Sziasztok!
Igazából egy állandó, visszatérő látogatóm panaszkodik a következőre:
- maga az oldal állítása szerint normális időn belül betöltődik
- van egy általános beszélgetések c. bejegyzésem - és azon belül van már elég sok hozzászólás, és azt mondja, hogy több perc neki mire ez az oldal betöltődik illetve, hogy sokszor a “válasz doboz” - ahova írná a hozzászólást, nem töltődik be neki és így sokszor még írni sem tud, de van mikor el se tudja olvasni magát a topikot sem mert nem tölti be neki.
Megkérdeztem néhány dolgot tőle:
-Internet Explorer 7-est használ (8-ast állítása szerint nem szereti), illetve Firefox-al is próbálkozott már.
- T-s mobilnetet használ.
A probléma az, hogy minden más oldal állítása szerint tökéletesen működik kivéve az enyém.
“az oldalt egyébként úgy nem tölti be rendesen, hogy nem jeleníti meg lefelé az összes hsz-t, és így legtöbbször azt a rublikát sem, amibe írunk és válaszolgatunk egymásnak. meg egy csomó hsz-t se tudok elolvasni ugye mert nem tölti be, hiába frissítgetem az oldalt, lépek ki aztán újra be, hozok létre új kapcsolatot stb. szóval nincs szétcsúszva az oldal meg ilyenek, csak lefelé nem tölt be hsz-eket… és ha egy órán át úgy hagyom, hagy töltse szépen lassan, akkor se.”
Most a kérdésem felétek az, hogy tudtok-e esetleg számára valamilyen tanácsot adni? (Most azon kívül, hogy cserélje le az internet szolgáltatóját
)
Nem zavarna ez a dolog engem, ha nem egy rendszeres olvasómról lenne szó, illetve ha tudnám, hogy más oldalakkal is ez a problémája - mert akkor simán ráfognám, hogy rossz a net, de így hogy már többször is mondta, hogy csak nálam…
Meg kéne nézni hány és milyen scriptet hív meg az oldal. Esetleg a kommenteknél a gravatar vagy más kiskép van-e beállítva, a kommentekhez használsz-e valami plugint.
Avatar megjelenítőnek ezt a plugint használom:
http://www.sterling-adventures.co.uk/blog/2008/03/01/avatars-plugin/
A legutolsó kommentek kilistázásához pedig ezt:
http://www.sterling-adventures.co.uk/blog/2009/01/01/comments-with-avatars/
Ez azért hasznos nekem,mert amelyik hsz-re rákattint a wideget-ben, rögtön oda is irányítja az olvasót.
Az adott bejegyzés amivel gondja van:
EZ
Azt írta, hogy amikor ezt a bejegyzést megnyitottam és még csak néhányan szóltak hozzá, akkor aránylag gyorsan töltött neki is be. Ugyanakkor, másoknak nem tart több percig, hogy betöltődjön - mint ahogyan nekem se - csak neki.
Már próbáltam azt is, hogy a teljesen alapértelmezett sablont bekapcsoltam, de ott is azt mondta, hogy lassú.
Még azt is megérteném - hogy az a baj, hogy sok a komment - és azért lassul - de akkor nekem meg másnak miért nem töltődik be rosszul az oldal állandóan, ők miért tudnak mindig hozzászólni gond nélkül?
Illetve még annyit fűznék hozzá, hogy bármely más bejegyzés (Cikk,hír) - állítása szerint jól működik, csak azokkal van baja, amelyeket úgymond fórumként használunk és sok hozzászólás érkezik.
Azzal az 1mb-os képpel a háttérben és a rengeteg js-el amit meghív ne is várd, hogy gyorsabb legyen. Nekem 30/20-as nettel is akadozik nemhogy mobillal.
Amúgy próbáltad már oldalakra bontani a kommenteket? A beállításokban meg lehet adni, hogy hány hsz-t mutasson egy oldalon.
Szia!
Az a nagy kép 12 órája van fent, és úgymond megszavazták, hogy ez legyen:-) A probléma a usernél kb 1 hónapja van.
Nem, még nem próbálkoztam azzal, hogy bontsa oldalakra, mindjárt megnézem. Köszi a tippet.
“rengeteg js-el amit meghív” - Ez javascriptet akar jelenteni gondolom… hogyan tudom megnézni miket tölt be pontosan, illetve mi az amit esetleg el lehetne távolítani? :unsure:
Szerk:
" Break comments into pages with top level comments per page and the page displayed by default " - erre gondoltál igaz? Ez nekem 30-ra van állítva. Ez sok lenne?
Tulajdonképpen szerintem nem a kommentek számával van gond, az oldalakra bontás egy átmeneti megoldás lehet, de igen az lesz az.
Ha jól látom 21 javascript-et hív meg a te oldaladról és 13 máshonnan, ez elég sok, de egyáltalán nem biztos, hogy emiatt áll le a kommentek betöltése. Lehet egyedi probléma mivel csak egy felhasználódnál jelentkezik.
Firefox-al, vagy más böngészővel is jelentkezik neki a probléma? Lehet valami bővítmény okozza az Ie-ben.
Bár most látom csak, hogy 1500 körül van a hsz-ek száma, az viszont elég sok. Ha jól emlékszem a smashing magazinon volt egy cikk, 8000 komment után megadta magát az oldal pedig 4 szerveren fut.
Lehet jobb lenne egy fórumot vagy valami más megoldást találnod a csevegésre. 
Igen, igen pont ezen dolgozom éppen, a simple-press fórumot próbálgatom éppen. Te ezt ismered ? Tudnál segíteni esetleg benne?
Amúgy most a háttérkép méretét lecsökkentettem 126KB-ra (a sablon eredeti háttérképe 300KB volt), de megmondom őszintén nem látom, hogy gyorsult volna.
Közben megnéztem jobb egérrel ezeket a javascripteket, de hát ott olyanok vannak amikhez én nem értek sajnos.
De mondom, a napokban kipróbáltam azt hogy a twenty ten sablont felraktam és azzal is lassú volt neki.
Nem nagyon ismerem de nem lehet rossz, mert itt (a magyar wp-s srácok) is azt használták régen. A bbpress sem rossz, érdemes megnézni. Ráadásul a wp-sek készítik.
Sziasztok!
Én annyit tudnék még tanácsolni, hogy rakd fel a “firebug” kiegészítőt és hozzá a pagespeed kieget. 100/70 pontos az oldalad. Nagyon sok optimalizációs tanácsot ad. + meg tudod nézni hogy az a törmédek Javascript mennyire lassítja az oldalad. Nekem a firefox ki is fagyott, a page speed meg számolni sem győzte a kéréseket. Ez lett a végeredmény: 42.26s (onload: 40.85s) (Nekem az oldalam NAGYON LASSÚNAK van minősítve a google által) 1.9-4 mp között van a betöltési időm. 1.5 alatt gyors. 40 másodperces töltési idővel még az is lehet hogy leminősít.