Egyéni menü oldalakhoz

Sziasztok!

Azt szeretném megvalósítani, hogy egy-egy oldalhoz egyéni, saját menüm legyen (akár az általánosak alatt).

Elmondom hogyan gondolom,.

Létrehozok egy statikus oldalt, pl. ez legyen a Margaréta. Erre az oldalra lépve van egy saját menüje: termesztése, a fajta ismertetője, gyógyhatása pontokkal.

Aztán létrehozok egy Rózsa oldalt, ennek is ugyan így … de a Margaréta oldalhoz tartozó menük nem látszanak.,

És így tovább …

Megoldható ez valahogy? Az oldal felépítése/szerkezete mindegy. widgetek elég ehhez, vagy egyéni kódok kellenek?

Köszönöm!

Szia!

Én ezt úgy szoktam, már amikor egy adott oldalhoz külön menü kell, hogy a sablonba teszem be a menüt, wp_nav_menu -függvénnyel, és annak van egy argumentuma, mely egy tömb. Abban van a menu - nevű elem, abban lehet megadni, hogy melyik menüt tegye be (‘menu’ => $menu_neve,). Mert ugye a wp menu szerkesztőjében többféle nevű menüt is létre lehet hozni, azokhoz más-más menüpontokat lehet adni (ahogyan írtad is). Utána ezeket be lehet - menü neve szerint - hívni -> a custom filed (egyedi) mezőbe megadva a menü nevét-t és azt átadva paraméternek a fent említett argumentum tömb menu-tömbelemnek. Így Minden oldalon lehet más menü. (Így kérjük le pl: $menu_neve = get_post_meta( get_the_ID(), ‘menunev’, true )

Sematikusan így néz ki, kimásolok egy kódot egyik régebbi sablonomból:

<br />
<?php<br />
$menu_neve = get_post_meta( get_the_ID(), 'menunev', true );<br />
<br />
if( empty( $menu_neve ) ) {<br />
$menu_neve="";<br />
}<br />
<br />
<br />
$args = array(<br />
'theme_location' => '',<br />
'menu'  => $menu_neve,<br />
'depth'  => 2,<br />
'container'  => false,<br />
'menu_class'   => 'nav',<br />
'fallback_cb'    => 'fallback_primary_sajatom4456',<br />
'walker'   => new Bootstrap_Walker_Nav_Menu()<br />
);<br />
<br />
wp_nav_menu($args);<br />
<br />
?><br />
<br />

```<br />
A fenti kódot ne használd MERT ez egy példa az, ami egyedi bootstrap menüt használ, ezért nálad nem fog működni működik!<br />
 <br />
Csak a példa kedvéért tettem be, hogy látod, van egy egyedi mező: menunev -el...készítek egy menüt, elnevezem, adok neki menüpontotkat, majd az adott oldalnál az egyedi mezőbe megadva a menünevet, azt hívja be az args-tömbön keresztül a  wp_nav_menu -függvény. Hogy így meg lehet minden plugin nélkül.<br />
 <br />
Természetesen a fenti kódot a sablonban ott kell használni, ahol látni szeretnéd magát a menüt. Ezt használhatod az eredeti menü mellett vagy ahelyett.

Köszönöm!

Nem állítom, hogy mindent értek, lévén a programozásban ilyenformán én kezdő vagyok. Az elvet értem, a megvalósítást ki fogom próbálni. Azonban - és ez is a válaszodnak köszönhető - találtam egy nekem tetsző és megfelelő bővítményt, amivel jelenleg a problémámat úgy néz ki meg tudom oldani.

Ez a bővítmény a Per Page Sidebars, egy egyszerű, mondjuk fapados cucc, de kiválónak tűnik a célra.

Köszönöm még egyszer!