Egyes termékeket meg lehessen rendelni egy űrlapon... Ezt hogyan?

Van egy oldal (Arras téma + WP2.9.2), ahol az egyes posztok termékek… Most az lenne a feladat, hogy az egyik kategória némelyik termékének legyen egy különleges, internetes ára, és azon meg lehessen rendelni valahogy úgy, hogy a termék oldaláról egy űrlapra jussanak, ami már tudja, hogy melyik termék megrendeléséről van szó, + kér egyéb adatokat… (Fizetni stb. nem kell tudnia…)

Szerintetek ezt mivel lehetne megoldani? Plugin? Egyéb?

Már nézegettem e-shop pluginokat, de azok túl sokat tudtak v. túl bonyolultak voltak. (Quick shop, Zingiri webshop)

Ez meg talán, de bonyolultnak hangzik, mielőtt tesztelem, megkérdezném, van-e valakinek tapasztalata vele:

Wp-ecommerce pluginnal én nagy haragba vagyok, de erre a feladatra neked megfelelne szerintem.

És mesélnél bővebben a “morcosság” kiváltó okáról? :slight_smile:

Szerintem lassú és ha át akarja alakítani a plugint, vagyis jól sablonhoz szabni, igényei szerint, akkor sok gond van vele. Kevesebb termékhez okés a bővítmény de én nagy termékszámnál már eleveznék erről a vonalról, egy kifejezetten erre készült scriptre.

Chiara!

Ha nincs túl sok termék és kategória, akkor némi időráfordítással, aránylag egyszerűen “félautomatizálható” lehet a dolog kereskedelmi bővítmények nélkül: Én fognám a WordPress-t, és néhány kategóriával - ahogyan te is mondtad - kijelölném a vásárolható termékcsoportokat, benne a termékeket.

Az adott termékkategóriába tatozó termékcsoport tagjairól közönséges bejegyzést írnék: fotó + termékismertető ! ár + rendelje meg most gomb.

Ezekután fognám a cForms űrlapkészítő bővítményt, és csinálnék egy jól átgondolt megrendelő űrlapot, amiben talán csak a termék neve változik, de ez sem biztos: a terméket lehet, hogy legördülő listából választhatnák (akkor látják még, hogy más termék is van), de ez részletkérdés.

Ha nagyon egyediek a termékek, és mégis több adat változik, akkor csak az alapűrlapot kell sokszorozni, és az egyes termékeknek megfelelően kiegészíteni a másolatokat.

Minden termékismertető végére, a rendelje meg gombra ráültetném a hozzátartozó, aktuális megrendelőlapot.

Visszaigazolásra pedig a MailPress bővítményt használnám, amellyel az átvételi tudnivalókat is lehet közölni.

Mindkét bővítményt más egyéb dologra is felhasználnám (pl. a cForms-ot egyedi hozzászólási űrlapnak, vagy kapcsolati űrlapnak, a MailPress-t hírlevél feliratkozásra, küldésre stb.

Hú, köszi mindkét tippet Efrud és Győző! Kipróbálom.