Egy tárhely, több word press - Lehetséges?

Bocsánat előre is a topa kérdésemhez, de úgy gondoltam, hogy csak itt kapok normális választ :slight_smile:

Kérdésem:

Van egy viszonylag nagy tárhelyem, melyen csak a mostani blogom van. Namost szeretnék egy teljesen más jellegű blogot, de új tárhelyet nem fogok venni… Megoldható?

Arra gondoltam, hogy nyitni kéne egy mappát tárhelyen belül és oda is telepíteni a WP-t. Lehet így domain címet oda is irányítani vagy csak azokat amik a főkönyvtárban vannak?

Remélem valaki segítségemre lesz :wink:

Köszi előre is!

A tárhelyszolgáltatódnak ezt meg kell tudnia oldani, de legtöbbször erre a webes admin felületen is van lehetőség, ha tőlük veszed a másik domainedet is.

gzoli!

Ne légy aggresszív és sértődött, kérlek szépen!

Most is dodonai választ adtál, egy kb. 2 hónapja álló tételre. Másik helyen kibeszéltük már ezt a témát. A keresők használata (Fórumé, a Google, a Bing és a többiek), pedig ingyenes, és elvárt. :slight_smile:

Hol?

Legalább link volna.

brrrrrrrr

@NETi: ha szánsz rá egy kis zsét, akkor megacp.hu . Elég sokféle tárhely méret, tipus és ár van.

Sziasztok! Vannak olyan szolgáltatások is mikor egy tárhely alá több oldalt, akár több külön oldalt is be tudsz rakni ilyeneket már nem csak webfejleszők használnak hanem bárki sőt anyagilag ez éri meg a legjobban!! Az extrás változás után mi is gondolkodóba estünk és találtuk ezt: google-> “FARM projekt - Állati! :)”

Egy tárhelyre bármennyi oldalt rakhatsz,ez nem nagy “szolgáltatás” ha fizetős oldalról van szó :smiley:

Be is b…na, ha a fizetős táramra nem annyi külön oldalt pakolhatnék, amennyit csak a kedvem meg energiám engedi :smiley:

Wordpress MU kell neked de szerintem várd meg a wordpress 3.0-át. :slight_smile:

nono.

szerintem teljesen életképes több wp (nálam 8db fut épp). ebből 4 'virtuális' mivel csak symlink a wp-admin ill a wp includes mappa :stuck_out_tongue:

Minek kéne ahhoz MU??? :o Egyik táramon 3 WP van, a másikon meg most épp szintén 3. MU nélkül :slight_smile:

Annyi előnye van annak,az egy tárhelyen több wp=MU logikának, hogy nem 6szor frissítesz, hanem egyszer :stuck_out_tongue: :smiley:

mint mondtottam symlinkek… csak párszor (a többi még nincs átrakva) kell frissítenem :slight_smile: Amúgy meg MU-ban is 2 klikk. Alaprendszer majd “blogok” :slight_smile:

hgrg mondjuk a symlinknek magyarul szoftlinknek ahogy íród meg van az az előnye hogy nem duplikálódik a hátránya meg az hogy ha a symlink be van kapcsolva akkor ezt kihasználva oda is lehet linkelni ahova nem kéne. így is megoldható csak kicsit olyan hackolos módon van megoldva. :slight_smile: így is lehet csak kétségeim vannak a biztonsági oldalát tekintve. :slight_smile: mindenki úgy csinállja ahogyan szereti.:slight_smile:

??? oda is ahova nem kéne?! ez már megbocsáss de butaság. És abszolut de biztonságos! Symlink a wp wp docrootba van 2. egyedül oda van engedélyezve a followsymlink és mindenhol máshol (almappák és feljebb is) tiltva van. (ill. pár helyen plugins ill. themes folder is azzal van megoldva > ott is engedélyezve van)

Abszolut de biztonságos(szerintem). Persze csak ha nem ész nélkül linkelek pld a mysql kapcsolatokat beállító mappákhoz…

“hackolos módon”

hát olyan módon ahogy. De nekem működik, örülök neki, hogy nem kell kifizetnem még egy dedikált ip-t is csak hogy mu-m legyen stb.

