Sziasztok,
egyedi sablonra vágyom én is, ami a jelenlegi fázisomban egy kicsit merésznek tűnik, egyelőre ott tartok, hogy megpróbálom felfogni a főbb wordpress-jellemzőket.
Ha jól értem, akkor megéri egy child-témát létrehozni egy meglévő komplett témához, és az átmásolt elemeket módosítani, mert így akkor az eredeti téma frissítése nem tünteti el a saját módosításaimat. Ezzel kapcsolatban az a kérdésem, hogy ha gondosan átmásolok mindent a child-ba, akkor marad-e valami értelme a frissítésnek.
Ha csak a stíluslapot másolnám át, az frissítési szempontból ideális lenne, lényegében szabadon garázdálkodhatnék a kinézettel, legfeljebb a footert kellene minden frissítéskor megpiszkálni. Idevágó kérdés: tudtok-e olyan (ingyenes) témát, ami nagyon sok testreszabási lehetőséget biztosít, és megbízhatóan működik?
Nem tudom, jól értem-e a framework-témák lényegét. Azt vettem ki a googleból, hogy ezek kifejezetten továbbfejlesztésre lettek megalkotva, de első ránézésre nem nagyon látni a különbséget, bekapcsoláskor ezek is elég korlátozottan módosíthatónak tűnnek. Itt is child-témával érdemes dolgozni? (Van annak jelentősége, hogy egyes sablonok eleve valamelyik másiknak a gyerekei?) Van valami speciális program, amivel ezeket alakítgatni kell/lehet?
Végső kérdés: ha egyedi sablont szeretnétek készíteni egy meglévőből, melyik témát választanátok hozzá, vagy milyen szempont szerint válogatnátok, vagy melyiket kerülnétek nagy ívben? (Nem tartom valószínűnek, hogy nulláról felépíteni könnyebb, mint meglévőt átalakítani, és sejtésem szerint praktikusabb belemélyedni a php-ba, mint megtanulni kezelni egy wordpress-készítő programot, már ha egyáltalán létezik olyan, amelyik korrekt kódhalmazt állít elő.)
Előre is köszönöm a tippeket.
- Ha mindent átmásolsz, akkor nincs értelme.
- Részben, amit a css-ben tudsz módosítani azt szabadon faraghatod.
- A framework-ük segítenek a könnyebb módosításban, egyedibb beállításban, továbbá bővítik a funkciókat.
- Milyen sablonból indilnék ki? Ami letisztult, xHtml és Css valid, wordpress.org -ról letölthető, nincs tele fölös kódokkal.
Én ingyenes sablonban még nem láttam olyat, ami (admin felületen) nagyon sok testreszabási lehetőséggel rendelkezik.
A fizetősből kapásból a Strikinget vagy a Wpsumo-t ajánlanám, bár csak az utóbbi kifejezetten framework. Mindkettő maximálisan testreszabható wp admin felületen is.
Javasolt szerkesztő, ha linux: kwrite vagy gedit, poedit, ha windows: notepad++, poedit (poedit akkor, ha van benne nyelvi fájl). Olyanokkal, mint word, openoffice.org, stb. NE nyúlj hozzá.
CSS átszabással viszont abból a sablonból csinálsz egyedit, amelyikből akarsz. Ha van benne és kiszeded belőle a sablonfrissítés funkciót, akkor nem fogsz véletlenül ráfrissíteni.
Arra már rájöttem, hogy irtózatos különbségek vannak az egyes témák testreszabhatósága között, ezért gondolom, hogy nagyon nem mindegy, melyiket kezdem el átalakítani. (Ingyeneseknek az a nagy előnyük van a fizetősekhez képest, hogy nem kapnék idegrohamot, ha mégse olyan kellene :)) Eddig kipróbáltam vagy húszféle ingyenes témát, egyik se az igazi, bele kellene mászni a kódokba, a frissítésekről viszont nem szívesen mondanék le, nyilván jönnek velük hibajavítások is.
Ahogyan Syska mondotta volt: én is a wordpress.org témái között keresgélnék: http://wordpress.org/extend/themes/
Kezdőknél én nem arra gondolok, hogy azonnal a PHP tömböket kellene felboncolnia, hanem - ahogyan zytamin megfogalmazta - arra, hogy a második nagy élmény (az első az, hogy fel tudtam telepíteni a wp-t, meg hozzá valami sablont, és ott ficereg amit még hozzáírtam, beillesztettem), amikor a mindenki álta használt valamelyik sablonnak úgy tudok valami kinézetén változtatni, pl. átszínezni, méretét változtatni, hogy nem rohad le az egész honlapom.
Egy tartalomkezelő rendszertől, ezen belül a megjelenítésből úgy tudom a legtöbbet kihozni, ha tanulok; én úgy kezdeném, hogy fogok egy olyan sablont, aminek kismillió beállítási lehetősége van az admin felületről. Valami állítható? Igen? Nosza, tegyük meg és nézzük meg, hogy mi, ésd hogyan és hol jelenik meg.
