Egyedi theme létrehozás

Sziasztok,

Ha legyártanék egy theme-et, és a megjelenést rá akarnám húzni a főoldalra, akkor pl. egy Page-et ki tudok választani Homepage-nek. De azt mások vajon hogy oldják meg, hogy blokkonként legyenek felvíve a tartalmak, és blokkonként lehessen módosítani dinamikusan a szöveget. Még nem csináltam ilyet és most csak addig jutottam, hogy bele tudok mindent gányolni a front-page.php-ba, de gondolom van ennél értelmesebb/szebb megoldás is(?).

Előre is köszönöm a válaszokat!

Page Builder bővítményekkel lehet megoldani, a legnépszerűbbek:

  • Elementor
  • WPBakery Page Builder
  • Divi Builder
  • Beaver Builder
  • Visual Composer

Köszi szépen marton, az Elementor-t néztem, de utána próbáltam meg inkább ezt a saját theme-es dolgot, mert szeretem magam írni inkább a sitebuild-et, úgy pontosan tudom, mit használok. Ezek szerint ha nem használom ezeket a pluginokat, akkor csak statikusan tudom belegányolni a kódba, ahogy próbáltam eddig?

Ezeknek a Page Builder bővítményeknek is egy része shortcode alapú.

Tehát mondjuk van egy [pb_row class="page-builder-row"] ... [/pb_row] shortcode, amit függvénnyel átalakítanak <div class="row page-builder-row"> ... </div> HTML-re. Ezt bonyolítják különböző paraméterekkel, beállításokkal.

https://codex.wordpress.org/Shortcode_API
Itt találsz részletes dokumentációt a shortcode-okról.

Ezekkel lehet blokkokat hozzáadni WordPress editorhoz.

Lényegében a Page Builder bővítmények is annyit csinálnak, hogy ezeket a shortcode-okat szerkesztik és adnak hozzá egy könnyebben használható grafikus felületet. De maga az elv az a shortcode szerkesztés.

1 kedvelés

Köszönöm szépen, akkor futok még egy kört az Elementor-ral.

Ha a sablonod elemeit le tudod gyártani, akkor Gutenberg blokkokat gyárts, az van a core-ba építve. A page builderek egy elavult/elvuló megoldást képviselnek.

pl. https://github.com/ahmadawais/create-guten-block

példákat itt találni https://github.com/WordPress/gutenberg-examples

1 kedvelés

Nagyon köszi neked is, szepeviktor! Utánajárok ennek a Gutenberg blokkos témának is.

1 kedvelés