Sziasztok! Van arra valamilyen lehetőség, hogy egyik-másik aloldalt más témával jelenítsek meg? Más színek, más felosztás…
Talán ha a CSS-be más-más parancsokat raknál.
Pl. a főoldalon a fejléc
Más így hirtelen nem jut eszembe.
persze, meg lehet csinálni - külön oldal sablont kell létrehoznod, azt feltöltened a témád sablonjába, majd az írásnál a konkrét oldal létrehozásánál az újonan létrehozott sablont kell kijelölni, hogy azt használja. a stíluslapon is csinálhatsz olyan ponotkat, amiket csak ez az oldal sablon fog használni (nyilván a div-ek és class-ok stimmeljenek itt is, ott is).
Errefelé van az angolnyelvű leírás.
Ohh látom már, hogy ha egy oldalt írnék, akkor ott van egy olyan hogy Page Template :)) csodáss köszi!
Meg lehet egyébként ugyanezt oldani kategóriánként is?
Mármint hogy a kategóriáknak legyen más és más oldala? nem értem kristály tisztán, mire célzol
Lényegében igen, pl x kategóránál mondjuk zöld legyen a háttér, y-nál meg kék.
Hello!
Wp 2.2.2-ot használok, és szeretnék teljesen egyedi oldalakat létrehozni. Elég heavy java+xhtml kódot tartalmanak ezek az oldalak, a cssben hozzáadom a megfelelő elemeket, ezzel nincs is gond. A probléma ott van, hogy a WP automatikusan két P elem közé rakja be a dolgokat, ez pedig elrontja az egészet…nekem nem kellnek oda azok a P meg BR elemek. Vizuális szerkesztő ki van kapcsolva (mert 1ébként sem mükődik a tárhelyemen), tehát csak úgy alanatúr viszem be a kódokat, de amint rákattintok a mentésre teleszúrja Pkkel a tiszta kódom:( Hol lehet ez ellen tennem?
Thx előre is!
szentem valami ilyesmi segithet:
http://wpbits.wordpress.com/2007/08/06/a-look-at-wordpress-filters-disable-wpautop-on-post-formatting/
http://wpbits.wordpress.com/2007/08/06/a-look-at-wordpress-filters-disable-wpautop-on-post-formatting/
Thx, ez valóban segíthet ahogy nézem! Nézegetem, de egyelőre nem nagyon értem a dolgot. Persze, kikapcsolhatnám a teljes formázást, de az azért lenne gáz, mert a híreknél stb is elvesznének a formák, és mivel nem csak én írnék a lapra, garantáltan hiányoznának a "kötelező elemek". Azt szeretném elérni, hogy csak a lapoknál tűnjön el az automatikus formázás..erre kellne egy szűrőt beállítanom valahogy.
Hol is van ez pontosan? Én nem találom...
Én csak annyit szeretnék, hogy bizonyos oldalakon ne legyen egyáltalán sidebar, és a szöveg fusson teljesen széltől szélig. Mit csilnálnátok a helyemben? … SOS
azt, hogy mondjuk a page-ek összességén ne legyen sidebar azt egyszerű megoldani…de hogy csak néhányon…az most így hirtelen gondolkodóba ejt…
hozz létre egy olyan template-et, amelyhez nem tartozik sidebar, aztán annál a page-nél, aminél nem akarod hogy legyen, hivatkozz a létrehozott template-re.
ahaaaa. szuper! működik.
már csak azt nem tudom:
hogyan tudom azt megoldani, hogy bizonyos szövegek a sidebarban csak és kizárólag a nyitólapon jelenjenek meg?!
baúú
már csak azt nem tudom:
hogyan tudom azt megoldani, hogy bizonyos szövegek a sidebarban csak és kizárólag a nyitólapon jelenjenek meg?!
baúú
Van egy olyan tulajdonság, hogy is_home, ha jól emlékszem. Na a kódot valahogy így kellene felépíteni:
<? php
if (is_home()) {
echo "Idejön a szöveged";
}
?>
aha, szuper… csak nálam egy statikus oldal van kezdőlapnak beállítva, ez a kód pedig a bejegyzések oldalára vonatkoztatja magát… nem az én nyitólapomra.
…
mi a teendő?
…
… (köszi a segítséget)
hm. a template fájlnak adj meg egy új sidebart, ami a monjduk a normál sidebarod másolata, de ebben módosítsd azt, amit csak ezen a (kezdő)lapon akarsz látni.
és mivel ezt máshol nem hívod be, így csak a kezdőlapon fog megjelenni!
és mivel ezt máshol nem hívod be, így csak a kezdőlapon fog megjelenni! ;)
elneveztem a másolatot "sidebarhome"-nak és ezt küldi:
Fatal error: Call to undefined function: get_sidebarhome() in
...
vagy nem így kell meghívni az új sidebarhome-t?
ajjaj : )