Több, és egyre több bigyót kapcsoljunk át, ki, meg be, skálázzuk; minden mindennel összefügg, rengeteg variácó jön létre, és közben ragad ránk némi tudás, mint gyerekre a kosz.
Lesz közte - nagy valószínűséggel olyan is - ami egészen elnyeri tetszésünket, ez lesz ideiglenesen a működő honlapunk. Vagy megállunk itt, vagy a tudatos próbálkozást fejlesztve továbbtanulunk, felhasználva tapasztalatainkat megcsináljuk az első, valóban egyedi honlapunkat.
Nagyon jó kis “kapcsolgatós-tanulós” sablonnak tartom pl. a Suffusion sablont.
Hát ez a Suffusion… tényleg van rajta rengeteg kapcsoló, hetekig lehet vele játszani. És még jól is néz ki.
(Nekem a második nagy élményem az volt, amikor megjelent a bekapcsolható témák közt a saját gyerekem. Rögtön azután, hogy kijavítottam a nagybetűt kisbetűre a az eredeti téma nevénél.)
Tud valaki valamit a HEADWAY Theme Builderről? Van ott olyan opció, hogy csatlakozik az ember fia DEVELOPERként, ami jelenleg 174 USD /éves díjért tehető meg és máris felhasználóbarát módon építheted a saját sablonjaidat, kód tudás nélkül, de ha értesz a kódhoz természetesen úgy is lehet használni. A jogosultságot évente meg kell újítani persze, később a 174 USD nél 25%-al olcsóbban. A DEVELOPER jogosultsággal szintén jár 4 db EXTEND letöltése, lehet az THEME vagy BLOCK. Az én kérdésem az lenne, hogy ha ilyen jogosultságot veszel évente tölthetsz le 4 db EXTEND-et?
Hogy értsétek is miről beszélek: http://headwaythemes.com/pricing/
Köszönöm, ha tudtok segíteni!
http://headwaythemes…estions/#278553
After purchasing Headway Developer, your account will show how many Extend Credits you have. When clicking the purchase button on any official addon’s page, you will be prompted if you’d like to use one of your three Extend Credits.
There’s no rush, Extend Credits never expire!
Ennyi tudok, szóval végülis igen, de nem évül el, jövőre már 8ad lehet :)
Ha egyszerűen akarsz sablont csinálni akkor javaslom az Artisteer 3 nevű programot nagyon jó és felhasználóbarát.
Viszont lenne itt ezzel kapcsolatban egy kérdésem is. Készítettem egy sablont rendben működik is. De ha feltelepítem a wp-prperty plugint (ilyen ingatlanos) akkor a keresésnél alulra mindenféle linket kitesz. Ezt a gyári témánál nem csinálja. Van valakinek valami ötlete, hogy min kéne változtatni?
Vagy tudnátok ajánlani egy másik real estate plugint ?
Itt egy link arról, hogy pontosan miről is beszélek.
Szia!
A Gzőző adott egy linket, abban a topik-ban, amire Lazarevics itt hivatkozik - az itteni legutóbbi - hozzászólásában. Ott vannak hasonló bővítmények. (pl FireStorm Professional Real Estate Plugin)
[font=helvetica, arial, sans-serif:2k2awg5g]Artisteer 3 + valamilyen pluginnal, nulla html+css ismerettel csak egy ilyen “csúnyácska ingatlanos” oldalad lesz.[/font:2k2awg5g]
Mert ha találsz is bővítményt, azt is be kell szabni. Már ha nem lesz egyéb funkcionális hiba.
[font=helvetica, arial, sans-serif:2k2awg5g]Megéri vele szenvedni? Vagy ha tanulsz, akkor jó, persze csináld, nincs vele gond. Csak nem tudom, megéri-e a sok szenvedést így.[/font:2k2awg5g]
[font=helvetica, arial, sans-serif:2k2awg5g]Ãm, nagyon sok sikert kívánok![/font:2k2awg5g]
[font=helvetica, arial, sans-serif:2k2awg5g](De ha úgy döntenél, hogy plugin helyett megtanulod a custom post type + custom meta filed -ek használatát - mert ezekkel meg lehetne oldani - stb, szóval ha ott tartasz majd és lenne konkrét kérdésed, abban szívesen segítek majd itt a fórumon!) Nem olyan nehezek, mivel a neten létezik rengeteg példa ezekre, szóval nagyon gondolkozni sem kell, csak keresni, nézegetni a kódokat és kipróbálni őket. (Mondhatjuk: már 1000x feltalálták a kereket.)[/font:2k2awg5g]
De emögött is kell lennie egy ingatlan kezelő pluginnak nem ?
Sajnálom ha az amit írtam így jött le. Nem akartam rosszat… Közben kicsit sikerült haladnom, hamarosan lesz egy konkrétabb kérdésem…