldött űrlapokat nem tudja módosítani. Az admin látja az összes felhasználó űrlapjait és módosítani, törölni is tud belőlük.
Először cformsII-t használtam.. de időközben kiderült, hogy az nem teljesíti az összes fenti feltételt... Ezután kezdtem kutatni (ismét) itt a fórumon és találtam ezt a topicot.. nagy hévvel telepítettem is a custom field template plugint.. és a kérdésem innentől érvényes, pontosítva: hogyan lehet legegyszerűbben a fent leírtakat megvalósítani?