Sziasztok!
Nemrég kezdtem bele a WP bűvölésébe, tehát még nem vagyok túl profi a témában.
Az oldalam építgetése közben - sok plug-in végigböngészése után - felmerült bennem az az igény, hogy az oldal néhány funkcióját saját magam írjam meg.
Szeretnék egy olyan modult írni, amely a regisztrált tagok számára megoldható teszteket nyújt, valamint maguk is gyárthatnának teszteket.
(Teszt alatt az egy kérdés - 3 lehetséges válasz, amelyből egy a helyes formációt értem.)
Ehhez használnám a WP néhány függvényét, valamint saját adatbázis-táblákat és persze saját php kódot.
Azt nem tudom csupán, hogy miként tudom hozzákapcsolni a modult a WP-hez?
Az Új oldal szerkesztő nem engedi a php kódot.
Sejtem, hogy nem bonyolult a kérdésem, de sajnos pár napos gúglizás sem adott választ - hátha ti tudtok nekem segíteni!
Köszi!
xterne
Egyrészt létezik olyan bővítmény ami engedi az oldal kódban a php kódot, bár ezt én nem ajánlanám.
Van egy másik lehetőség, hogy az akutális sablon page.php-jában elhelyezel különböző logika elágazásokat, mint hogy
és hasonlók, ezzel lehet dinamizmus belevinni.
Viszont, a szép megoldás, amit általában ajánlani szoktunk az az, hogy készítesz egy egyedi oldal sablont (template fájl), és ezt megadod az oldal szerkszető képernyőn, hogy az adott oldal ezt használja. Ekkor a sablon page.php-ja helyett ez fog futni, és mindenki örül.
Köszönöm az ötleteket!
A bővítményes verzió nekem sem szimpatikus.
A második tipp első blikkre egész könnyen kivitelezhető, viszont a harmadik javaslatod fogott meg igazán.
Jól sejtem, hogy az egyedi sablon elkészítése - kibővítése a teszt funkcióra - jóval nehezebb dió, mint a második variáció?
A WP működési logikájába épp most ásom bele magam, ez a kettes verzióhoz elégségesnek tűnik, de az egyedi sablonhoz ez nem lesz elég - jól sejtem?
Jól sejtem, hogy az egyedi sablon elkészítése - kibővítése a teszt funkcióra - jóval nehezebb dió, mint a második variáció?
A WP működési logikájába épp most ásom bele magam, ez a kettes verzióhoz elégségesnek tűnik, de az egyedi sablonhoz ez nem lesz elég - jól sejtem?
Nem fogalmaztam elég pontosan, egyedi oldal sablont jelent a harmadik pont.
Ami nagyjából annyit tesz, hogy az akutális sablon könyvtárában létrehozol egy valami.php -t aminek így kell kezdődnie:
<?php
/*
Template Name: Saját
*/
?>
Majd ezt beállítod az oldal szerkesztésekor, mint oldal sablon, és voilá :)
Elsőként arra gondoltam, hogy ez túl szép ahhoz, hogy igaz legyen.
Aztán kipróbáltam, és tényleg igaz.
Hálás köszönetem a remek megoldásért!