Egyetlen felhasználó néhány hozzászólása..........

Üdvözletem mindenkinek!

Olyan problémával fordulok hozzátok, hogy van egy olyan tagom, akinek a hozzászólásait a legtöbb esetben nem engedi át a rendszer, és egyszerűen nem tudok rájönni, hogy miért. És csak enneél az egy felhasználónál van gond. A Wordpressbe beállítottam, hogy milyen szavakat szimbolumokat tekintsen automatán spamnek, vagy rakja függőbe - de már nagyon sokszor leellenőriztem, és azok a hozzászólásai amelyek függőbe kerültek (de volt olyan is ami egyenesen spam lett)egyik sem tartalmazott olyan szimbólumot vagy szót, amit így kéne kezelnie. A felhasználóneve sem tartalmaz olyat amitől esetleg a rendszer - véleményem szerint megzavarodhat.Azt is meg kell említenem, hogy nem minden hozzászólása kerül be spambe, vagy pendingbe, általában a rendszer azonnal megjeleníti, de kb úgy 10 hozzászólásból 3-at nem enged be, csak ha én jóváhagyom.Nincs esetleg valakinek ötlete, hogy ez mitől lehet?Illetve, hogy mit lehetne tenni ez ellen?

akismet van?

Nincs. Ki van kapcsolva.

Változó ip címe van? Amiket 'spamnek írt',nem egy ip-ről küldte? A többit meg másikról?

Syska, ez lehetséges, hogy változó. De most nem tudom biztosan ezt a későbbiekben meg fogom nézni. Lehet, hogy amiatt?

Szerk: bár, most hogy belegondolok, a legutóbbi esetnél amikor ilyen történt, a két hozzászólás között csak percek teltek el…

Azért nézd meg az ip-ket, lehet pont a kettő közötött megszakadt a net kapcsolata és új ip-t kapott.

Megnéztem, de egyezik. Pnt tegnap volt rá pálda megint, hogy írt X időpontban, az automatikusan megjelent, majd rá 5-6 perc múlva megint és az már moderálásra várva státuszba tette. Egyszerűen nem értem miért. A hozzászólása nem tartalmazott olyan szót vagy bármit ami miatt ne kerülhetett volna be automatán.

Nincs feltelepítve valami hozzászólás-kezelő bővítmény (kezelő, feliratkozó, vagy hasonló)? Néhány ilyen jellegű bővítménynél állítható, vagy be van állítva, hogy két hozzászólás (értesítés továbbküldés, stb.) között mennyi időnek kell eltelnie. Ha túl gyorsan követik egymást a hozzászólások, akkor vagy egy figyelmeztetést követően (vagy anélkül) nem engedi elküldeni a hozzászólást, vagy moderációs sorba helyezi, csak moderálásra váróként, de előfordulhat, hogy spam-ként is megjelöli.

Nem, nincsen. Mondom, csak ennél az embernél fordul elő csak. Mások is írnak úgy hogy két hozzászólása között mondjuk 1 perc telik csak el, mert ugye válaszra válaszol, aztán megint egy másik válaszra válaszol stb… és azok mégse kerülnek moderáció alá. A kérdéses embernél meg ráadásul a tegnapinál mint írtam is, nem is 1 perc telt el a két hozzászólás között, és mégis moderáció alá került. Pedig csak annyit írt egy válaszra, hogy Köszi, köszi.

Most már a tag is megerősítette, hogy nem váltott ip címet két hsz között, illetve nem szokott kilépni az oldalról mikor átmegy egy másik oldalra. Én felvetettem kínomban már azt is hogy változtassa meg a nevét hátha…de persze nem vált be. Nem mintha meg tudtam volna magyarázni esetlegesen ha bevált volna…Tegnap este megint írt vagy 6 hozzászólást abból ma négyet kellett jóváhagynom és persze csak ma reggel vettem észre.

Esetleg ötlete van valakinek? Mert én már teljesen kifogytam belőlük.

Ha esetleg átrakom “Editor”-ba a felhasználót az ér valamit a hozzászólások tekintetében, vagy az ilyen Role-oknak csak a bejegyzéseknél van más-más szerepük?

Megváltoztattam a státuszát, és azóta nincs semmi probléma. Csak azért írtam le, hátha valakinek lesz hasonló problémája - lássa mi a megoldás.