Őőő, lemaradtam valamiről…miért kell dedikált ip MU-hoz?

Hát ha más-más domaineket akarsz hozzárendelni…

'hgrg' wrote on '2010-03-05:

Hát ha más-más domaineket akarsz hozzárendelni..

Kedves Hgrg !

Elnézést, hogy ide jöttem, de a lentiek alapján helyre utasítottak...

Még mindig várok a kezdő lépésekkel kapcsolatos segítő információkra.

Csupán csak azért voltam azon az oldalon, mert ott élő friss kapcsolatok voltak ...

Üdv: R.Laci

Üdvözletem Patai Lászlónak, Varnyu-nak, Hitetlen-nek valamint Hgrg-nek! nagyon kedvesek és remélem önzetlen a segítségadásuk. Mondom én, hogy nagyon kezdő vagyok. Olyan kifejezéseket használnak melyeket csak egy-két év múlva fogok megérteni amikor már a vízcsapból is az fog folyni... Tehát szabad a gazda, ki fog (ki tud)nekem segíteni? Teljesen az alapoktól kell ez nekem mert szerintem az előzmények alapján amit összeolvastam a címzettekről, már mindenki a fellegekben jár akkor amikor még én a béka feneke alatt vagyok...Talán sikerült szemléltetnem a technikai tudás szintemet. Amim van: Vistás és Xp-gépem, van fix IP címem, Chello-s szolgáltatóm, viszonylag sok szabad időm, rittenbacher.hu, barackjam.com (.hu,eu) domain nevem. A .hu és .eu címem a barackjam-hoz tartozik. Most már van regisztrálva az "akurrens.hu", de még ez nem működik, nincs feltöltve. Most, az előzmények alapján szeretnék saját oldalt készíteni amibe bármikor bele tudok nyúlni. Ha a belépő az együtt működésünkre a domain név és egy külső tárhely igénybevétele, akkor legyen. Legyen mondjuk a domain név: akurrens.com, a tárhely méret nagysága vagy szügségessége még agyilag nincs bennem ki forrva, hogy mennyire van szükségem. Az előbb már említett rittenbacher.hu oldalt tudom itthonról birizgálni, feltölteni-módosítani. Ezen még web áruház is működik. A másik a barackjam.com azon viszont van egy kis amináció, de nem tudom birizgálni és áruház sincs rajta. Ezt csak azért írtam, ha valaki veszi a fáradtságot és megnézi az oldalakat, azok alapján az adattartalmak mennyi helyet igényelhetnek. Ez segítség lenne a tárhely nagyságának megállapításában.

Végezetűl, az elmondottak alapján, valaki vállalna engem tanítványának?

0 Jelent

Tetejére of the page up there ^

MultiIdézés

Válasz

#169 Patai László

WordPress Térítő

Csoport:

Adminisztrátor Hozzászólás:

1.233 Csatlakozott:

2006-12-27 Elküldve: Ma, 12:13

Semmi gond! Arra utaltam, hogy (a fórum egyszerű átláthatósága és kereshetősége érdekében) ne itt folytassátok ezt a beszélgetést, mert ez a fórum téma teljesen másról szól. Ezért hoztuk létre a tárhely részt: http://forum.word-pr...omain-kerdesek/

Hoppare | WordPress

Köszönöm! :slight_smile:

R.Laci: számomra az a gond, hogy mi nem tudhatjuk, hogy mit akarsz az oldalaidra rátenni. Mert azt Neked kell tudnod. És azt is, h ez kb. mennyi tárat igényel :slight_smile: Én csak annyit tudok, hogy van az egyik táram, az 715 mega, azon van két WP, egy html blog, egy html weboldal és még egy csomó minden. Tehát sok dolog elfér rajta :slight_smile:

Megnéztem azt a barackjamot … kár volt. Folyt a nyálam, olyan gusztán nézett ki :smiley: :smiley: