Egyszerre több fajta címkefelhő

Helló,

keresgéltem itt a fórumon, hátha feltette már valaki ezt a kérdést, de nem találtam semmit.

Arra lenne szükségem, hogy a poszjaimat különböző típusú címkékkel tudjam ellátni:

Azaz a “standard” címkefelhő melllett én szeretnék egy második és egy harmadik címkefelhőt, ahol a címkéknek megmondhatom, hogy melyik címkefelhőbe tartozzanak.

Tehát szeretném,ha pl az oldalsávon (like widgets) megjelenne, hogy

Címkefelhő_1: alfa(2), béta(67)

Címkefelhő_2: körte(2), banán(3)

Címkefelhő_3: zombis(1), tankosromantikus(999)

Verzió 2.6.5

Sablon: Wtgo Theme

Ilyesmi egyébként van a blog.hu -n, ahol a label-eket ellátom előtaggal, hogy c:banán d:alfa, és akkor két különböző címkefelhőben jelenik meg.

Illetve a “saját mezők” erre jó?

Na erre sem találtam semmit itt a fórumon, a wp help meg nem mondta el nekem, hogy mire jó…

Köszi előre is,

Bala

Nem tudok ilyen többfelhős megoldásról… de attól még létezhet valahol (pluginban esetleg).

A mezőkről: http://codex.wordpress.org/Using_Custom_Fields

Érdekes… Csodálkoznék, ha nekem kellene először ilyen. smile Keresgélek még…

Köszi, akkor ha jól értem a Custom Fields nem megoldás számomra.

Átnyálaztam az összes tag-ekkel kapcsolatos plugint a http://wordpress.org/extend/plugins -ban, de semmi hasonlót nem találtam.

Van ötletetek, hogy hogyan tudnám azt elérni, hogy a post szerkesztésekor X (mondjuk 3) különböző helyre tudnék felvenni tag-eket? És az mondjuk X (mondjuk 3) különböző widget-tel tudnám felrakni az oldalsáva, és az oldalsávon külön jelenjen meg?

Illetve milyen más megoldásotok van, hogy én a postjaimat X fajta kategória szerint tudjam tegelni? Pl külön szeretném gyűjteni a filmes tageket, külön szeretném látni a gyümölcsökkel kapcsolatos tageket és külön az akármikkel kapcsolatosakat?

Több fajta “kategóriát” tudok-e esetleg így használni?

Köszi,

Bala

– mod: vagy nem itt kéne feltenni a kérdésemet? Melyik topicba való?

hát, alapból nem igazán, és ehhez nagyon-nagyon bele kéne heggeszteni a rendszerbe.

Annyit tudnál mondani, hogy merre induljak el?

Elméletileg ha prefix-szel ellátom a tag-eket, és a feldolgozáskor e szerint választom ki őket, létrehozok saját őj címkefelhőből leszármaztatott widgetek, akkor jó úton járnék?

10 éve programozok, ebből élek, csak a webes dolgok kimaradtak nekem, szóval nem hiszem hogy akadályt jelentene, ha kapok támpontokat, hogy merre induljak el, mert a WP-t nem ismerem, hogy hogyan épül fel.

Köszi bármilyen segítséget is,

Bala

Mint minden, ez is az adatbázisban van tárolva. Némi eligazítás:

http://codex.wordpress.org/WordPress_Taxonomy

és ha programozol, akkor ott van minden a Codexben:

http://codex.wordpress.org/Developer_Documentation

php kóddal kiíratod a címkefelhőt és külön div-be teszed és annak adsz css-el osztályokat, formázásokat, ennyi :slight_smile:

ó, nagyon köszi, ha elkészültem, szólok. :slight_smile:

(3 hónapos baba mellett nem most lesz :slight_smile: )

Hmmm… én a syska hozzászólásától zavarba jöttem - az általa javasolt eljárásban nem látom hol van az, amikor megalkotódnak a “címke-kategóriák” vagy “címke-csoportok”.

Mi az a php kód, ami

1. csoportosítja a címkéket valamilyen módon

2. megjeleníteni képes ezeket a csoportokat

De ő biztosan tud valamit, amit mi nem tudunk, reménykedjünk, hogy megosztja velünk is :wink:

Igen, én is rád utaltam köszönő szavaimban. Én sem látom a megoldást php-ból.

Valami külön cuccot csinálok külön paraméterezhető sql lekérdezéssel, hogy a külöbőző prefix-ű tag-eket el tudjam csípni… hm?

Amirőé syska beszél,azt már megcsinálták pluginben - szvsz.

Hmm, hogy kategorizált címkefelhő? Hopsz, azon átsiklottam. :blush:

Azt hittem a címkefelhőt akarja több megjelenéssel kitenni. :slight_smile: