Sziasztok!
Van egy működő woocommerce shop, ahol a kezdőlapnak a hivatalos webáruház oldal van megadva.
A webáruházban a termékek alapértelmezett rendezési sorrendje az “ár szerint növekvő”. Ez jó is így!
Arra viszont nem tudok rájönni, hogyan tudnám azt megoldani, hogy egyedül a webshop kezdőlapon a rendezési sorrend más legyen, konkrétan a “legújabb szerinti”, minden máshol maradjon az “ár szerint nővekvő”.
Be tudom állítani vagy így vagy úgy, de az minden lapra érvényes.
Van erre megoldás szerintetek?
Igen több megoldás is van, de egyik sem kattintós.
Lehet pl jqueryvel bár nem szép megoldás. A legjobb megoldás, ha a queryben (phpban) megadod page id szerint, a rendezési sorrendet. De gondolom ez nem igazán segített,
Köszönöm a válaszod!
Egyedi kóddal már én is próbálkoztam, de valamiért nem akar működni.
Az alapértelmezett rendeztést a woocommerce-ben beállítottamn ár szerintire, majd a functions.php-ba beszúrtam az alábbiakat, ami elvileg a kezdőoldalon megváltoztatná a sorrendet a legújabb szerinti csökkenőre:
add_action( ‘pre_get_posts’, ‘change_homepage_product_order’ );
function change_homepage_product_order( $query ) {
if ( $query->is_main_query() && is_home() ) {
$query->set( ‘orderby’, ‘date’ );
$query->set( ‘order’, ‘DESC’ );
}
}
Sajnos nem akar működni.
Valami felülbírálja? A téma esetleg vagy az is lehet, hogy az újabb Woocommerce verziók már támogatják az oldalankénti rendezés beállítását valahol?
Másképpen is próbáltam a rendezést, de ez sem vezetett sikerre:
add_action( ‘pre_get_posts’, ‘custom_homepage_product_query’ );
function custom_homepage_product_query( $query ) {
if ( $query->is_main_query() && is_home() ) {
$query->set( ‘post_type’, ‘product’ );
$query->set( ‘orderby’, ‘date’ );
$query->set( ‘order’, ‘DESC’ );
}
}
Másik ötlet, hogy marad az alapértelmezett “ár szerinti” rendezés minden a woocommercben, és a kezdőoldalnak megadom a “https://weboldalneve.hu/shop/?orderby=date” direkt linket, ami egyedül ezt az oldalt dátum szerint rendezné, de erre sem találtam megoldást, mert a Wordpress csak statikus oldalakat enged kezdőlapnak.
Esetleg erre tud valaki megoldást?
A kód amit küldtél, ott pont dátum szerint rendezel és nem ár szerint. De ezen kívül a kódnak elvileg jónak kellene lennie. Persze kérdés, hogy a téma ,vagy más plugin nem-e felül írja.
Mint ahogy korábban is írtam keres hozzá fejlesztőt, akár engem és megoldható, de így, látatlanban ezt nem lehet megoldani, főleg, ha már kódokkal is próbálkoztál.